Šport

Ralf Schumacher s prvega mesta

Monte Carlo, 31. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nedeljsko dirko F1 za VN Monaka bo z najboljše pozicije začel Ralf Schumacher (Williams-BMW), ki bo prvo vrsto delil z vodilnim v svetovni razvrstitvi Kimijem Raikkoenenom (McLaren-Mercedes). Na jutranjem prostem treningu pa se je poškodoval dirkač Jenson Button (BAR-Honda).

Ralf Schumacher med kvalifikacijami
Ralf Schumacher med kvalifikacijami FOTO: Reuters

Kot tretji bo štartal drugi Williamsov voznik Kolumbijec Juan Pablo Montoya, iz druge vrste pa bo začel še Italijan Jarno Trulli (Renault). Michael Schumacher (Ferrari) je na kvalifkacijah dosegel peti čas, David Coulthard (McLaren-Mercedes) je bil šesti, drugi Ferrarijev voznik Rubens Barrichello pa sedmi. Z osmega mesta bo štartal španski dirkač Fernando Alonso (Renault).

Buttona so iz razbitin dirkalnika rešili šele po desetih minutah in ga takoj prepeljali na pregled v bolnišnico
Buttona so iz razbitin dirkalnika rešili šele po desetih minutah in ga takoj prepeljali na pregled v bolnišnico FOTO: Reuters

Britanec Jenson Button se je na prostem treningu ponesrečil na najhitrejšem delu monaškega cestnega dirkališča. Pri izhodu iz predora, ga je zavrtelo, nato pa je pred ovinkom pri bazenu s hitrostjo 280 km/h treščil v varovalne ograde. O njegovem jutrišnjem nastopu bodo tako odločali zdravniki, ki so že sporočili, da je Button le lažje poškodovan.

Mosley pozval k podpori malih moštev

Predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Max Mosley pa se je v Monte Carlu zavzel za ustanovitev posebnega sklada, ki bi finančno podprl šibkejša moštva formule 1. "Najbolj učinkovito bi bilo, če bi vsak od proizvajalcev motorjev v skupen lonec prispeval določeno vsoto. Ta denar bi potem enakomerno razdelili med tri neodvisna moštva, ta pa bi motorja potem lahko pridobila na običajen način," je svojo zamisel pojasnil Mosley in posvaril: "Če majhna moštva ne bodo dobila pomoči, bodo izginila."

Predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze Max Mosley
Predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze Max Mosley FOTO: Reuters

Vodilni možje cirkusa formule 1 že nekaj časa intenzivno iščejo načine kako podpreti samostojna, oziroma od podjetij neodvisna moštva. Prvotno je bilo predvideno, da bi dobavitelji mala moštva oskrbovali s cenovno ugodnejšimi motorji; to je bil po Mosleyjevih navedbah tudi eden od pogojev FIA pri dogovorih o nadaljnjem omogočanju sistema za nadzor spodrsavanja koles. Britanec je velikim moštvom očital izgubo stika z realnostjo: "Trenutno trošijo ogromne količine denarja, a tudi sami se bodo enkrat morali soočiti z resničnim stanjem stvari."