Šport

Reli: Stanovnik končal na 25. mestu

Nouakchott, 07. 01. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V sedmi etapi relija Dakar je slovenski motociklist Miran Stanovnik (KTM) osvojil 25. mesto in obdržal skupno 20. mesto.

Motociklisti in avtomobilisti na reliju Dakar so premagali najdaljšo etapo doslej na letošnji preizkušnji. Med Tan Tanom v Maroku in Atarjem v Mavretaniji so morali prevoziti 1.055 kilometrov, od tega je bil 701 kilometer hitrostne preizkušnje. Pri motociklistih je bil v sedmi etapi najhitrejši Richard Sainct (KTM), ki se je tako prebil na skupno tretje mesto. V vodstvu je še en Francoz Cyrill Depres (KTM), v etapi tokrat tretji. Stanovnik je osvojil 25. mesto (+ 1:17:51) in obdržal skupno 20. mesto, kjer za vodilnim zaostaja dobri dve uri.

Med avtomobilisti je prepričljivo prvi Hiroši Masuoka (Mitsubishi), ki je dobil etapo pred Francozoma Stephanom Peterhanslom in Jean-Louisom Schlesserjem. Japonec je tudi v skupnem seštevku povečal prednost. Slovenska tekmovalca Brane Krajnc in Barbara Prislan (Mercedes) naporne etape še nista končala, v skupnem seštevku pa sta bila po šesti etapi na 93. mestu. Na prejšnji etapi sta imela precej težav, zaradi udarca kamna sta ostala brez servo volana, za nameček pa so jima lokalni otroci s kamnom razbili vetrobransko steklo.

SORODNI ČLANKI