Nogomet

Premier League lahko izgubi več kot milijardo evrov

London, 08. 04. 2020 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
2

Premier League lahko izgubi več kot milijardo evrov, če se sezona, ki je prekinjena zaradi pandemije novega koronavirusa, ne bo dokončala, je navedel prvi mož najvišjega angleškega nogometnega prvenstva Richard Masters. To je zapisal v pismu Julianu Knightu, predsedniku britanskega parlamentarnega odbora za digitalizacijo, kulturo, medije in šport.

V pismu je izpostavil, da bi v primeru, če lige ne bi končali, Anglija izgubila "klube in ligo", saj so izzivi, s katerimi se soočajo, "zunaj vsake možne domišljije". Že pred tem je predsednik Angleške nogometne zveze (FA) Greg Clarke posvaril, da lahko mnoga angleška mesta "za vedno izgubijo klube, ki so v njihovih srcih".

V PL izpostavljajo problematiko nekaterih klubov, ki bodo imeli težave s preživetjem.
V PL izpostavljajo problematiko nekaterih klubov, ki bodo imeli težave s preživetjem. FOTO: AP

Masters je v pismu Knightu branil tudi odločitev nekaterih prvoligašev, ki so izkoristili vladne krizne programe za izplačila plač za svoje zaposlene, ki so jim sicer grozile odpovedi. Med njimi so bili Tottenham Hotspur, Norwich City in Newcastle United, črpanje sredstev pa je najavil tudi Liverpool, a je bil zaradi ostrih kritik, tudi svojih navijačev, nato primoram od namere odstopiti.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
08. 04. 2020 17.58
+3
Cela liga bo izgubila milijardo? Uf. Za info. Samo vrednost Uniteda je na borzi v tej sezoni padla za milijardo. Bo liga že preživela. Brez skrbi.
ipsilon9999
08. 04. 2020 17.13
+5
veseli so lah da so jo sploh kdaj dobil glede na zivljensko pomembno delo