Šport

Prepričljiva zmaga Drave

Ptuj/Črnomelj/Domžale, 05. 11. 2005 17.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

V ligi Si.mobil Vodafone je Drava ugnala Primorje, Bela krajina Publikum, Domžale Koper, Nafta pa Rudar.

Nogometaši Drave so premagali Primorje s 4:1 (1:1). Ptujčani so prepričljivo odpravili ajdovsko Primorje, kljub temu, da v prvih dvajsetih minutah tega ni bilo slutiti, saj so gostje po napaki domače obrambe v 15. minuti povedli. Deset minut kasneje so domačini izenačili z zadetkom tokrat izjemno razpoloženega Trenevskega, ki je po odličnem predložku Bozga z leve strani z močnim strelom ukanil gostujočega vratarja. 

Nogometaši ptujskega kluba
Nogometaši ptujskega kluba FOTO: Jani Dolinšek

V drugem polčasu so se domači razigrali in v dveh minutah prišli do prednosti dveh zadetkov. Dvakratni podajalec je bil Trenevski, ki je prvič našel prostega Štromajerja, ki je končno zadel za Dravo, in v drugo še našel prostega Čeha, ki je z velemojstrskim strelom ukanil Rutarja. Najlepša akcija je bila v 66. minuti, ko je Trenevski z desne strani dobil lepo podajo od Kronavetra in njegov natančni strel po tleh je pomenil samo potrditev zaslužene zmage po dobri igri Drave, predvsem v drugem polčasu. Nogometaši Primorja so do konca srečanja igrali brez koncepta in niso resneje ogrožali vratarja domačih. 

Mestni stadion, gledalcev 800, sodniki: Partlič (Limbuš), Vozlič (Rogaška Slatina) in Majcen (Šentjur).
Strelci: 0:1 Škerjanc (15.), 1:1 Trenevski (25.), 2:1 Štromajer (48.), 3:1 Čeh (50.), 4:1 Trenevski (66.).
Drava: Dabanovič, Miljatovič, Petek, Šterbal, M. Emeršič, Kronaveter, Čeh (od 85. Korez), Kelenc, Trenevski (od 79. J. Emeršič), Bozgo, Štromajer (od 53. Chietti).
Primorje: Rutar, Ostojič, Zatkovič (od 65. Spetič ), Vidic, Kreft (od 78. Černe), Krstič, Arnaut, Kalin (od 65. Žeželj), Škerjanc, Jankovič, Džuzdanovič.
Rumeni kartoni: Miljatovič, Petek, Dabanovič, M. Emeršič, Šterbal, Korez; Arnaut, Zatkovič, Rutar.
Rdeča kartona: Bozgo (55.), Jankovič (55.). 
-----------------------------------------------------------------------------------
Bela krajina - CMC Publikum 1:0

Nogometaši Bele krajine so premagali CMC Publikum z 1:0 (1:0). Črnomaljci so potrebovali zmago, zato so začeli zelo ambiciozno in si že v začetku priigrali nekaj priložnosti, ki pa jih niso izkoristili. V osmi minuti je na drugi strani zgrešil Brulc, podobno pa je osem minut kasneje akcijo zaključil Mujakovič po lepi kombinaciji domačega napada. Nato so dvakrat spet zapretili Celjani, toda tako Beršnjak kot Robnik nista bila natančna. Za veselje v domačih vrstah je v 30. minuti poskrbel Grabič, ki je z glavo unovčil lepo podajo Mujakoviča iz kota. Pri domačinih je do konca polčasa še enkrat poskusil Penica, gostujoča poskusa Rusiča in Brulca pa je Peljhan ubranil. 

V drugem polčasu vse do 56. minute gledalci niso videli kaj prida "akcije" na igrišču. Takrat pa naj bi Stajič s komolcem udaril Rahmanoviča, za kar je glavni sodnik celjskega nogometaša predčasno poslal z igrišča. Strelec prvega zadetka Grabič je nato silovito streljal, toda žoga je le oplazila prečko. Največjo priložnost za goste je zapravil Rusič, ko je z 20 metrov zadel okvir vrat, odbite žoge pa nobenemu v celjski vrsti ni uspelo potisniti v gol. V zadnjih minutah so kljub le desetim igralcem prevladovali gosti, ki pa niso uspeli priti vsaj do izenačujočega gola. 

ŠRC Loka, gledalcev 600, sodniki: Jeneš (Lendava), Arhar (Vrhnika) in Kurež (Kisovec).
Strelec: 1:0 Grabič (30.).
Bela krajina: Peljhan, Marinič, Penica, Pokleka (od 46. Štrbac), Lamešič, Cirar (od 60. Čauševič), Rahmanovič, Grabič, Andjelkovič, Mujakovič, Žinko (od 87. Ola Yusuf).
CMC Publikum: Mujčinovič, Križnik, Rusič, Beršnjak (od 53. Stajič), Gobec, Robnik (od 85. Kelhar), Ibeji (od 64. Korun), Brulc, Šnofl, Travner, Brezič.
Rumeni kartoni: Penica, Marinič, Cirar, Žinko, Lamešič; Gobec, Ibeji, Šnofl, Mujčinovič.
Rdeč karton: Stajič (57.). 
------------------------------------------------------------------------------------
Domžale - Anet Koper 4:1

Nogometaši Domžal so premagali Anet Koper s 4:1 (2:0). Moštvi Domžal in Kopra sta se še drugič v tednu dni pomerili med seboj. Tekmo v pokalu v sredo so presenetljivo dobili Koprčani, v prvenstvu pa so se jim Domžalčani maščevali z zanesljivo zmago. Čeprav so domači nastopili z zelo spremenjeno postavo - manjkalo je nekaj standardnih igralcev, pa so na trenutke pokazali všečno igro, posledica tega so štirje zadetki v mreži vratarja Handanoviča. 

