Šport

Pelicansi so se Mavericksom oddolžili za poraz v New Orleansu

New York, 04. 12. 2021 02.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
1

Dallas je imel dovolj energije le za eno vrhunsko tekmo, na domači povratni tekmi so se vrnili k nenavdihujoči košarki z obilico zgrešenih metov. New Orleans je začel še slabše, a so košarkarji nato v drugem polčasu stopnjevali ritem in na koncu zmagali za 16 točk (107:91). Luka Dončić je zmogel 21 točk, 7 podaj in 10 skokov, a je tokrat zadel le vsak tretji met.

Luka Dončić (desno) na povratni tekmi v Dallasu ni bil tako razigran, kot je bil v New Orleansu.
Luka Dončić (desno) na povratni tekmi v Dallasu ni bil tako razigran, kot je bil v New Orleansu. FOTO: AP

Trener Jason Kidd je ostal brez Kristapsa Porzingisa in na igrišče poslal novo začetno peterko z Maxijem Kleberjem in Reggiejem Bullockom. Brez Latvijca so gostje zgrabili prvo žogo, a dvakrat zgrešili. Tarčo je zgrešil tudi prvi poskus Luke Dončića za tri točke. Moštvi sta dve minuti nizali brezplodne napade, dokler ni zadel Dorian Finney-Smith. Naslednji koš je bila trojka Maxija Kleberja po lepi podaji Slovenca. New Orleans je do prvih točk prišel po slabih štirih minutah, ko je Garrett Temple prestregel slabo podajo Dwighta Powella, nato pa po prekršku zadel prosta meta. Prvi koš Dončića je prinesel protinapad, Jonas Valančiūnas pa je nadaljeval z bledo igro, zgrešil je prosta meta, kar je zanj precej neobičajno, nato naredil še prekršek v napadu za svojo drugo osebno napako.

