Šport

Reakcija Zidana neupravičena

Buenos Aires, 14. 07. 2006 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Argentinski sodnik, ki je v finalu z rdečim kartonom kaznoval Zidana, je povedal svojo različico zgodbe.

Elizondo ni okleval, ko je bilo treba pokazati rdeči karton
Elizondo ni okleval, ko je bilo treba pokazati rdeči karton FOTO: Reuters

V razburljivo zgodbo o tem, kaj je kdo komu rekel v 110. minuti finalne tekme nogometnega svetovnega prvenstva v Nemčiji, preden je Zinedine Zidane "pokosil" Marca Materazzija, se je vključil še tretji glavni udeleženec, argentinski sodnik Horacio Elizondo. Po vrnitvi v domovino je predstavil svoj pogled na mučne dogodke: slišal sicer ni nič, vendar ni okleval niti za sekundo, ko je bilo treba seči v žep po rdeči karton.

Marco materazzi s hčerko
Marco materazzi s hčerko FOTO: Reuters

Elizondo je argentinskim novinarjem povedal, da sicer ne ve, kaj sta si povedala Materazzi in Zidane, preden je prišlo do incidenta, ki je zaznamoval finale in SP: "Ničesar nisem slišal, vendar je vse, kar je bilo izrečeno, zanesljivo zabeleženo na videoposnetkih. Vsekakor pa to ni razlog za takšno reakcijo igralca." Argentinski sodnik tudi trdno stoji za svojimi odločitvami na tekmi: "Vedno moraš biti pripravljen na vse in ne smeš dovoliti, da kakšna stran preveč vpliva nate."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.