Šport

Okrnjeni Heati so prepričljivo opravili z Rocketsi

New York, 20. 04. 2021 01.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
1

Miami je proti šepavemu moštvu iz Houstona nekoliko izenačil moči, saj so srečanje odigrali brez svojih prvih treh strelcev. Toda vrzel so več kot uspešno zapolnili drugi, 30 točk Kendricka Nunna in 19 Gorana Dragića je pripomoglo, da so do druge zaporedne zmage prišli z 22 točkami naskoka (113:91).

Donedavna soigralca  Avery Bradley (levo) in Goran Dragić sta bila tokrat na nasprotnih straneh.
Donedavna soigralca Avery Bradley (levo) in Goran Dragić sta bila tokrat na nasprotnih straneh. FOTO: AP

Petkov boleč poraz proti Minnesoti, statistično najslabšem moštvu v ligi, je opran z zmago proti drugemu najslabšemu. Vmes so seveda s košem Bama Adebaya premagali Brooklyn, prve na stavnici za naslov prvaka. Nocojšnji uspeh je še toliko slajši, ker so Miamijevi najboljši strelci Jimmy Butler, Adebayo in Tyler Herro tokrat tekmo opazovali s klopi. Razigral se je Nunn (30 točk, 8 podaj, 7 skokov), ki je zadel šest, kar polovico svojih metov od daleč. Podobno uspešen je bil Duncan Robinson (19 točk, 4 podaje, 5 skokov, ukradena žoga), koš Rocketsov je paralo pet njegovih trojk. Moštvo sta uravnavala veterana, Andre Iguodala (16 točk, 7 podaj, 6 skokov, 2 ukradeni žogi, 2 blokadi) prvo peterko, Dragić (19 točk, 5 podaj, 6 skokov, ukradena žoga, blokada) drugo. Znova je dobro igral tudi novi center  Dewayne Dedmon (12 točk, 6 skokov, podaja, ukradena žoga, 2 blokadi), ki se mu na prvih tekmah ne pozna, da leto dni sploh ni igral košarke. "Dewayne je iznajdljiv veteran, velik in krepak obrambni igralec. Hitro je prišel v igralno formo in se vključil v naš sistem," ga je pohvalil trener Erik Spoelstra.

Vsi so seveda opevali Nunna, ki je lani odlično igral pred končnico, po prebolelem covidu-19 pa poniknil in dolgo iskal svojo formo. Letos ima ob gneči branilcev manj priložnosti za dokazovanje, a jih zna izrabiti. "Vedno je pripravljen, nikoli ne izgubi poguma. Ko je na vrsti, se vedno odzove. Pri svojem pristopu je profesionalec, precej bolj, kot kažejo njegova leta. V tej ligi bo še zelo dolgo in zelo uspešen," je napovedal Iguodala. Trener Spoelsta je poudaril vlogo veteranov z izkušnjami, "Andre je bil odličen, oživel je Goran, Dedmon nam je dal res dobre minute, tudi (Trevor) Ariza. Urnik ne bo lažji, zato potrebujemo celotno zasedbo." Po njegovih besedah zadnji dve tekmi kažeta, "kako hitro se lahko stvari obrnejo, kako se moštvo lahko počuti povsem drugače. Razpoloženja so krhka, pred nami je težavno gostovanje. V neobičajni sezoni pa moramo izrabiti vse priložnosti."

Pri gostih sta bila toplega sprejema deležna Avery Bradley (5 podaj, 2 skoka, ukradena žoga) in Kelly Olynyk (10 točk, 8 skokov, ukradena žoga), do 25. marca še Heata. Slednji, je za 30. rojstni dan dobil tudi glasen aplavz publike. Toda vrnitev v prejšnji dom ni dobro dela njegovi učinkovitosti, po vsaj 23 točkah na prejšnjih treh tekmah, je tokrat zadel le tri od osmih metov. Najbolj razpoložena Rocketsa sta bila Chris Wood (18 točk, 7 skokov, 3 ukradene žoge in 2 blokadi) ter Kevin Porter mlajši (18 točk, 3 podaje, 2 skoka), zvezdnik John Wall (14 točk, 6 podaj, 4 skoki, ukradena žoga) pa je po dobrem začetku kasneje poniknil in na koncu zadel le štiri od štirinajstih metov. Morda je na igro vplival nedeljski dogodek, ko so pred nočnim klubom v Miamiju napadli in ranili njihovega  igralca Sterlinga Browna. Ta sicer zaradi poškodbe kolena vseeno ne bi igral.

 

