Šport

Prva tekma Celjanom

Celje, 22. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v prvi finalni tekmi končnice lige Siol na domačem igrišču premagali Mobitel Prule 67 s 36:29 (19:12).

Druga finalna tekma bo v soboto, 24. maja, v ljubljanski dvorani Tivoli (16.30), morebitna tretja pa v torek, 27. maja, v celjski dvorani Golovec (18.30).

Sodnika: Krašna in Vodopivec (oba Ajdovščina)

Celje Pivovarna Laško: Perič, Lorger, Rutenka 6, Vugrinec 10, Bilbija, Oštir, Pajovič 3, Gajič, Maksič, Ivančič, Tomšič 4, Milosavljevič 6, Žvižej 1, Kokšarov 6.

Mobitel Prule 67: Podpečan, Lapajne, Natek 1, Brumen 1, Vučičevič 8 (7), Backovič 2, Lubej 2, Sokolov, Ficko 3, Simonovič 4, Zrnič 1, Matovič 2, Zorman 2, Kastelic 3.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško -, Mobitel Prule 67 9 (7)

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, Mobitel Prule 67 6 minut.

Rdeča kartona: Lubej (44.), Oštir (55.).

Prvo tekmo so prepričljivo dobili Celjani
Prvo tekmo so prepričljivo dobili Celjani FOTO: POP TV

Po izenačenem začetku so Celjani v dvorani Golovec, kjer si je tekmo ogledalo 1500 gledalcev, od četrte do osme minute z delnim izidom 4:0 povedli s 6:2. Gostje ob izključitvi na celjski strani niso izkoristili priložnosti, gostitelji so povedli z 8:3 in nato presenetljivo zlahka nadzorovali rezultat. Ljubljančani so se v 19. minuti sicer približali na tri zadetke (9:6), to pa je bilo največ, kar so zmogli v prvem delu igre. Do konca polčasa so Celjani višali prednost, odločilni pa sta bili boljša obramba in realizacija, ki je bila 67-odstotna (med strelce se je vpisalo kar sedem celjskih igralcev), medtem ko je bila pri Ljubljančanih 48-odstotna.

V drugem delu je Kamenica poslal na teren Ficka in Vučičeviča, na vrata pa postavil Podpečana, ki je z dvema zaporednima obrambama prispeval, da so se ljubljanski rokometaši z delnim izidom 3:0 približali na štiri zadetke (15:19). Vsekakor je bil dobršen del drugega polčasa bolj izenačen. V 44. minuti je bil zaradi grobega prekrška izključen Lubej, Prulčani pa so imeli kasneje dvakrat priložnost zmanjšati razliko na dva zadetka. Domači so se vseeno zbrali in njihova zaslužena in ob koncu tudi visoka zmaga niti za trenutek ni bila ogrožena.

V napadu je v drugem delu blestel Vugrinec, vratar Perič, ki je zbral 13 obramb (na drugi strani Lapajne 5 in Podpečan 6), pa je branil sijajno v ključnih trenutkih. Predvsem je zaustavil Simonoviča, ki je za 4 zadetke porabil 11 strelov. Ljubljanski strateg Kamenica je po tekmi čestital gostiteljem za zasluženo zmago, nikakor pa ni bil zadovoljen s kriterijem sojenja. Za povratni dvoboj v Hali Tivoli je napovedal zmago, Požun, ki ve, da dvoboj za prvaka še zdaleč ni odločen, pa je bil pri napovedi bolj previden.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3