Šport

PFL 6: Zadnja priložnost za uvrstitev v končnico

Atlantic City, New Jersey, 22. 06. 2021 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

V noči s petka na soboto bo potekal še zadnji dogodek rednega dela ligaškega tekmovanja v mešanih borilnih veščinah. Borci si bodo poskušali priboriti še zadnje točke, ki bi jih popeljale v izločilne boje ter proti glavni nagradi milijonu dolarjev (približno 840 tisoč evrov).

Zadnji borilni spektakel rednega dela sezone tekmovanja PFL (prenos na VOYO se začne v soboto ob 00.30) bo hkrati tudi zadnja možnost za borce, da si naberejo čim več točk in se uvrstijo v končnico. V glavni borbi večera se bosta pomerili dvakratna olimpijska prvakinja v judu ter lanska zmagovalka PFL Kayla Harrison in novinka v PFL Cindy Dandois. 30-letna Američanka je s šestimi točkami praktično že uvrščena v končnico, a si ne bo želela izgubiti statusa neporaženosti, medtem ko 36-letna Belgijka nujno potrebuje zmago, če se želi uvrstiti v končnico. Harrisonova je pred borbo o nasprotnici dejala: "Cindy je izkušena tekmica, veteranka. Imela je dober zmagovalni niz, čeprav je zadnjo borbo izgubila. Mislim, da je prav tako kot jaz mojstrica juda, zato ljudje že pametujejo, da bo znala zaustaviti moje judo mete. Temu lahko rečem samo: Srečno! Zame je to le še ena borba in naslednji korak do mojega cilja."

PFL 6: Kayla Harrison
PFL 6: Kayla Harrison FOTO: VOYO

Predzadnja borba večera bo potekala v moški lahki kategoriji, v kateri bomo lahko spremljali obračun med bivšim prvakom organizacij WEC in UFC, Anthonyjem Pettisom, ki bi se na PFL 4 moral boriti proti Paragvajcu Alexandru Martinezu, a je zaradi bolezni moral borbo odpovedati ter Raushom Manfijem, ki je na PFL 4 zaradi Pettisove bolezni prav tako ostal brez borbe. 34-letni Pettis nujno potrebuje čim hitrejšo zmago (hitrejša zmaga prinaša več točk), saj je po porazu na debiju v organizaciji proti Clayu Collardu še brez točk. 29-letni Brazilec Manfio že ima tri točke, a v končnico še ni uvrščen. 

V moški peresni kategoriji se bosta v neposrednem obračunu za končnico pomerila neporaženi Rus Movlid Khaybulaev ter dvakratni prvak PFL Lance Palmer, v težki kategoriji pa 30-letni Rus Denis Goltsov in 40-letni Američan Brandon Sayles.

V poltežki ter velterski kategoriji so že znani vsi borci uvrščeni v končnico.

Redni del sezone PFL je sestavljen iz šestih dogodkov, na katerih borci nabirajo točke za čim višjo uvrstitev na lestvici. Vsak borec se pomeri z dvema nasprotnikoma in poskuša zbrati čim več točk. Nato najboljši štirje borci iz vsake kategorije (pet moških in ena ženska kategorija) potujejo v končnico, ki se razplete na treh dogodkih. Na finalnem dogodku sezone pa se po dva borca iz vsake kategorije, ki jima uspe izločiti nasprotnika v končnici, pomerita v velikem finalu, ki prinaša zmagovalni pas in denarno nagrado v višini enega milijona ameriških dolarjev (približno 840 tisoč evrov).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb

Main Card:

Kayla Harrison vs. Cindy Dandois (ženska lahka kategorija)    

Anthony Pettis vs. Raush Manfio (lahka kategorija)

Movlid Khaybulaev vs. Lance Palmer (peresna kategorija)

Denis Goltsov vs. Brandon Sayles (težka kategorija)

Preliminary card:

Bruno Cappelozza vs. Muhammed DeReese (težka kategorija) 

Larissa Pacheco vs. Olena Kolesnyk (ženska lahka kategorija)

Ante Delija vs. Chandler Cole (težka kategorija)

Genah Fabian vs. Julija Pajić (ženska lahka kategorija)

Renan Ferreira vs. Stuart Austin (težka kategorija)

Taylor Guardado vs. Laura Sanchez (ženska lahka kategorija)

Kaitlin Young vs. Mariana Morais (ženska lahka kategorija)

Klidson Abreu vs. Jamelle Jones (težka kategorija)

PFL 6: Kayla Harrison proti Cindy Dandois
PFL 6: Kayla Harrison proti Cindy Dandois FOTO: VOYO

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.