Drugi športi

Zorman: Verjamem, da bomo potovali v Pariz

Ljubljana, 27. 02. 2024 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometna reprezentanca Slovenije se bo med 14. in 17. marcem merila za svoj četrti nastop na olimpijskih igrah v španskem Granollersu. Jasno je, da bo prvi dvoboj igrala proti Braziliji, zadnja slovenska tekma te skupine pa bo proti Bahrajnu. Na OI v Parizu bosta napredovali dve najboljši reprezentanci. Na seznamu selektorja Uroša Zormana ni presenečenj, se pa po odsotnosti na januarskem evropskem prvenstvu v Nemčiji vračata Blaž Janc in Matej Gaber. "Seznam kandidatov je znan. Imamo dva povratnika v reprezentanco, vse drugo je po starem. Tu smo, da uresničimo veliki cilj. Verjamem, da si bomo zagotovili mesto na olimpijskem turnirju," je zbranim novinarjem sporočil Zorman.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenski igralci si bodo na turnirju v Granollersu skušali izboriti četrti nastop na poletnih olimpijskih igrah po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Riu de Janeiru 2016. "Kakršenkoli bi že bil razpored, gre za tri finala v štirih dneh. Nimamo česa skrivati ali varčevati moči. Moramo dati vse od sebe in videti, kaj nam bo to prineslo," je dejal selektor Uroš Zorman.

Selektor je seznam 35 kandidatov za nastop v Granollersu skrajšal na 20, priprave pa bodo v celoti potekale v Španiji od nedelje, 10. marca naprej, a takrat še ne z vsemi igralci. Reprezentanca se bo torej zbrala v Barceloni in tam opravila trening več, kot sicer. "Če bi se zbrali v Sloveniji, bi nas pot v Španijo stala enega treninga. Namesto tega se pač dobimo v Španiji in dobimo trening več," je nadaljeval selektor slovenske reprezentance inj tudi trener Trebanjcev.

Blaž Janc se po poškodbi vrača v kader reprezentance.
Blaž Janc se po poškodbi vrača v kader reprezentance. FOTO: Aljoša Kravanja

"Vrnila sta se Gaber in Janc, kar je dodana vrednost. Na papirju smo videti močnejši, kako pa bo na igrišču, bomo videli. Glede na to da ni veliko sprememb od EP ter da sta z nami dva prej poškodovana, ki sta se vrnila, verjamem v končni uspeh," pravi Zorman. Od prvokategornikov bo v predmestju Barcelone manjkal že dlje časa poškodovani Domen Makuc, v primerjavi z nedavnim evropskim prvenstvom v Nemčiji, kjer so slovenski rokometaši zasedli šesto mesto, pa je na seznamu tudi Blaž Janc, ki je januarsko celinsko tekmovanje izpustil zaradi zdravstvenih težav. "Že od začetka delovanja na mestu selektorja pravim, da nima smisla nekoga prepričevati za nastop v reprezentanci, če si sam tega ne želi. Nobene zamere ni, če nekdo odkloni vabilo. Gaber ni nikoli rekel ne. Imel je zdravstvene težave, ki so se uredile in sedaj je znova na razpolago reprezentanci Slovenije. Z Jancem bosta zagotovo dodana vrednost naše ekipe."

Druga kvalifikacijska turnirja bosta v Hannovru in Tatabanyi. V Nemčiji bodo poleg domače reprezentance nastopili še Alžirija, Hrvaška in Avstrija, na Madžarskem pa Norveška, Portugalska in Tunizija.

Uroš Zorman
Uroš Zorman FOTO: Aljoša Kravanja

Na olimpijske igre so se že uvrstili Francija (gostiteljica), Danska (svetovna prvakinja), Japonska (zmagovalka azijskih kvalifikacij), Argentina (južnoameriška prvakinja), Švedska (najvišje uvrščena reprezentanca evropskega prvenstva brez mesta na olimpijskih igrah) in Egipt (afriški prvak).

Spored olimpijskih kvalifikacij (Granollers):
- četrtek, 14. marec:
18.30 Španija - Bahrajn
21.00 Slovenija - Brazilija

- petek, 15. marec:
18.30 Bahrajn - Brazilija
21.00 Španija - Slovenija

- nedelja, 17. marec:
15.15 Slovenija - Bahrajn
17.45 Brazilija - Španija

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
27. 02. 2024 14.34
+1
Pomembno je da si Zorman in Žvižej delita posteljo. Vse ostalo je zanju nepomembno.
Nimiuseen
27. 02. 2024 14.03
+2
Zares vam seveda želim uspeh naši rokometaši!!
Castrum
27. 02. 2024 13.40
+1
Obstaja velika verjetnost, da bomo imeli na letošnjih OI kar štiri moštvene športe/ekipe: Rokomet M, Rokomet Ž, Košarka in Odbojka.......
kala 09
27. 02. 2024 13.17
+0
Upam tudi ,da boš ti čim prej odpeketal
zmerni pesimist
27. 02. 2024 12.57
+0
Bilo bi lepo vendar je treba najprej skočiti in potem reči hop
Amor Fati
27. 02. 2024 12.31
+0
Bom kratek in jedrnat. Možnosti vedno obstajajo. Ampak, ko ekipa pobegne za plus šest in ima pomoč sodnikov, so možnosti za preobrat praktično nične. Srečno, Uroš. 😂
AyrtonS
27. 02. 2024 11.41
+3
seveda tudi navijači računamo na uvrstitev na OI, gremo Slovenci!! 🇸🇮
RUBEŽ
27. 02. 2024 11.29
-1
Še vedno Zorman?