Drugi športi

Zverev in Đoković do prvih zmag v skupinskem delu zaključnega turnirja

London, 12. 11. 2018 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V londonski dvorani O2 sta bila danes na sporedu uvodna dvoboja v skupini Guga Kuerten na zaključnem turnirju najboljših osmih teniških igralcev v tem letu. Na prvem dvoboju je Nemec Alexander Zverev premagal Hrvata Marina Čilića s 7:6 (5) in 7:6 (1), na drugem pa je bil Srb Novak Đoković boljši od Američana Johna Isnerja s 6:4 in 6:3.

Komaj 21-letni Alexander Zverev je v ponedeljkovem prvem dvoboju po dveh urah in osmih minutah na kolena položil devet let starejšega hrvaškega tekmeca Marina Čilića. Zverev je najbolj preudarno predstavo prikazal v podaljšanih igrah, v obeh je bil bolj zbran in dosegel svojo prvo zmago na turnirju z nagradnim skladom 7,57 milijona evrov.

Alexander Zverev Nemčija Davisov pokal
Alexander Zverev Nemčija Davisov pokal FOTO: AP

Novak Đoković, po dolgem času spet številka 1 na lestvici ATP in prvi nosilec londonskega turnirja, je na drugem današnjem dvoboju upravičil vlogo papirnatega favorita in visokoraslega ameriškega rezervista ‒ na turnir se je prebil po poškodbi Španca Rafaela Nadala ‒ zanesljivo ukanil po uri in 14 minutah.

V nedeljo sta bila na sporedu uvodna dvoboja v skupini Lleyton Hewitt. V prvem dvoboju je Južnoafričan Kevin Anderson premagal Avstrijca Dominica Thiema s 6:3 in 7:6 (10), v drugem pa je bil Japonec Kei Nišikori boljši od Švicarja Rogerja Federerja in je slavil s 7:6 (4) in 6:3. V torek bosta na sporedu dvoboja v tej skupini, para pa sta naslednja: Anderson ‒ Nišikori in Federer ‒ Thiem. V predtekmovanju so igralci razdeljeni v dve skupini, po dva najboljša iz vsake pa bosta napredovala v polfinale.

Izid, 1. krog:

- skupina Guga Kuerten:
Novak Đoković (Srb/1) ‒ John Isner (ZDA/8) 6:4, 6:3;
Alexander Zverev (Nem/3) ‒ Marin Čilić (Hrv/5) 7:6 (5), 7:6 (1).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.