Šport

Prijateljske tekme novembra ne bo

Ljubljana, 24. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo Nogometne zveze Slovenije se je odločilo, da reprezentanca novembrske prijateljske ne bo igrala. Na sedež NZS je sicer prišlo kar nekaj ponudb, a je vodstvo skupaj s selektorjem Bojanom Prašnikarjem, ocenilo, da nobena ni prava.

Naslednja reprezentančna akcija bo odigrana januarja 2003
Naslednja reprezentančna akcija bo odigrana januarja 2003 FOTO:

Za tak scenarij se je NZS odločila že na začetku leta, čeprav so se po zamenjavi selektorja vendarle pojavljale možnosti, da bi prijateljsko tekmo odigrali tudi novembra. "V predzadnjem mesecu leta nismo igrali prijateljske tekme in je ne bomo niti letos. Igralci, ki nastopajo v tujih klubih so že izpolnili kvoto osmih tekem, tako da bi težko zbrali najboljše moštvo. Poleg tega se praktično že začenja zima, tereni so slabi, tako da tekma ne bi prinesla nobenih pravih stvari, še posebno, ker so bile ponudbe zelo slabe. Ponujale so se nam reprezentance, Jordanije, Makedonije, Nigerije in Kostarike, interes sta pokazali Katalonija in Baskija, ki pa seveda nimata uradnih reprezentanc. Bomo pač ena petih ali šestih reprezentanc, ki v tem terminu ne bomo igrali," je razloge za odpoved pojasnil generalni sekretar NZS Dane Jošt.

Bojan Prašnikar
Bojan Prašnikar FOTO: POP TV

Z njim se strinja tudi selektor Prašnikar. "Dejstvo je, da v koledarju novembrske tekme NZS ni planirala. Sam sem si jo najprej želel, da bi lahko preveril nekatere nove igralce, a ko je prišla ponudba iz Portugalske, da od 20. do 24. januarja sodelujemo na turnirju B reprezentanc na Portugalskem, sem ocenil, da je ta različica boljša. Vsekakor je bolj koristno, da se zberemo na začetku spomladanskega dela kot na koncu jesenskega. V novem letu želim izkoristiti vse proste termine, v februarju pa bodo koristne tudi priprave v toplih krajih. Te bomo verjetno opravili v krajih, ki so že preverjeni," je dejal selektor, ki se je odzval tudi na ulične govorice, da nekateri igralci niso hoteli igrati tekme s Francijo in da so bili njihove poškodbe neresnične: "To so neumnosti. V vse igralce, ki niso mogli igrati, imam popolno zaupanje. Njihove poškodbe so preverili tudi reprezentančni zdravniki."

Za leto 2003 se je NZS zaenkrat dogovorila le za eno tekmo, 20. avgusta se naj bi tako članska kot mlada reprezentanca pomerila z Madžarsko.