Met s srednje razdalje je prinesel drugi koš Dončića, na slabi polovici četrtine pa je Brandon Ingram dosegel prvi zadetek iz igre za Pelicanse. Dončić je zadel prosta meta, na drugi strani Herbert Jones samo drugega. Počasna četrtina z malo zadetki se je preselila na črte za proste mete, Finney-Smith je zgrešil oba. Pri Pelicansih se je ogreval Ingram s svojim drugim košem, domače poživilo je bil Jalen Brunson, ki je prodrl do obroča in žogo položil vanj. Koš Kire Lewisa mlajšega je bil komaj tretji New Orleansa, je pa delež zadetih metov dvignil z obupnih deset odstotkov. Tim Hardaway mlajši se je prostima metoma vpisal med strelce, Ingram je poganjal napad gostov. Po košu Brunsona so Mavericksi ostali brez Hardawayja, ki je z desnim kolenom zadel v koleno Treyja Murphyja in nemudoma odšepal z igrišča. Murphy je izrabil luknjo v obrambi in zadel za tri točke. Zadnji koš precej obupne četrtine je bilo polaganje Treyja Burka, Dallas pa je vodil za pet točk (19:14).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Začetek druge četrtine ni obetal kaj prida boljše košarke, dokler ni Klebel zadel meta od daleč, Sterling Brown pa je lepo podajo Brunsona položil v koš. Valančiūnas je do prvih točk prišel s črte za proste mete, lov za domačimi je nadaljeval Tomáš Satoranský, ki je po podaji Litovca žogo položil v koš, nato pa zadel še dodaten prosti met. Nova trojka Murphyja je razliko znižala na tri točke, medtem je iz garderobe Dallasa prišla novica, da ima Hardaway poškodovano desno stegensko mišico in da je njegova vrnitev na igrišče vprašljiva. Powell je s trojko ustavil zagon gostov, a je Nickeil Alexander-Walker dosegel svoj prvi koš. Lepa podaja Dončića je pridelala zabijanje Powella, na drugi strani je Jones odgovoril s trojko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brunson je izrabil dva od treh prostih metov, nato pa sedel na klop, v igri pa se je kljub drugačnim napovedim vrnil Hardaway s povito desno nogo. Nemudoma je podal Bullocku, ki je zadel od daleč. Valančiūnas je s preigravanjem pod obročem dosegel svoj prvi koš iz igre, sloki Ingram pa zarezal skozi obrambo in žogo položil v obroč. Tretja osebna napaka Bullocka je pomenila hitro vrnitev Brunsona na parket, Temple je s trojko izenačil. Polaganje Jonesa je prineslo prvo vodstvo gostov, dokler ni po dolgem času zadel Dončić in izenačil, naslednji napad pa domače znova popeljal v vodstvo. Slovenec je napadal tudi po minuti odmora za goste, tretjemu zaporednemu košu pa ni dodal še prostega meta. Hitro kroženje žoge je odprlo prostor za trojko Kleberja, klop gostov pa se je ob deveti zaporedni točki gostov odločila za nov premor. Ta je pomagal, Devonte' Graham je po izdelani akciji zadel od daleč. Potolčeni Hardaway je bil dvakrat natančen s črte za proste mete, na drugi strani je Graham ponovil vajo in znova zadel za tri točke. A je od daleč nemudoma odgovoril Hardaway s svojim prvim košem iz igre. Ingram je prvi polčas zaključil s prostima metoma, Dallas je vodil za štiri točke (48:44).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić je drugi polčas začel s pirueto, ki je odpihnila obrambnega igralca, Slovenec pa je zadel svoj šesti koš. Prebujal se je tudi Valančiūnas z metom prek glave. Prvi poskus Dončića v drugem polčasu je bil prekratek, Jones je za goste zadel dolgo dvojko, povsem na meji za tri točke. Litovec je začel nizati koše izpod obroča, tretji zaporedni zgrešen med od daleč domačih je kaznoval Jones, a je znova stopil na črto za tri točke. Naskok gostov je ustavil kazenski met zaradi predolgega stanja v raketi Valančiūnasa, Finney-Smith pa je s trojko zašpilil napad. Litovec je postajal osrednje gibalo gostov, tokrat je zadel prosta meta po tretji osebni napaki Kleberja in izenačil srečanje. Ingram je s polaganjem New Orleans popeljal v vodstvo in tega v naslednjem protinapadu še povišal, klop Dallasa pa je vzela minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med premorom so sodniki enega od dolgih metov Jonesa povišali v trojko in gostom dodali točko.  Valančiūnas je z metom prek glave še povišal naskok, nato zgrešil dodatni prosti met, a so Pelicansi zgrabili žogo, Ingram pa je po prekršku Brunsona zadel nova prosta meta.  Brunson je po treh minutah suše za domače zadel, a je Graham hitro dodal koš za goste. Dobra vest za Dallas je bila četrta osebna napaka Valančiūnasa, ki je sedel na klop, toda trojka Lewisa je poglabljala težave za Maverickse. Ti so potrebovali poživitev, poskušali so z Bobanom Marjanovićem, Srb je zadel po podaji Hardawayja. Ta je dodal še trojko po košu Ingrama, a je Willy Hernangomez zadel iz obrata, ob tem pa dobil in zadel še prosti met. V pravem trenutku je iz levega kota priletela trojka Finneyja-Smitha, za Pelicanse je žogo v obroč položil Jones. Zabijanje Marjanovića je razživelo dvorano, Ingram je z le enim zadetim prostim metom od dveh razliko znova zvišal na deset točk. Hardawayju je šlo še slabše, zgrešil je oba, Murphy pa je iz levega kota zadel za tri točke. Brunson je s košem zaključil tretjo četrtino, ki so jo Mavericksi pošteno izgubili in na koncu zaostajali za 11 točk (79:68).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zagon New Orleansa je na začetku zadnje četrtine nadaljeval Alexander-Walker, Dončić in Kleber pa sta pridelala prekrška na polovici gostov. Hernangomez je s skokom v napadu popravil zgrešen met Satoranskýja, nato dodal še prodor in polaganje. Znova razglašeni Mavericksi niso zadevali, zaostanek pa je znašal že 17 točk. Nekaj olajšanja je prinesla peta osebna napaka Valančiūnasa, Dončić pa je zadel oba prosta meta. Vajo je ponovil po prekršku Čeha, nato še Hernangomeza, le da tokrat samo polovično uspešno.  Prekršek v napadu Ingrama je tehtnico dodatno nagibal na stran Dallasa, a je gostujoči trener Willie Green ugovarjal presoji sodnikov. Ti so po ogledu posnetkov potrdili svojo odločitev, a domači niso izrabili darila, Graham pa je na drugi strani zadel za tri točke. Brunson je zaostanek znižal na 13 točk, Kleber pa s trojko na deset. Tretja osebna napaka Dončića je prinesla prosta meta Hernangomeza, Španec je zadel drugega. Hardaway je nadaljeval lov na Pelicanse, a je hitro zadel Alexander-Walker, nato po skoku v napadu Hernangomeza dodal še trojko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nov naskoka domačih pet minut pred koncem je Kleber začel z enim od dveh prostih metov, toda iz desnega kota je priletela trojka Ingrama in domača klop je vzela minuto odmora. Po njej je Dončić s korakom v stran zadel težak met, peta osebna napaka Kleberja pa je pomenila zadeta prosta meta Ingrama. Protinapad Dallasa je zaključilo polaganje Brunsona. Skok Valančiūnasa je v obroč potisnil zgrešen met Alexandra-Walkerja, Brunson pa je z ukradeno žogo in zabijanjem za hip odložil predčasno predajo Dallasove klopi, ki je že pripravila pet rezervistov. Trener Jason Kidd je ugovarjal prekršku Dončića nad Ingramom, a tudi on neuspešno in Pelicans je imel tri proste mete, domača prva peterka pa je sedla na klop. Ingram je zadel dvakrat, zadnji dve minuti pa sta bili priložnost za igralce s klopi, da se izkažejo. Na koncu so Mavericksi izgubili za 16 točk (107:91).

 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Suna darms
03. 12. 2021 20.34
+1
mike tyson.😋