Šport

Po 14. marcu prekinitev vseh slovenskih odbojkarskih tekmovanj

Ljubljana, 11. 03. 2020 17.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsedstvo Odbojkarske zveze Slovenije in tekmovalno-registracijska komisija Odbojkarske zveze Slovenije sta na sredini izredni seji sklenila, da bodo do konca tedna odigrali zadnje tekme po veljavnem razporedu, nato pa prekinili vsa tekmovanja. Odpovedi tudi v motošportu in kartingu, v Italiji so zdaj prestavili tudi tekme v košarkarski Evroligi in evropskem pokalu.

Metod Ropret (na fotografiji) je predsednik Odbojkarske zveze Slovenije.
Metod Ropret (na fotografiji) je predsednik Odbojkarske zveze Slovenije. FOTO: Damjan Žibert

"Vsa tekmovanja v dvoranski odbojki v okviru Odbojkarske zveze Slovenije se do nadaljnjega prekinejo. Odigrajo se le tekme zelene in modre skupine za moške v 1. SportKlub odbojkarski ligi. Tekme bodo odigrane najkasneje do sobote, 14. marca," piše v sporočilu za javnost.

Odpovedi tudi v motošportu in kartingu
Avto-moto zveza Slovenije (AMZS), nacionalna športna zveza za motošport in karting, je v skladu s priporočili in navodili pristojnih državnih institucij ter odredbe o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah odpovedala prve dirke v koledarju AMZS, so sporočili v izjavi za javnost.

"Avto-moto zveza Slovenije spremlja situacijo, priporočila in navodila pristojnih državnih institucij v zvezi z novim koronavirusom, na podlagi trenutnih razmer pa je sprejela tudi ukrepe za preprečevanje širjenja virusa," so zapisali. Dodali so še, da bodo dirke, če bo to položaj dopuščal, izvedli kasneje v letu.

V Evroligi prestavili tekme Milana
Vodstvo košarkarske Evrolige je v sredo odločilo, da bodo zaradi ukrepov pri zajezitvi širjenja novega koronavirusa in zaradi odpovedi športnih tekmovanj v Italiji prestavili tekme klubov, ki so jih ti ukrepi prizadeli. V elitni Evroligi to velja za ekipo Armani Milano, v evropskem pokalu pa za Bologno in Umano Reyer.

Vodstvo Evrolige bo prestavilo tri tekme Milančanov, ki bi morale potekati do 11. aprila na njihovem domačem terenu: Armani Milano ‒ Olympiacos, Armani Milano ‒ Asvel Villeurbanne in Armani Milano ‒ CSKA Moskva, pa tudi tekmi četrtfinala evropskega pokala Virtus Bologna ‒ Monaco in Umana Reyer ‒ Unicaja Malaga. Vse tekme bodo izvedli na nevtralnem terenu, datume bo vodstvo lige sporočilo v naslednjih dneh.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Drugorazredni
11. 03. 2020 19.19
+1
Izgleda ko Dončič stari