Šport

Miami je preživel trojke Orlanda za drugo zaporedno zmago

New York, 15. 03. 2021 03.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
0

Floridska tekmeca sta ponovila četrtkovo vajo, z enakim rezultatom. Magica Nikola Vučević in Terrence Ross sta Miami dolgo mučila s serijo trojk, a so se Heati znova razživeli v zadnji četrtini, tri minute pred koncem prevzeli pobudo in povedli, nato pa v napeti končnici obranili tesno vodstvo (102:97).

Jimmy Butler (levo) je znova izničil odlično igro Nikole Vučevića  in Miamiju prinesel novo zmago.
Jimmy Butler (levo) je znova izničil odlično igro Nikole Vučevića in Miamiju prinesel novo zmago. FOTO:

Miami je vedel, kje v tekmi brez centra Bama Adebaya preti največja nevarnost. Vučevićevi meti so nemudoma začeli tresti njihovo mrežico, zadeval je izpod koša, nato svoji igri dodal še mete izza črte za tri točke. Do konca je teh zbral kar 38 (in 6 podaj, 10 skokov, 2 ukradeni žogi). "Vučević je odličen že vrsto let, zelo rad nam povzroča težave, letos pa je še posebej dober, kot bi gledali modernega (Dirka) Nowitzkega," je trener Miamija Erik Spoelstra pohvalil Črnogorca. Izdatno mu je pomagal Terrence Ross (31 točk, 3 podaje, 5 skokov), zadel je kar osem metov za tri točke (skupaj sta jih štirinajst). Toda zgrešil je zadnjega ob koncu tekme, ki bi prinesel podaljšek, in ves njun trud je bil zaman.

Heati so imeli precej strelsko razglašen večer, Goran Dragić (3 točke, 8 podaj, 4 skoki, 2 ukradeni žogi) je po paradi košev v Chicagu tokrat zadel le enkrat v enajstih poskusih. Toda njihovi koši so prišli v pravih trenutkih, predvsem pa ima Miami stroj za zadnje minute, Jimmyja Butlerja (29 točk, 9 podaj, 7 skokov, 5 ukradenih žog, blokada). "Jimmy je bil fantastičen, nisem mogel verjeti, da nima trojnega dvojčka, odigral je izjemno tekmo," Spoelstra ni skrival navdušenja nad stebrom moštva, ki je znova na svoja ramena prevzel breme zadnjih minut. S peto ukradeno žogo je zapečatil zmago, po besedah Spoelstre je izjemno discipliniran moštveni obrambni igralec, "poleg tega ima izjemen košarkarski IQ in hitrost, da je prvi pri žogi, in vse preseneti. To je recept za njegove ukradene žoge."

Butler je dejal, da zadnje zmage niso presenečenje, saj se "moštvo zliva, vse bolj nam je udobno drug z drugim na igrišču, zelo pomembno je, da se pri tem zabavamo." Tokrat se je zabaval tudi Tyler Herro (22 točk, 3 podaje, 8 skokov, ukradena žoga, blokada), čeprav je njegov nastop pred tekmo zaradi boleče rame visel v zraku. A je le prišel na parket, kar se je izkazalo za enega od temeljev za 21. zmago. Tudi ta je prišla v zadnjih minutah, takšni negotovi zaključki pa so "zabavni, če ti uspe zmagati. Na začetku sezone niso bili, ko smo bili po navadi osmoljenci," je Kelly Olynyk (18 točk, 4 podaje, 7 skokov, 3 ukradene žoge, 2 blokadi) opisal občutke ob še enem tesnem razpletu. Tudi on ugotavlja, da je zadnja serija zmagoslavij rezultat večje uigranosti, "smo v dobri rutini, poznamo svoje vloge, vemo, od kod bodo prišli meti. Potrebovali smo dlje časa, da uskladimo svojo igro, da smo našli tip košarke, ki ga moramo igrati."

