Drugi športi

Zorman: Zagotovo bo naš cilj preboj v četrtfinale

Ljubljana, 17. 04. 2024 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni reprezentanti so dobili tekmece na poletnih olimpijskih igrah v Parizu. Rokometaše uvodni preizkus čaka 27. julija. Na olimpijskih igrah ima priložnost pri vsakem spolu nastopiti le 12 reprezentanc. V letošnjem letu bo osem držav imelo svojo ekipo v obeh kategorijah, prvič med njimi tudi Slovenija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za razliko od deklet so rokometaši na tekmeca morali počakati povsem do konca. Skupaj s Francijo so bili namreč posajeni v četrti boben, slednja pa je kot gostiteljica imela možnost, da si izbere skupino prvega dela. Slovenci bodo zaigrali v skupini A, skupaj s še štirimi evropskimi ekipami. Poleg Švedske, Nemčije, Hrvaške in Španije bo tekmec še Japonska. Med rokometaši bodo v skupini B igrali Danci, Norvežani, Madžari, Francozi, Egipčani in Argentinci.

Uroš Zorman
Uroš Zorman FOTO: Aljoša Kravanja

"Že pred žrebom je bilo jasno, da nas čaka izjemno zahteven turnir. Verjetno bo to celo najkakovostnejši turnir v zgodovini olimpijskih iger. Govoriti o tem, ali nam je bil ples kroglic naklonjen ali ne, je brezpredmetno, saj so vse sodelujoče ekipe kakovostne. V Parizu bomo šli korak za korakom in na koncu videli, kam nas bo to pripeljalo. Zagotovo bo naš cilj preboj v četrtfinale," se je na ples kroglic v izjavi za spletno stran RZS ozrl selektor moške reprezentance Uroš Zorman, ki je bil prav tako že dvakrat udeleženec olimpijskih iger, a vselej kot igralec. V Atenah 2004 je tekmovanje v dresu Slovenije zaključil na 11., v Riu de Janeiru 2016 pa na šestem mestu.

Prvi del rokometnega tekmovanja olimpijskih iger bo potekal v Parizu, za celotno končnico pa se bo dogajanje preselilo v Lille. V četrtfinalu, ki bo na sporedu 6. v ženski in 7. avgusta v moški konkurenci, bodo nastopile po štiri najboljše ekipe vsake izmed skupin prvega dela. Polfinalni dvoboji bodo na sporedu 8. in 9., tekmi za medalje pa 10. in 11. avgusta.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jetski
17. 04. 2024 10.19
-1
Z veterani ne bo velike žal 😜
Želko Kacin
17. 04. 2024 08.10
-1