Drugi športi

Zverev v šestem poskusu le ugnal Cicipasa in osvojil Acapulco

Acapulco, Monterrey, 21. 03. 2021 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Nemec Alexander Zverev je zmagovalec teniškega turnirja ATP 500 v Acapulcu z nagradnim skladom 1,2 milijona dolarjev (1,004 milijona evrov). V finalu je drugi nosilec odpravil prvopostavljenega Grka Stefanosa Cicipasa s 6:4 in 7:6 (3).

Kanadčanka Leylah Fernandez in Švicarka Viktorija Golubić sta finalistki teniškega turnirja WTA v Monterreyu z nagradnim skladom 197.610 evrov. Fernandezova je v polfinalu izločila sedmo nosilko, Španko Saro Sorribes, s 7:5 in 7:5, Golubićeva pa osmopostavljeno Američanko Ann Li s 6:2 in 6:4.

Alexander Zverev, sicer sedmi igralec sveta, je pred tem izgubil zadnjih pet dvobojev s petim posameznikom z jakostne lestvice. Slabo mu je kazalo tudi v prvem nizu, v katerem je že zaostajal z 1:4, a mu je uspel preobrat. V tesnem drugem nizu je Zverev pri 5:4 serviral za zmago, a je Stefanos Cicipas izvlekel podaljšano igro, v kateri pa je bil boljši Nemec. Ta je prišel do svojega 14. turnirskega naslova in prvega v tem letu.

Prihodnji teden bo eden glavnih kandidatov za zmago na mastersu v Miamiju, udeležbo so namreč odpovedali izkušeni glavni zvezdniki Srb Novak Đoković, Španec Rafael Nadal in Švicar Roger Federer ter tudi mladi Avstrijec Dominic Thiem. Cicipas, ki je igral v polfinalih odprtega prvenstva Avstralije in turnirja v Rotterdamu, je neuspešno lovil svojo šesto turnirsko zmago.

Zverev (na fotografiji) je zmago proslavil s sombrerom v dresu mehiške nogometne reprezentance.
Zverev (na fotografiji) je zmago proslavil s sombrerom v dresu mehiške nogometne reprezentance. FOTO: AP

"Občutek imam, kot da je letošnje leto malce drugačno. Leta 2019 in na začetku leta 2020 smo igrali veliko, ko pa sam nekako nisem bil na svoji ravni. Ta dvoboj pa je bil po kakovosti zame gotovo boljši, zato sem vesel in upam, da bom lahko na tem gradil," je po zmagi dejal Zverev.

Koronavirus pasica nova

Acapulco, ATP500 (1.204.960 USD):

- finale:
Alexander Zverev (Nem/2) ‒ Stefanos Cicipas (Grč/1) 6:4, 7:6 (3)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zaraella
21. 03. 2021 11.40
+1