Drugi športi

Zverev kritičen do OP ZDA, Kyrgios odpovedal nastop

Sydney/Pariz, 02. 08. 2020 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
4

Nemški teniški igralec Alexander Zverev ni najbolj vesel, da bo odprto prvenstvo ZDA potekalo kljub pandemiji, vendar za zdaj še ne razmišlja o odpovedi nastopa. Za to pa se je zaradi pandemije novega koronavirusa že odločil Avstralec Nick Kyrgios.

"Letos ne bom igral na OP ZDA. Zelo me boli, da ne bom tekmoval tam," je preko Twitterja v videoposnetku dejal 25-letni Nick Kyrgios. Pojasnil je, da je to odločitev sprejel zaradi svojih rojakov, več tisoč Američanov, ki so umrli zaradi covida-19.

Za odpoved turnirja v ZDA se je odločila tudi njegova rojakinja Ashleigh Barty, sicer prva igralka sveta.

"Malo je noro igrati v tem času v ZDA. Ljubše bi mi bilo, če ne bi bilo OP ZDA in bi začeli v Evropi," pa je na ekshibicijskem turnirju na jugu Francije dejal Alexander Zverev.

Vendar pa se 23-letnik nastopu vsaj za zdaj ne namerava odpovedati: "Če bo turnir potekal po načrtih, kaj lahko igralci naredijo? Posebno če bodo vsi igrali, saj se gre tudi za točke za lestvico ATP," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal Nemec.

Alexander Zverev se za zdaj ne bo odpovedal nastopu na OP ZDA.
Alexander Zverev se za zdaj ne bo odpovedal nastopu na OP ZDA. FOTO: AP

Jasno je, da vsi ne bodo igrali, saj je nekaj teniških igralcev že odpovedalo nastop.

Koronakriza je sicer močno vplivala na tenis, ki se še ni v polnosti zagnal po prekinitvi. Kar nekaj igralcev se je tudi okužilo ali je okuženih, med njimi je bilo prvo ime moškega tenisa Novak Đoković, ki se je tako kot še nekaj igralcev okužil junija, potem ko je igral na lastnem ekshibicijskem turnirju.

Začetek grand slama v New Yorku, ki bo potekal za zaprtimi vrati, je predviden za 31. avgust, zaključek pa za 13. september.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
02. 08. 2020 11.30
+5
Kakšna ironija, da je nekdo, ki se ga naceja v nočnem klubu sedaj nek nasprotnik. Zverev ti si dokazal, da nimaš glave na pravem mestu in nikdar ne boš šampion kot so Roger, Nole, Rafa...
Mihacito
02. 08. 2020 12.41
+5
Lepo si povedal joseph..samo naslednjic izpusti noleta iz nastevanja.
JOSEPH HAYDN
02. 08. 2020 12.55
+3
Zanikati, da je Nole vrhunski tenisač je milo rečeno neumno
Let it be ...
02. 08. 2020 13.10
+3