Šport

Odbojkarski vrh je navdušen nad Slovenijo, pripravljeni smo na organizacijo SP

Ljubljana, 23. 05. 2022 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret si je v zgodnjih jutranjih urah oddahnil. Ko se je zaključila podelitev pokalov in medalj najboljšim na superfinalu Lige prvakov v Stožicah, je zadovoljen ugotavljal, da je Slovenija pripravljena na organizacijo svetovnega prvenstva.

Metod Ropret
Metod Ropret FOTO: Damjan Žibert

Ste z izvedbo superfinala Lige prvakov zadovoljni? Sta zadovoljna predsednik Evropske odbojkarske zveze Aleksandar Boričić in predsednik Mednarodne odbojkarske zveze Ary da Silva Graca Filho?
"Na vsak način mislim, da smo Slovenci znova dokazali, da smo vrhunski organizatorji največjih športnih dogodkov, med katere brez dvoma sodi superfinale Lige prvakov. Priča smo bili izjemnemu spektaklu, četudi na turnirju nismo imeli svojega predstavnika, posameznika oz. posameznice, ki bi igrala v zasedbi katerega od udeležencev. Dvorana je bila skoraj polna, več kot 9000 obiskovalcev je lahko uživalo v dveh tekmah, dogodek je bil organiziran na najvišji ravni. Dejstvo je, da sem se dnevno srečeval z najpomembnejšimi predstavniki svetovne odbojke. Nekateri so bili v Ljubljani prvič, spet drugi so tu pogosteje, ampak vedno znova so navdušeni nad tem, kako lepa je Slovenija, kako urejena je prestolnica, kako zelena, kako varna. In razumljivo, kako izjemne dogodke je moč organizirati v Areni Stožice."

Italijanski navijači so dvorano Stožice obarvali rumeno (desno), poljski rdeče (levo) in se v Ljubljani počutili zelo dobro.
Italijanski navijači so dvorano Stožice obarvali rumeno (desno), poljski rdeče (levo) in se v Ljubljani počutili zelo dobro. FOTO: Damjan Žibert

Dotaknili ste se teme ’slovenski predstavnik’ v finalu. Najverjetneje bi, če bi na igrišču videli bodisi Slovenko bodisi Slovenca, superfinale ocenili z 10 oz. bi zaključek Lige prvakov ocenili s "popolno"?
"Na vsak način. Prepričan sem, da če bi igral en Slovenec ali pa Slovenka, morda celo slovenski klub, bi bila dvorana nabito polna. Že sedaj je bila kulisa izjemna. Bilo je ogromno poljskih navijačev, skupaj z italijanskimi so ustvarili navijaški dvoboj na tribunah, ne smemo pa pozabiti na številne Turke in slovenske ljubitelje odbojke. Verjamem, da so uživali v dveh izjemnih tekmah."

Odbojkarice Vakifbanka so se skupaj s turškimi navijači veselile naslova zmagovalk Lige prvakinj.
Odbojkarice Vakifbanka so se skupaj s turškimi navijači veselile naslova zmagovalk Lige prvakinj. FOTO: Damjan Žibert

Predigra za tisto, kar sledi, je torej uspela. Priprava svetovnega prvenstva bi morala biti bistveno lažja, kot je bila organizacija tega turnirja?
"Želel bi pohvaliti ekipo, ki je pripravljala dogodek. Dejal bi, da gre za uigrano in izkušeno zasedbo, to tekmovanje pa je bilo brez dvoma dober preizkus pred dogodki, ki sledijo. Takrat bo časa bistveno več kot za superfinale, a na to se ne smemo zanašati. Trdno sem prepričan, da bo znova vse na najvišji ravni, da bo Arena Stožice pokala po šivih, ko bo igrala Slovenija, da bodo vse reprezentance, ki bodo prišle v Ljubljano, uživale. Mislim tudi zunaj tekmovalnega programa.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.