Šport

Prva preizkušnja za Keka

Ljubljana, 06. 02. 2007 16.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Matjaž Kek si v debiju proti Estoncem želi zmage. Po prvem treningu je selektor z igralci zadovoljen.

Kek pričakuje, da bodo reprezentanti na sredini tekmi pokazali odnos, s katerim bodo lahko računali tudi na uspeh v kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo v nogometu, ki bo leta 2008.
Kek pričakuje, da bodo reprezentanti na sredini tekmi pokazali odnos, s katerim bodo lahko računali tudi na uspeh v kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo v nogometu, ki bo leta 2008. FOTO: Dare Čekeliš

Novega selektorja slovenske nogometne reprezentance Matjaža Keka v sredo čaka prva delovna naloga, in sicer prijateljska tekma proti Estoniji v Domžalah.

V svojem debiju si Kek želi zmago, še bolj kot to pa si želi, da bi njegovi varovanci pokazali odnos, s katerim bi lahko računali na uspeha tudi v marčevskih kvalifikacijskih za EP na tekmah proti Albaniji in Nizozemski.

Slovenska reprezentanca se je v ponedeljek zbrala na Brdu pri Kranju in že opravila tudi prvi trening, na katerem sta manjkala samo Branko Ilič in Tonči Žlogar, ki se bosta kolegom pridružila na današnjem popoldanskem treningu na stadionu ZŠD Šiška, kjer bo reprezentanca trenirala, da ne bi dodatno obremenjevala domžalskega travnika. "Zaenkrat večjih težav ni. Nekaj malega jih je imel le Bojan Jokič. Spoznal sem vse igralce, se z vsakim posebej pogovoril in zaenkrat sem zadovoljen s tem, kar sem videl, pristop je pravi. Seveda je treba pozitivne stvari prenesti na igrišče, tam se dogajajo stvari, ki so najbolj pomembne," je zadovoljen z vzdušjem v moštvu Kek.

Nastja Čeh si bo za sredino tekmo nadel kapetanski trak.
Nastja Čeh si bo za sredino tekmo nadel kapetanski trak. FOTO: Jani Dolinšek

Večjih dvomov selektor nima. Bolj ali manj mu je jasna enajsterica, ki bo začela tekmo proti Estoniji, čeprav je zaenkrat še ni izdal. "Imam še tri manjše dileme. Jokič ali Fileković, koga postaviti na defenzivnega veznega igralca in koga v napad. Igrali bomo s tremi napadalci, kar se je dalo razbrati že po moji objavi reprezentančnega seznama. S tremi napadalci želimo izvesti pritisk na nasprotnikovo obrambno linijo. V naši obrambi ne bo revolucije, saj imamo premalo časa za uigravanje. Vsekakor pa bomo poskušali predstaviti tudi kako novost. Dogovorili smo se za šest menjav, tako da bo imelo kar nekaj igralcev priložnost, da dokaže upravičenost poziva in si prisluži reprezentančni dres tudi za naslednje tekme," je dejal Kek, ki je tudi napovedal, da bo kapetanski trak nosil Nastja Čeh, a zaenkrat le v sredo.

Na tekmeca, ki posebnega ugleda nima in je v kvalifikacijah za EP v nogometu po treh tekmah še brez točke, se Slovenci niso posebej pripravljali. Kek od svojega moštva pričakuje dinamiko, hitrejše prehode iz obrambe v napad in hiter prenos žoge. Slovenski nogometaši Estoncev nikakor ne smejo podcenjevati, čeprav ne sodijo niti v srednji razred evropskega nogometa. A danes praktično ni več nenevarne reprezentance, kar dokazuje tudi razplet novembrske prijateljske tekme, v kateri je Estonija premagala Belorusijo, reprezentanco, ki je takrat še varovance Braneta Oblaka ponižala v drugem polčasu oktobrske kvalifikacijske tekme.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.