Potek srečanja

Prvo četrtino je začel Butler, njegova koša sta prinesla začetno vodstvo Miamija. Sledila je vrsta zgrešenih metov na obeh straneh, dokler ni Vučević z metom za tri točke Orlando vpisal na semafor. Pri Miamiju je strelsko štafeto prevzel Olynyk, nato je za tri zadel Kendrick Nunn, trojko je dodal tudi Olynyk. Pri nerazpoloženih Magicih je zadeval le Vučević, šele trojka Dwayna Bacona je nekoliko porazdelila domače breme. Olynyk je z novo trojko dosegel že deseto točko v prvi četrtini, nato je Dragić podal Butlerju za lepo zabijanje. To sta bili zadnji točki Miamija v prvi četrtini, naslednji dve minuti sta zadevala le še Chasson Randle in Ross. Ta je četrtino zaključil s trojko in gostje  so ob koncu vodili le še za tri točke (22:19).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami je drugo četrtino začel s trojko Duncana Robinsona, od daleč je zadel tudi Herro, obe sta omogočili podaji Dragića. Heati so nato ponovili vajo, v enakem zaporedju, Robinson, Herro, podaji Ljubljančana. Orlando je v tem času zmogel le tri točke in domači trener je z minuto odmora skušal umiriti bombardiranje Miamija, ki je vodil za ducat točk. Dragić je že šesto podajo namenil Preciousu Achiuwi, ki je žogo zabil v obroč. Nekoliko bolj tekoč napad Magicov je Rossu prinesel priložnost za neoviran met za tri točke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Svoj met je skušal najti tudi Slovenec, a njegovi trije zaporedni meti za tri točke, potem ko so soigralci pobirali žoge, niso zadeli cilja. Dragić se je zato vrnil h podajanju in sedmo podajo serviral Herru za še eno zabijanje. Zadevali so tudi Magici, ko je skozi obroč zdrsnila trojka Chume Okekeja, je prednost gostov znašala le še tri točke. Prosta meta Butlerja in dva koša KZ Okpale sta ohranjala prednost gostov, njihova obramba pa ni imela rešitve za Vučevića. Okpala je z ukradeno žogo in zabijanjem postavil končni rezultat polčasa, Miami je ohranil tri točke prednosti (48:45).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po Heatih je na začetku tretje četrtine znova udarila strelska suša, Butlerjevo polaganje na koš je prišlo šele po dobrih dveh minutah igre, v tem času pa jim je Michael Carter-Williams nasul pet točk. Tako kot na začetku tekme sta za Miami zadevala le Butler in nato Olynyk. Za Orlando pa Vučević, dva njegova zaporedna meta od daleč sta domače popeljala v vodstvo. Robinson je s svojo tretjo trojko izenačil, a je Vučević znova sprožil strel od daleč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Butler se je trudil, da domači ne bi pobegnili, a se je Črnogorcu pridružil Ross in dodal pet točk, nato je Vučević zadel svojo četrto trojko v tej četrtini in Miami se je umaknil na minuto odmora. Po njej je Dragić zadel svoj prvi met, za tri točke, in Heati so upali, da bo zmaj tako kot v Chicagu proti koncu začel bruhati ogenj. Veselje ni trajalo dolgo, saj je Črnogorec zadel peto trojko v četrtini. Koš Herra in prosta meta Butlerja sta domače znova približala, a je bil krvnik Ross, njegova trojka je domačim prinesla štiri točke naskoka (77:73).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Robinsonova trojka v prvih sekundah zadnje četrtine je nemudoma dobila odgovor Rossa. Ta je hitro dodal še eno in Orlando je ohranjal prednost, tudi ko je Vučević na klopi nabiral sapo za zaključek tekme. Dragić je skušal najti svoj met, a je ta očitno ostal v Chicagu. Nenatančni so bili tudi drugi Heati, prednost domačih je osem minut pred koncem narasla na šest točk. Ob vrnitvi prve postave Miamija je Olynyk prestregel podajo, nato pa zadel za tri točke. Rosss je z novo trojo napovedal težave, a je Herro nemudoma našel odgovor od daleč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ukradena žoga Butlerja je prinesla prvo vodstvo gostov v zadnji četrtini, niso pa izrabili prekršek Vučevića v napadu, saj so tudi sami zapravili žogo. Ross je zadel za tri, Andre Iguodala pa je našel odličen trenutek za svojo prvo trojko (in edini zadetek na srečanju). Butlerjev koš iz obrata in met Herra sta Miami popeljala v vodstvo. Vučević je zadel slabo minuto pred koncem, nato je Butler zgrešil in Orlando je imel 22 sekund, da s trojko izenači. Ross je končno zgrešil, a so Magici dvakrat pobrali žogo po neuspešnih metih, dokler ni Butler prestregel podaje in zapečatil tekmo (102:97).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.