Potek srečanja

Obe moštvi sta začeli nekoliko hladni, prvi zadetek je Jae'Sean Tate dosegel po skoraj poldrugi minuti. Heati so odgovorili s podajo Iguodale, ki je pod obročem našel novinca Preciousa Achiuwo, ta pa je lepo zabil. Nunn je z metom od daleč načel statistični stolpec za trojke, mladi center Rocketsov Wood pa je pokazal, da tudi on zna žogo odločno poriniti skozi obroč. Pet zaporednih točk Robinsona je prišlo kot dolga dvojka, nato kot njegova prva spretnost, met izza črte za tri točke. Od daleč je zadel tudi Nunn in Heati so vodili že za devet točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Goste je pognal njihov najboljši igralec Wall, ki je prvemu košu dodal še prosti met ob prekršku. Sledila je trojka, nato se je znova vmešal Achiuwa z zabijanjem. Wall je pod obročem našel Wooda za polaganje centra, trojka Robinsona in koš Iguodale pa sta znova zagnali domači napad. Dragić je v igro vstopil na slabi polovici četrtine in nemudoma zadel za tri točke. Zabijanje Wooda in pet zaporednih točk Walla je zaostanek Houstona znižalo na pet točk, Dragić ga je s prostima metoma znova zvišal na sedem. Po prostih metih Porterja je  Wood še enkrat zabil, nato pokazal, da zna zadeti tudi za tri točke, Nunn je vmes žogo položil v obroč in Miami je po začetnem zagonu prvo četrtino dobil za dve točki (30:28).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Novi veteran Miamija Dedmon je drugo četrtino začel z dvema zaporednima košema, vmes je zadel Porter. Izgubljena žoga domačih je prinesla protinapad in polaganje Armonija Brooksa, Heati so še enkrat zapravili žogo, Kenyon Martin mlajši pa je z zabijanjem izenačil. Drugi koš Dragića je pomenil novo vodstvo Miamija, toda sledili sta trojki Porterja in Brooksa , zato so gostje povedli. Od daleč je zadel Nunn, nato sta Martin in Achiuwa zabila vsak na svoji strani igrišča, Olynyk pa dosegel šele svoj prvi koš, a ob prekršku nekdanjega soigralca Robinsona dobil še prosti met. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izgubljena žoga Dragića je prinesla trojko Brooksa, Slovenec se je odkupil s podajo Iguodali, ki je zadel od daleč. Dragić je nato v obrambi prestregel podajo in našel Robinsona za polaganje, nato sedel na klop, da nekoliko zajame sapo. Novo zabijanje Wooda po lepi podaji Walla je goste popeljalo v vodstvo za tri točke, a je Nunn odločno prodrl do koša in žogo spravil v obroč. Slaba novica za domače je bil že tretji prekršek Robinsona, ki je moral na klop. Toda izza črte je bil natančen Trevor Ariza, sledil je lep prodor Dragića, ki se je vrnil na igrišče, in domače moštvo je  povedlo. Tate je v napadu pobral odbito žogo in jo spravil v obroč, kar je pomenilo, da so gostje prvi polčas končali s točko prednosti (55:54).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rocketsi so drugi polčas začeli z novim košem Wooda, a je Robinson izenačil s trojko. Vodstvo Houstona ni trajalo dolgo, saj je Nunn znova zadel za tri. Porter je z metom od daleč izničil dosežek Heata, a je Nunn ponovil vajo za tri točke. Za goste je še naprej zadeval Tate, Achiuwa pa je moral nekoliko bolj delati, s skokom v napadu je popravil svoj prvi zgrešen poskus. Rocketsi se niso dolgo veselili trojke Porterja, saj  je bil od daleč natančen Iguodala, nato je Nunn lepo zadel prek centra gostov, ki so vzeli minuto odmora. Po njej je Ariza našel Dedmona, ta je odločno zabil. Pri gostih je razigrani Porter dosegel tradicionalno trojko s košem in prostim metom, za domače je znova zabil Dedmon, tokrat mu je podal Robinson. Še en met Nuna v visokem loku prek obrambenag igralca je prednost Miamija zvišal na šest točk, a je Olynykov drugi koš znova zbližal rezultat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Iguodala je nadaljeval serijo trojk Miamija, pridružil se mu je Robinson in Heati so vodili za deset točk. Skoki Dedmona so dajali energijo domačemu napadu, Ariza je pri podaji žoge v igrišče pod košem našel Dragića, ki je spretno zadel. Nato je bil Robinson znova natančen izza črte za tri in domačo so vodili že za petnajst točk. Ariza je imel večer za podaje, pod košem je opazil Dedmona, ki je žogo zlahka položil v obroč. Hiter prodor Porterja je prekinil serijo trinajstih zaporednih točk domačih, a so ti ob koncu tretje četrtine imeli že petnajst točk naskoka (89:74).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami je zadnjo četrtino začel z enakim zagonom, Dragić je naprej podal K. Z. Okpali za polaganje, nato še Dedmonu, ki je zabil, nazadnje je zadel še sam. Olynyk je stopil na črto za tri točke, zato je njegov met štel samo za dve, zaostanek Houstona pa znižal na 19 točk. Nekdanji Heat je nekaj kasneje Achiuwo pognal v zrak, nato pa izsilil prekršek za tri proste mete. Ariza je s skokom  popravil zgrešen met soigralcev, nato so v obrambi pozabili, da zna Wood zadeti tudi od daleč. Rocketsi so z dobro obrambo ustavili napad Miamija, a je tik pred njegovim iztekom prišla hladna prha Nunna, ki je zadel za tri. Ukradena žoge Iguodale je pomenila polaganje Nunna v protinapadu. Nato je Dragić s sedmo blokado sezone ustavil Walla, sol v rano pa vtrl še z novo trojko. Miami je dobre širi minute pred koncem vodil že za 23 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Houston je dodatno potolkel Iguodala z dolgo trojko, sledil mu je Dragić s še enim metom od daleč in Miami je ob 29 točkah prednosti na parket poslal rezervno postavo. Sledil mu je tudi Houston in moštvi sta praktično čakali le še na zadnji žvižg sodnikov. Ob koncu so gostitelji zmagali za 22 točk (113:91).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
19. 04. 2021 21.35
Upam, da se Miami pobere, letos nihajo toplo-hladno, samo če bojo kompletni, lahko spet pridejo v finale