Šport

Prvi seznam brez Miliča in Brezca

Ljubljana, 01. 06. 2007 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor košarkarske reprezentance je objavil seznam igralcev za nastop na EP. V Španijo ne bosta odšla Milič in Brezec.

Aleš Pipan je objavil seznam kandidatov za nastop na EP v Španiji
Aleš Pipan je objavil seznam kandidatov za nastop na EP v Španiji FOTO: POP TV

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleš Pipan je objavil seznam štiriindvajsetih kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 3. do 16. septembra v Španiji. V primerjavi s košarkarji, ki so Slovenijo zastopali na zadnji večji prireditvi, lanskem svetovnem prvenstvu na Japonskem, sta dve spremembi, saj sta se nastopu v dresu z državnim grbom že odpovedala Marko Milič in Primož Brezec. Pipanova pomočnika sta Aleksander Sekulič in Gašper Okorn.

Glede na izjave nekaterih košarkarjev v slovenskih medijih, ki so sicer na Pipanovem seznamu, pa lahko pričakujemo še kakšno spremembo, saj je na primer Boštjan Nachbar že dejal, da ne bo nastopil v Španiji, medtem ko je Sani Bečirovič dejal, da bi se zaradi preobremenjenosti rad reprezentanci priključil pozneje.

Sani Bečirovič se bo reprezentanci priključil kasneje
Sani Bečirovič se bo reprezentanci priključil kasneje FOTO: Dare Čekeliš


"Dokler se osebno ne pogovorim z vsakim posameznikom, ne bom nikogar izključil. Nachbar mi še ni sporočil svoje odločitve, prav tako se nisem še slišal z Bečirovičem. Samo z Miličem in Brezcem sem se pogovarjal. Prvi se reprezentančne akcije ne bo mogel udeležiti zaradi operacije in potrebnega časa za okrevanje, medtem ko se je Brezec odločil, da se čim bolje pripravi za naslednjo sezono v NBA, ko mu poteče pogodba in se bo v ZDA vrnil že avgusta,"
je dejal prvi mož slovenske reprezentance.

Na priprave najprej v Zreče

Sicer pa je prvotni seznam, čeprav se ga bo vodstvo skušalo čim bolje držati, le okvirni. Za oblikovanje dokončnega seznama je še dovolj časa, kajti skrajni čas, da ga pošljejo na sedež Evropske košarkarske zveze, je šele 27. julij. Sicer pa se bodo reprezentanti prvič zbrali 21. julija v Zrečah, ko je na programu prvi del priprav. Celotne priprave bodo potekale v treh sklopih - drugi del bo v Kranjski Gori, tretji pa v Portorožu -, vsak izmed njih pa se bo končal z udeležbo na močnem košarkarskem turnirju.

Širši seznam selektorja Aleša Pipana:

Sani Bečirovič (Panathinaikos), Aleksandar Čapin (Varese), Goran Dragič (Tau Ceramica), Nebojša Joksimovič (Hemofarm Vršac), Jaka Lakovič (Barcelona), Domen Lorbek (Union Olimpija), Beno Udrih (San Antonio), Samo Udrih (Granada), Saša Vujačič (Los Angeles Lakers), Saša Dončič (Helios), Goran Jagodnik (Anwill), Marko Maravič (BC Kijev), Boštjan Nachbar (New Jersey Nets), Dragiša Drobnjak (Turow), Goran Jurak (Climamio Bologna), Erazem Lorbek (Roma), Radoslav Nesterovič (Toronto Raptors), Smiljan Pavič (Helios), Hasan Rizvič (Bosna), Uroš Slokar (Toronto Raptors), Matjaž Smodiš (CSKA Moskva), Marko Tušek (Unicaja Malaga), Željko Zagorac (Ural Great), Miha Zupan (Union Olimpija).


"V primerjavi z nekaterimi prejšnjimi pripravljalnimi akcijami bo letos precej več tekem. Za to sem se odločil zavestno, saj tako želim razbiti monotonijo treningov, obenem pa tudi razbremeniti košarkarje," je še dejal Pipan, ki bo pripravljenost reprezentance preizkušal na Stankovičevem pokalu v Macau (poleg Slovenije bodo nastopile še Kitajska, Angola, Nova Zelandija, Venezuela in ekipa NBA Development), mednarodnem turnirju v Strasbourgu (Francija, Srbija, Grčija) in na turnirju Akropolis v Grčiji (Grčija, Litva, Italija).

Prvi nasprotniki bodo Italijani

Zaključno brušenje forme bo strokovni štab opravil v Mariboru in sicer neposredno pred odhodom v Španijo, kjer bo Slovenija prvo tekmo igrala proti Italiji. Poleg naših zahodnih sosedov bosta skupaj s Slovenijo v skupini nastopili še reprezentanci Poljske in Francije, trije najboljši iz vseh štirih skupin pa se bodo uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

"Letošnje evropsko prvenstvo za nas ne bo le prvenstvo, ki se igra vsaki dve leti. Nastop v Španiji bo še toliko bolj pomemben, ker se bodo reprezentance potegovala za mesta na olimpijskih igrah. Tudi naš cilj je uvrstiti se na OI. Do takrat si bomo vsi prizadevali, da sestavimo čim boljšo ekipo, s fanti, ki želijo nastopiti za reprezentanco. Upam, da se bomo uvrstili v Peking. Pravzaprav si moramo zadati visoke cilje in naš cilj je olimpijada. Ne smemo se ustrašiti, prav nasprotno, moramo se zavedati naših kvalitet," pa je na današnji predstavitvi reprezentančne akcije Španija 2007 dejal Dušan Šešok, predsednik Košarkarske zveze Slovenije, ki je obenem pozval vse Slovence, da reprezentanco podprejo v čim večjem številu, tako kot so jo pred dvema letoma v Beogradu.

SORODNI ČLANKI

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kristjanpehta@gmail.com
02. 06. 2007 08.29
seznam za umret
rsp.123@email.si
01. 06. 2007 19.00
In po prvenstvu se bodo isti ljudje še enkrat več na sto in en način izgovarjali, zakaj se spet ni izšlo...... Predsestvo KZS in selektorja bi bilo potrebno zamenjati že najmanj pred dvema letoma, če bi vse skupaj vodili ljudje, ki se jim ne bi šlo samo za svoje riti, bi vsi igralci rade volje igrali, tko pa, saj vemo, Smodiš poškodovan, Milič poškodovan, spet drugi preobremenjeni.... S takimi posamezniki, kot jih imamo v sedajni generaciji, bi z ljudmi ala Katanec posegali po medaljah, ne pa da je cilj, uvrstiti se na olimpijske igre....