Moskisvet.com
Primož Roglič

Šport

Roglič je izbral: v tej ekipi do leta 2023

A.P.
16. 07. 2019 13.59
0

Ekipa Jumbo Visma na Touru pridno zbira zmage, njen največji zvezdnik, Primož Roglič pa medtem pridno trenira za špansko Vuelto in svoje moštvene kolege na Touru po dveh letih prvič spremlja iz domačega fotelja. Po noriščnici v ligi NBA, se je odprla tudi poletne kolesarska tržnica, ki je že postregla z nekaj odmevnimi potezami.

Seveda nas najbolj zanima, kam bo pot v prihodnje zanesla najboljšega slovenskega kolesarja, Primoža Rogliča, ki se je v zadnjih treh sezona pri ekipi Jumbo Visma ustvaril ime in je na radarju številnih prvorazrednih ekip. Potem ko je sam pred dvema mesecema blestel na Dirki po Italiji, je njegova ekipa delala osnovnošolske napake, zato se je v slovenski javnosti ustvaril vtis, da mora Kisovčan zamenjati ekipo, ki bo vredna njegove kakovosti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot vse kaže, pa bo Slovenec podaljšal zvestobo z nizozemsko ekipo, ki je pred leti zrasla iz pogorišča očiščene ekipe Rabobank. Kot poroča nizozemski časnik De Telegraaf je namreč ''Rogla'' z ekipo že sklenil ustni dogovor in bo na španski Vuelti že dirkal z novo pogodbo v žepu. Trenutna se mu izteče leta 2020, a je Jumbo Visma pohitela in želela zadržati svojega aduta za največje dirke. Ta ji je zaupanje vrnil s skupno tretjim mestom na Giru, lani pa mu je šele Chris Froome preprečil, da bi na odru za zmagovalce stal tudi na Dirki po Franciji. Letos se bo prvič zgodilo, da bo v eni sezoni tekmoval na dveh tritedenskih dirkah, tudi v Španiji pa bo kapetan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg Rogliča naj bi Nizozemci ustni dogovor že sklenili tudi s šprinterskim asom Dylanom Groenewegnom, ki so mu prav tako ponudil novo triletno sodelovanje po letu 2020. Slednji trenutno pedale obrača na Touru, kjer je tudi že dobil etapo. Roglič je pri ekipi Jumba od leta 2016, kamor je prišel iz slovenske ekipe Adria Mobil (2013-2015). Ekipi je do zdaj privozil devet skupnih zmag na večdnevnih dirkah, skupaj pa že 25-krat dvignil roki v zrak oz. na odru za zmagovalce uprizoril telemark.

Pivo med kolesarjenjem? Kaj pravi Rogličeva ekipa?
Preberi še
Pivo med kolesarjenjem? Kaj pravi Rogličeva ekipa?

Ko se bo posušilo črnilo na novi pogodbi dvojice, bo jedro ekipe v prihodnosti ostalo isto, saj so pogodbe z ekipo že podaljšali tudi Mike Teunissen (do leta 2022) ter Wout van Aert, Steven Kruijswijk in Robert Gesink (vsi do leta 2021).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382