Šport

Rekordna kazen Angliji

Nyon, 01. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropska nogometna zveza (UEFA) je Angleški nogometni zvezi izrekla najvišjo denarno kazen doslej zaradi rasističnih žaljivk in vdorov navijačev na igrišče na domači kvalifikacijski tekmi za EURO 2004 proti Turčiji.

UEFA je Angleže kaznovala s 150.000 švicarskimi franki. Deset tisoč frankov pa bo odštel trener Manchester Uniteda Alex Ferguson zaradi njegovih trditev, da je bil žreb četrtfinala lige prvakov vnaprej dogovorjen.

Angleži so se zelo bali, da bodo doživeli usodo Slovaške. Ta je morala zaradi rasističnih izpadov na domači tekmi prav proti Angliji naslednjo tekmo odigrati pred praznimi tribunami. Policija je v Sunderlandu med srečanjem 2. aprila aretirala 90 huliganov. V drugem incidentu pa je morala policija na hladno pospraviti še skupino navijačev, ki so napadli avtobuse, v katerih so bili pristaši turške reprezentance. Angleška nogometna zveza je že sporočila, da se trudi identificirati nepridiprave, ki jim bo po vsej verjetnosti za vedno prepovedala vstop na stadion, kjer bodo igrali njihovi ljubljenci.