Šport

Pahor sprejel najboljše športnice in športnike v letu 2019

Ljubljana, 17. 12. 2019 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, /J.B.
Komentarji
6

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je pred začetkom prireditve Športnik leta v predsedniški palači skupaj z Jernejem Pikalom, podpredsednikom vlade in ministrom za izobraževanje, znanost in šport, sprejel najboljše športnice in športnike v iztekajočem se letu 2019. V imenu športnikov je na sprejemu spregovoril kolesar Primož Roglič.

Pikalo se je v svojem nagovoru zahvalil športnikom za njihov prispevek družbi: "Želel bi se vam zahvaliti za vse tisto, kar počnete, za ves trud, ker, kot večkrat rečem, vrednote, ki jih projicirate v širšo družbo, so najboljše vrednote, ki jih ta družba ima. So vrednote tekmovalnosti, ampak tudi delavnosti in vsega tistega, kar pripomore k športnemu uspehu."

Tudi predsednik države Borut Pahor je v svojem nagovoru izpostavil številne športne uspehe in kaj ti predstavljajo za družbo. "Ko se z mladimi pogovarjam o njihovi prihodnosti, ne želijo postati vsi športniki, vendar se prav z vašim delom in ne vedno samo z vašimi zmagami, ampak tudi z vašimi porazi ter vrnitvijo na olimp najbolje ilustrira in oblikuje mlade za njihovo zmagovalno miselnost, še več, za njihovo šampionsko miselnost," je prepričan Pahor.

Zbrane v predsedniški palači, med katerimi so bili med drugim tudi plezalka Janja Garnbret, motokrosist Tim Gajser, kajakaša Eva Terčelj in Peter Kauzer ter odbojkarja Tine Urnaut in Alen Šket, je v imenu športnikov nagovoril Primož Roglič.

"Hvala za vso dosedanjo in prihodnjo podporo. Mi bomo še naprej bili: prvič najboljši, drugič dobri in tretjič se nam bo vse podrlo. Vedno pa se bomo borili pošteno do zadnjega atoma moči," je dejal najboljši kolesar sveta na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (Uci).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bassettt
18. 12. 2019 16.08
+1
Nasi sportniki so vsi asi, ze zato ker prihajajo iz Slovenije in imajo tako dobre rezultate kot tudi dobre vrednote in prepricanja. Poklon
catgod
17. 12. 2019 21.16
+4
Tole gledanje izbire naj sportnika SLO....je pravo trpljenje...🤮🤮🤮
CrazyMachines
17. 12. 2019 21.04
+1
Če se s katerim od teh imen pohvališ kateremu od tujcev mu je takoj jasno da so to top-shit športniki in takoj povežejo našo majhno podalpsko državico z njihovimi imeni...so ambasadorji in znane face, ki so zaslužni, da svet sploh ve kje in kaj je Slovenija! Hvala fantje in dekleta, brez vas bi bilo dolgčas in Slovenija bi bila svetu znana kot lanski sneg! BRAVO
Zelo123
17. 12. 2019 21.24
+3
Potem pa mora pod nujno v Dallas na tekmo, ko bo igral Dončič, pa na Tour, pa gledat to in ono. Kdo šlivi dolgočasne znanstvenike. Ne trdim pa, da je narove, ko je sprejel športnike, prav je tako. Ono drugo je narobe.
Zelo123
17. 12. 2019 20.15
+5
Za športnike je našel čas, za nagrajene znanstvenike pa ne.
Alex Trefalt
17. 12. 2019 21.05
+5