Šport

Prostejov - Acroni Jesenice 3:3

Brno, 19. 10. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v prvi tekmi celinskega pokala v češkem Prstejovu z domačo ekipo igrali neodločeno 3:3 (1:0, 2:0, 0:3).

Za Železarje se je tekma začela izvrstno, saj je že v 23. sekundi Sodja sam pridrsal pred domačega vratarja, ki pa je bil uspešnejši. Domači so se nato zbrali, a je bila tudi obramba gostov na čelu z odličnim Glavičem vedno na mestu. Potem ko so se otresli pritiska, je Tomaž Razingar v 13. minuti presekal akcijo domačih in v hitrem nasprotnem napadu našel Tišlarja, ki je rutinirano dosegel vodilni gol za Jesenice. Do konca prvega dela so imeli Železarji pobudo, toda Pretnar in Burnik iz najlepših priložnosti nista uspela zadeti. V drugi tretjini je bilo na ledu le eno moštvo - Acroni Jesence. Ustvarili so si kup priložnosti, med drugim zadeli tudi dve vratnici, v 25. minuti pa je Sodja kronal jeseniško premoč po odbitem ploščku. V 29. minuti je na vrsto prišla še mojstrovina Zupančiča, ki je po samostojni akciji preigral dva domača branilca in vratraju med nogoma potisnil ploščekv mrežo.

V zadnjem delu so domači vse stavili v napad, kar se jim je najprej obrestovalo v 42. minuti, ko so dosegli prvi zadetek. Jeseničani so od 49. do 51. minute zamudili lepo priložnost za povišanje izida, saj so imeli kar dve minuti prednost dveh igralcev več. Četrtega gola v domači mreži ni bilo. Kar ni uspelo slovenskim hokejistom, je uspelo domačim. Ti so imeli ob koncu srečanja kar dve minuti dva igralca več, ob tem pa so potegnili iz vrat še vratarja. V 59. minuti jim je to zagotovilo gol priključka, le minuto kasneje pa so ob bučni podpori domačih navijačev izid uspeli še izenačiti.

V drugi tekmi so Katowice, naslednji nasprotnik Jeseničanov, s 4:2 premagale kijevski Berkut.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni