Drugi športi

Celje, Kielce, Barcelona ... Blaž Janc!

Barcelona, 05. 12. 2019 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni reprezentant Blaž Janc bo v novi sezoni nosil dres evropskega giganta Barcelone. Desnokrilni rokometaš, zaenkrat še član poljskega prvaka iz Kielc, je s klubom sklenil 4-letno pogodbo o sodelovanju.

Vodstvo španskega rokometnega giganta Barcelone je sklenilo 4-letno pogodbo z desnokrilnim slovenskim reprezentantom Blažem Jancom. Govorice o njegovem morebitnem odhodu iz vrst poljskega prvaka Kielc, k Barci, so stare že nekaj mesecev, a očitno sta morali obe strani urediti še ničkoliko podrobnosti, pomembnih za sklenitev dogovora.

Zdaj dvomov ni več, razblinili so jih odgovorni iz Blaugrane, ki so na spletni strani kluba zapisali, da so dosegli dogovor z nekdanjim članom Celja Pivovarne Laško. Janc je naslednji slovenski rokometaš, ki mu je uspel veliki met, naslednji, ki bo oblekel dres blaugrane.

Blaž Janc (levo) je naslednji slovenski rokometaš, ki bo oblekel dres slovite Barcelone. Pred njim je to uspelo tudi Luki Žvižeju (desno).
Blaž Janc (levo) je naslednji slovenski rokometaš, ki bo oblekel dres slovite Barcelone. Pred njim je to uspelo tudi Luki Žvižeju (desno). FOTO: Damjan Žibert

Prvi Slovenec, ki mu je to uspelo je bil Jančev dolgoletni mentor Luka Žvižej, sledil mu je kapetan slovenske izbrane vrste Jure Dolenec, v prihodnji sezoni pa bo za Barco igral Janc.

S 15 leti
Janc je evropsko premiero, na ravni Lige prvakov, dočakal v dresu slovenskih prvakov iz Celja. Članski debi je dočakal pri vsega 15 letih, njegova športna pot pa se je strmo vzpenjala. Pred selitvijo k poljskim Kielcam – zgodilo se je leta 2017 – je dve sezoni na evropski ravni blestel. Kot mladenič je najprej v krastni sezoni v LP dosegel 67 golov, tekmovalno leto kasneje še 10 več. Zdaj bo imel priložnost, da naredi naslednje korake na športni poti. Pod taktirko Xavija Pasqualeja ga čaka novo dokazovanje.

Zamenjal ga bo Islandec
Vodilni predstavniki PGE VIVE Kielce so bili na njegovo slovo pripravljeni. Ko so novembra podpisali pogodbo z Islandcem Sigvaldijem Gudjonssnom (Elverum) je predsednik kluba Bertus Servaas napovedal, da so našli menjavo za Janca, a takrat še ni želel govoriti, kje bo 23-letnik nadaljeval športno pot. Zdaj so tudi Poljaki potrdili, da odhaja k Barci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
05. 12. 2019 21.47
+2
Srecno v barci, velemojster
Opazovalec2020
05. 12. 2019 17.43
+4
Bravo mojster :)