Na začetku tekme so gosti uspešno "parirali" gostiteljem, ki so poskušali predvsem s streli od daleč. Dvakrat so bili nenatančni, v 24. minuti pa se je uresničil rek v tretje gre rado in Lunder je žogi našel pot v mrežo. Po vodstvu so Domžalčani povsem zagospodarili na igrišču, premoč pa kronali v sodnikovem podaljšku, ko je bil z glavo natančen Juninho.
 
Po odmoru so napadalneje zaigrali Koprčani in tudi zamudili nekaj priložnosti. Pri strelih Jakomina in Lovrečiča se je izkazal vratar Nemec, Kremenovič pa je streljal čez gol. Na drugi strani bi lahko izid povišal Juninho, kar ni uspelo njemu, je z najstrožje kazni uspelo Rakoviču, nad katerim je bil po podaji mladega Tomažiča tudi storjen prekršek. Takoj po tretjem zadetku sta Tomažič - v igri vstopil minuto pred akcijo za tretji gol, in Rakovič ponovila vajo, toda strel slednjega ni bil dovolj natančen. Tudi Koper je zadel niz najstrožje kazni. Potem ko so v kazenskem prostoru domači branilci nepravilno zaustavili Gunjača, je v polno zadel Drobne. Končni izid je v 86. minuti postavil Nikezič. 

Športni park, gledalcev 600, sodniki: Šegula (Dornava), Kodrič in Žitnik (oba Ptuj).
Strelci: 1:0 Lunder (24.), 2:0 Juninho (45.), 3:0 Rakovič (73./11 m), 3:1 Drobne (84./11 m), 4:1 Nikezič (86.).
Domžale: Nemec, Lunder, De Souza, Ilič, Rakovič, Jeseničnik (od 71. Tomažič), Nikezič, Juninho (od 89. Peterca), Topič (od 86. Mešanovič), Elsner, Kirm.
Anet Koper: Handanovič, Jakomin (od 78. Pahor), Šečič (od 27. Valenčič), Škrbina, Drobne, Peršič, Lovrečič, Božič, Gunjač, Kremenovič (od 69. Volaš), Hadžič.
Rumeni kartoni: Rakovič, Nemec, Kirm, Jeseničnik; Lovrečič, Božič. 
-----------------------------------------------------------------------------------
Rudar - Nafta 1:3

Nogometaši velenjskega Rudarja so izgubili proti Nafti z 1:3 (1:1). Obe moštvi sta zaigrali nekoliko oslabljeni, pri domačinih sta poleg Pavloviča manjkala še Jeseničnik in Šribar ter kaznovani Dragič, v moštvo pa so se vrnili Jozič, Dedič in Komljenovič. Pri gostih ni bilo njihovega najboljšega strelca Benka, Boruta Gernečerja, Kožula in Zoreta. 

Po uvodnem otipavanju so zapretili gosti v 15. minuti, ki so na srečo domačega vratarja zadeli le prečko. V 36. minuti so po lepi akciji Velenjčani povedli. Softič je podal Mujakoviču, ta je žogo poslal na drugo stran do Haliloviča, ki je takoj udaril in zadel desni spodnji kot vratarja Luka. V 38. minuti je z več kot 20 metrov s prostega strela poskusil Bukovec, Jozič pa je odlično posredoval. Takoj zatem je Bukovec vnovič poslal "projektil" proti velenjskim vratom, a za las zgrešil. V 41. minuti so gosti izkoristili nekajminutno premoč in izenačili. Bukovec je z roba kazenskega prostora močno streljal, Jozič je žogo odbil do Kulčarja, ta pa je brez težav izid izenačil. Že v sodnikovem podaljšku je nevarno streljal Grbič, gostujoči čuvaj mreže Luk pa je žogo z nekaj težavami le ukrotil. 

Velenjčani tudi tokrat niso zdržali cele tekme, novo razočaranje pa jim je najprej zadal Ristič, ki je v 63. minuti zadel po prodoru in strelu Srše. Le 11 minut zatem je zadnji žebelj v krsto Rudarja zabil Vogrinčič. Srša je začel protinapad in podal do Rističa, ta je našel Vogrinčiča, ki je z desetih metrov matiral domačega vratarja Joziča. Proti koncu tekme so gostitelji poskušali vsaj izenačiti, najlepšo priložnost pa je zapravil Pušnik, ko je z desetih metrov povsem neoviran slabo streljal.

Stadion ob jezeru, gledalcev 350, sodniki: Vehar (Žiri), N. Petrovič (Ljubljana) in M. Petrovič (Vrhnika).
Strelci: 1:0 Halilovič (36.), 1:1 Kulčar (41.), 1:2 Ristič (63.), 1:3 Vogrinčič (74.).
Rudar: Jozič, Mernik, Kraljevič, Hankič, Dedič, Softič, Mujakovič (od 77. Kolenc), Halilovič, Grbič, Komljenovič (od 66. Pušnik), Omladič.
Nafta: Luk, Dominko, Sklepič (od 86. Celcar), Bukovec, Zemljič, Srša (od 75. P.Gerenčer), Suljič, Matjašec, Ristič, Vogrinčič, Bunc (od 30. Kulčar).
Rumeni kartoni: Hankič, Mernik, Komljenovič, Dedič; Celcar.
-----------------------------------------------------------------------------------
Izidi lige Si.mobil Vodafone:

Bela krajina - CMC Publikum             1:0 (1:0)
Domžale - Anet Koper                         4:1 (2:0)
Drava - Primorje                                   4:1 (1:1)
Rudar - Nafta                                        1:3 (1:1)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja