Šport

Paragvaj v finalu nogometa

Atene, 24. 08. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Paragvaja so se uvrstili v veliki finale olimpijskega turnirja, potem ko so v Solunu premagali Irak s 3:1 (2:0).

Irak - Paragvaj 1:3 (0:2)

Paragvajci se bodo v finalu pomerili z Argentinci, ki so v drugem polfinalu premagali Italijane s 3:0 (1:0).

Paragvajski nogometaši so si v drugem največjem grškem mestu Solunu priigrali finalno vstopnico in razblinili sanje iraških igralcev o zlati kolajni. Južnoameriški igralci so prevladovali že v prvem polčasu in si z dvema zadetkoma Joseja Cardoza že pred odmorom priigrali vodstvo z 2:0, ko pa je Freddy Bareiro v 68. minuti povišal na 3:0, je bila tekma odločena. Iraški nogometaši so se trudili po najboljših močeh, in čeprav jih je vseskozi spodbujalo okoli tisoč glasnih privržencev, kaj več kot častnega zadetka Fahrana Razqua niso dosegli.

V petek, 27. avgusta, se bodo Iračani na solunskem štadionu z Italijani pomerili za tretje mesto, finalni južnoameriški nogometni obračun pa bo dan kasneje na olimpijskem štadionu v grški prestolnici.

Štadion Kaftanzoglio, gledalcev 6.213, sodniki: Poulat (Fra), Dupanov (Blr) in Cryans (Škotska)
Strelci: 0:1 Cardozo (17.), 0:2 Cardozo (34.), 0:3 Bareiro (68.), 1:3 Razaq (83.)
Irak: Nour, Basim, J. Haidar, Ab. Haidar, Am. Haidar, Našat (od 46. Salih), Abdul (od 73. Razaq), Havar (od 46. Mahdi), Qusai, Emad, Jounis
Paragvaj: Barreto, Martinez, Manzur, Gamarra, Esquivel, Torres, Barreto, Enciso, Diaz (od 63. Figuerdo), Bareiro (od 78. Gonzalez), Cardozo (od 75. Benitez)
Rumeni kartoni: Sabri; Barreto, Manzur
Rdeči karton: /.

______________________________________________________

Argentina - Italija 3:0 (1:0)

Argentinska nogometna reprezentanca je v četrtfinalni tekmi olimpijskega turnirja v Atenah premagala Italijo s 3:0 (1:0).

Argentinci nadaljujejo s prepričljivimi predstavami na olimpijskem turnirju, tokratna žrtev južnoameriških nogometnih virtuozov pa so bili Italijani. Varovanci Marcela Bielse so z zmagoslavjem s 3:0 dosegli že 16. gol na zaključnem turnirju, najbolj navdušujoče pa je, da doslej na petih tekmah še niso prejeli zadetka.

Italijani tokrat niso imeli razlogov za veselje (Foto: Reuters)
Italijani tokrat niso imeli razlogov za veselje (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Carlos Tevez, komaj 20-letni zvezdnik argentinskega nogometnega velikana iz Buenos Airesa - River Plata -, je načel mrežo "Azzurrov", piko na i pa sta dodala oba Gonzaleza. Prvega je dosegel Luis v 69. minuti, drugega pa rezervist Mariano v končnici tekme. Italijani so imeli svoje priložnosti, predvsem iz prekinitev, kjer je bil izjemno nevaren prvo ime italijanske selekcije Andrea Pirlo.

Štadion Karaiskaki, gledalcev 30.910, sodniki: Archundia (Meh), Strickland (ZDA) in Vergara (Kan).
Strelci: 1:0 Tevez (16.), 2:0 L. Gonzalez (69.), M. Gonzalez (84.)
Argentina: Lux, Ayala, Coloccini (od 69. Medina), Mascherano, Heinze, Delgado (od 54. Rodriguez), Tavez, C. Gonzales (od 84. M. Gonzalez), Rosales, D'Alessandro, L. Gonzalez.
Italija: Pelizzoli, Moretti, Ferrari, Bonera, De Rossi (od 46. Donadel), Pinzi (od 72. Gasbarroni), Palombo, Gilardino, Pirlo, Sculli (od 46. Del Nero), Bovo
Rumeni kartoni: Heinze, Medina; Pirlo, De Rossi, Bonera
Rdeči kartoni: /.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni