Šport

Pulev nakazal 1,5 milijona evrov, lastnik Netsov zagotovil 1000 ventilatorjev

Sofija, New York, 05. 04. 2020 14.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bolgarski boksar Kubrat Pulev, nekdanji evropski prvak, je namenil 1,5 milijona evrov za boj proti novemu koronavirusu za bolnišnice, zdravstveno osebje in opremo. Osemintridesetletnik z vzdevkom Kobra je bil dvakrat evropski prvak v težki kategoriji med letoma 2012 in 2016.

Pulev (na fotografiji levo) bi se moral v kratkem pomeriti z britanskim šampionom Anthonyjem Joshuo, a so borbo zaradi trenutne krize prestavili.
Pulev (na fotografiji levo) bi se moral v kratkem pomeriti z britanskim šampionom Anthonyjem Joshuo, a so borbo zaradi trenutne krize prestavili. FOTO: AP

Omenjena vsota je polovica zneska, ki ga bo Kubrat Pulev dobil za dvoboj za svetovnega prvaka po verzijah IBO, IBF, WBO in WBA z Britancem Anthonyjem Joshuo, ki bi moral biti prvotno na sporedu 20. junija v Londonu, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na 25. julij, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pulev je pred tem že boksal za svetovnega prvaka v težki kategoriji, novembra 2015 ga je v Hamburgu s nokavtom v peti rundi porazil legendarni Ukrajinec Vladimir Kličko.

Lastnik Mrežic mestu New York zagotovil 1000 ventilatorjev
Guverner New Yorka Andrew Cuomo je dejal, da je Joseph "Joe" Tsai, lastnik košarkarskega moštva Brooklyn Nets v severnoameriški ligi NBA, mestu New York zagotovil 1000 ventilatorjev za pomoč v boju z novim koronavirusom, poročajo tiskovne agencije. S pomočjo kitajske vlade so jih na letališče Johna F. Kennedyja pripeljali v soboto zvečer. New York je trenutno žarišče virusa sars-cov-2 v svetu, zaradi vse manjših bolniških kapacitet na intenzivni negi pa nujno potrebujejo pomoč, ki jo je zagotovil lastnik Netsov, je dejal Cuomo na novinarski konferenci.

Tsai, sicer milijarder in soustanovitelj kitajskega podjetja Alibaba, je obenem obljubil finančno pomoč delavcem v dvorani Barclays, kjer igra njegovo moštvo. Svojim zaposlenim bo ves čas zaprtja dvorane zagotavljal polne plače.

Liga NBA New Yorku priskrbela milijon mask
Severnoameriška liga NBA je mestu New York priskrbela še milijon zaščitnih mask za zdravstveno osebje, je zapisano na uradni spletni strani najmočnejšega košarkarskega ligaškega tekmovanja na svetu, ki je trenutno prekinjeno. Zaščitna oprema je nujno potrebna za preprečitev širjenja virusa, saj so kapacitete bolnišnic v mestu, ki nikoli ne spi, skorajda povsem zasedene z bolniki, ki se spopadajo s covidom-19.

Liga NBA je v zato sodelovanju z moštvoma New York Knicks in Brooklyn Nets ter s kitajskim generalnim konzulom v New Yorku Huang Pingom iz Kitajske naročila milijon mask za zdravstveno osebje. To je na Twitterju ob prevzemu pošiljke v soboto zvečer sporočil guverner New Yorka Cuomo.

"Smo več kot hvaležni za to darilo zaščitne opreme," je dejal guverner mesta, v katerem so zabeležili skoraj 115.000 primerov okužbe z virusom sars-cov-2. Mestu je poleg lastnika Netsov Josepha Tsaija doslej priskočil na pomoč tudi lastnik moštva ameriškega nogometa New England Patriots, Robert Kraft, in sicer s pošiljko zaščitne opreme.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blef
06. 04. 2020 11.43