Drugi športi

Zverev se je po nasilnem izbruhu pokesal, Medvedjev lovi teniški prestol

Acapulco, 23. 02. 2022 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
10

Nemški teniški igralec Alexander Zverev se je na Instagramu opravičil in priznal, da je z nedavnim dejanjem predvsem razočaral sam sebe. Na turnirju v Mehiki je udarjal po sodnikovem stolu, po tem, ko je doživel poraz v tekmi dvojic. Povedal je tudi, da je bilo njegovo dejanje povsem nesprejemljivo. Vzel si bo nekaj časa za razmislek o nesrečnem dogodku. Turnir v Mehiki je seveda predčasno zaključil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Težko je opisati, kako zelo obžalujem svoje vedenje. Glavnemu sodniku sem se osebno opravičil, ker je bil moj izpad napačen in nesprejemljiv. Razočaran pa sem le sam nad seboj. Enostavno se ne bi smelo zgoditi in za to dejanje ni opravičila."

Incident se je zgodil potem, ko sta Zverev in Marcelo Melo v torek zvečer v Acapulcu izgubila proti Lloydu Glasspoolu in Harriju Heliovaari s 6-2, 4-6, 10-6, v dvoboju dvojic. Nemec je trikrat udaril po sodnikovem stolu, nato sedel za trenutek in kasneje nadaljeval z izbruhom jeze. Ponovno je vstal in zavpil na sodniku, da je "uničil celotno tekmo" ter za konec še enkrat udaril po stolu z loparjem, ko je sodnik poskušal sestopiti. Sodnik je v nekem trenutku celo potegnil noge nazaj zaradi strahu pred morebitnim udarcem.

"Zaradi nešportnega vedenja ob zaključku dvoboja dvojic v torek zvečer je bil Alexander Zverev izključen s turnirja v Acapulcu," je v sredo zgodaj zjutraj na Twitterju sporočilo združenje ATP.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretji igralec sveta je v Mehiki branil lansko zmago. Na spletni strani ATP je razvidno, da bi bil njegov nasprotnik v drugem krogu Peter Gojowczyk, ki je po njegovi diskvalifikaciji, seveda, napredoval brez boja. Med tem, ko je šokirana množica navijačev z žvižgi izkazovala neodobravanje dejanja, je Zverev svoj poškodovan lopar izročil otroku v prvi vrsti. "Kot veste, vse prepuščam igrišču," je zapisal tenisač. "Včeraj sem na igrišču nehote pustil preveč. V prihodnjih dneh si bom vzel čas za temeljit razmislek – o svojih dejanjih in o tem, kako lahko dokažem, da se to ne bo nikoli več zgodilo. Opravičujem se, ker sem vas razočaral." Zverev je tudi lanski olimpijski prvak, dobil je tudi nagrado za nemškega športnika leta 2021.

Medvedjev lovi teniški prestol

Pred dejanji, ki ne spadajo na teniško igrišče, je Danil Medvedjev nadaljeval pohod na prvo mesto na lestvici, in sicer z zmago nad Benoitom Pairejem s 6-3, 6-4 in se tako prebil v drugi krog. 26-letni Rus lahko prehiti Novaka Đokovića na moški teniški lestvici, če osvoji naslov. Z Nemčevimi dejanji ima seveda sedaj nekoliko lažjo nalogo. Torej če Medvedjev zmaga na tem turnirju ali če se samo uvrsti v finale Acapulca, Đoković, pa ne osvoji naslova v Dubaju, bo postal novi prvi teniški igralec sveta. To bo novo ime na vrhu lestvice vse od leta 2004, ko so na tronu kraljevali Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer in Andy Murray.

Danil Medvedjev
Danil Medvedjev FOTO: AP

Rus je priznal, da razmišlja o tem mejniku, vendar je dodal, da se to morda ne bo zgodilo še tako kmalu (v naslednjem tednu). "Vem, da je na naslednjih treh turnirjih to možno in zato bom poskušal to doseči – ker sedaj to niso več sanje, to je samo še cilj," je dejal. "Na naslednjih treh turnirjih bom poskušal igrati na vso moč, da ta cilj dosežem."

Verjetno največji izziv za Medvedjeva v Mehiki bi bil lahko četrti nosilec Nadal, ki je turnir začel z zmago s 6-3, 6-2 nad Denisom Kudlo. Nadal, ki je osvojil naslove v Acapulcu v letih 2005, 2013 in 2020, se bo naslednjič pomeril s Stefanom Kozlovom v sredo. Medvedjev bi se tako lahko v polfinalu Acapulca srečal z Nadalom prvič po finalu OP Avstralije. Takrat je Nadal v petih nizih postal zmagovalec v Melbourne Parku in osvojil rekordni 21. turnir za grand slam. Pri tem je prekinil izenačenje s Federerjem in Đokovićem. Medvedjevu je tudi preprečil, da bi postal prvi tenisač, ki bi osvojil svoj drugi veliki naslov že na naslednjem turnirju za grand slam (pred tem je osvojil OP ZDA).

Nadal je po osvojitvi avstralskega naslova sprva razmišljal o tem, da bi preskočil Acapulco in da bi si v tem času privoščil počitek ter da bi naslednjič zaigral šele v Indian Wellsu. Toda kasneje se je odločil, da še enkrat odpotuje v Mehiko. "V zadnjih nekaj letih sem igral na manj turnirjih ... Sedaj pa zaigram tam, kjer se počutim. Na tej stopnji moje kariere je to mesto, kjer se počutim dobro," je dejal Nadal. Za razliko od Medvedjeva je 35-letni Nadal dejal, da najvišja uvrstitev ni več nekaj, po čemer hrepeni. "Ta čas je zame minil. Mislim, da so mi vse fizične težave vzele to priložnost in tega cilja ne lovim več."

Rafael Nadal in Danil Medvedjev
Rafael Nadal in Danil Medvedjev FOTO: AP


  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni