Šport

PFL 4: Debitirala bo najboljša ženska boksarka vseh časov, Anthony Pettis je nastop zaradi bolezni odpovedal

Atlantic City, New Jersey, 09. 06. 2021 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

V četrtek zvečer bo v New Jerseyju potekal PFL 4, četrti dogodek tekoče sezone ligaškega tekmovanja v mešanih borilnih veščinah. Borilni spektakel bo potekal v luči debija najboljše ženske boksarke vseh časov, Claresse Shields. Prenos na VOYO!

Ljubitelji borilnih veščin bodo na svoj račun prišli nekaj minut pred polnočjo (prenos na VOYO se začne ob 1.00), ko se bo 14 borcev v sedmih borbah pomerilo za pomembne točke, ki se vpisujejo na ligaško lestvico. Med drugim bomo lahko spremljali dvakratnega prvaka v peresni kategoriji Lancea Palmerja, ki se bo pomeril proti Jesseju Stirnu, ter dvakratnega prvaka lahke kategorije Natana Schulteja, ki se bo pomeril proti Raushu Manfiu.

V glavnem dogodku spektakla bodo potekale štiri borbe. V peresni kategoriji se bosta v prvi pomerila Anglež Brendan Loughnane in Američan Tyler Diamond, v drugi borbi pa bivši rokoborec Bubba Jenkins in Bobby Moffett, ki se je trikrat v karieri že boril v najbolj znani organizaciji mešanih borilnih veščin, UFC. V lahki kategoriji bo v kletko stopil bivši prvak organizacij WEC in UFC, Anthony Pettis, ki se bo po porazu proti Clayu Collardu, ki ga je doživel na debiju v organizaciji, poskušal vrniti na zmagovalno pot. To mu bo poskušal preprečiti še neporaženi Paragvajec Alexander Martinez.

Le dan pred dvobojem, pa so ameriški mediji sporočili, da je Anthony Pettis, zaradi bolezni, borbo odpovedal. Proti Martinezu, se bo sedaj boril dvakratni prvak lahke kategorije, Natan Schulte. Raush Manfio, ki bi se moral boriti proti Schulteju, pa je sedaj ostal brez dvoboja in se bo na dogodku PFL 6, ki bo 25. junija, pomeril s Pettisom. Do spremembe je kasneje prišlo tudi v peresni kategoriji, kjer sta brez borbe ostala Lance Palmer in Movlid Khaybulaev, ki se bosta sedaj pomerila med seboj na PFL 6, njuna originalna nasprotnika Jesse Stirn in Sheymon Moraes pa se bosta pomerila med seboj.

Tony Ferguson in Anthony Pettis
Tony Ferguson in Anthony Pettis FOTO: AP

Vse oči pa bodo uprte v zadnjo borbo večera, v kateri se bo prvič v mešanih borilnih veščinah pomerila najboljša ženska boksarka vseh časov, Claressa Shields. Neporažena boksarka, ki ima v svoji lasti dve zlati olimpijski medalji, je hkrati edina, ki ji je v zgodovini boksa uspelo osvojiti pasove po vseh štirih največjih boksarskih organizacijah (WBA, WBC, IBF in WBO) v dveh različnih kategorijah naenkrat, s čimer je vzpostavila absolutno dominanco v boksu. Borka, ki ji bo poskušala pokvariti debi, bo Američanka Brittney Elkin, ki na novinarski konferenci ni skrivala navdušenja nad priložnostjo, ki jo je dobila: "Borim se že 12 let in to bo zagotovo največja borba zame. Zame bi bilo sanjsko, da vas vse presenetim, zato že komaj čakam na borbo." A hkrati ji pred borbo ne manjka samozavesti: "Tukaj sem, da presenetim. Res se veselim najine borbe. V prvi rundi pričakujem veliko tipanja, v drugi pa bo šlo zares in takrat jo bom nokavtirala." A Shieldsova se z nasprotnico ni strinjala: "Brittney želim povedati, da ne zveni samozavestno. Najprej je govorila, kako me bo nokavtirala v 15 sekundah, zdaj je nokavt že prestavila na drugo rundo. Resnica pa je, da bo Brittney Elkin izgubila. Že sedem mesecev treniram v Jackson-Winku z najboljšimi borci sveta mešanih borilnih veščin. Veliko časa in energije sem vložila v to in v PFL nisem prišla zato, da bi vse moje boksarske dosežke podrla ženska, ki sploh ni prava borka." 

PFL4
PFL4 FOTO: VOYO

Redni del sezone PFL je sestavljen iz šestih dogodkov, na katerih borci nabirajo točke za čim višjo uvrstitev na lestvici. Vsak borec se pomeri z dvema nasprotnikoma in poskuša zbrati čim več točk. Nato najboljši štirje borci iz vsake kategorije (pet moških in ena ženska kategorija) potujejo v končnico, ki se razplete na treh dogodkih. Na zadnjem dogodku sezone se po dva borca iz vsake kategorije, ki jima uspe izločiti nasprotnika v končnici, pomerita v velikem finalu, ki prinaša zmagovalni pas in denarno nagrado v višini enega milijona ameriških dolarjev (približno 820 tisoč evrov).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb

Main Card:

Claressa Shields proti Brittney Elkin    

Clay Collard proti Joilton Lutterbach

Bubba Jenkins proti Bobby Moffett      

Brendan Loughnane proti Tyler Diamond

Preliminary Card:

Natan Schulte proti Alexander Martinez     

Marcin Held proti Olivier Aubin-Mercier    

Akhmet Aliev proti Loik Radzhabov    

Sheymon Moraes proti Jesse Stirn

Chris Wade proti Arman Ospanov

PFL 4 pasica
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.