11°C

Roglič navijačem (tudi) sam sporočil, da odhaja na Vuelto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.G. /
KOMENTARJI
23
Nekdanji smučarski skakalec, danes pa izjemen kolesar Primož Roglič je s sledilci na družbenem omrežju Instagram delil zapis, ki bo zagotovo osrečil njegove navijače. Po veliki smoli na letošnjem Touru, ko je na zadnjem kronometru izgubil rumeno majico, bo zmago skušal ubraniti na španski La Vuelti.

To, da se bo slovenski šampion in ta hip vodilni kolesar Mednarodne kolesarske zveze (UCI) Primož Roglič udeležil Vuelte, je sicer pred približno tednom dni napovedal že njegov moštveni kolega pri Jumbo-Vismi Tom Dumoulin. A vendarle uradne potrditve iz nizozemske ekipe ni bilo, zdaj pa je vse dvome dokončno pregnal kar Zasavec sam. Na družbenem omrežju Instagram je namreč zapisal, da uživa v lepem vremenu, preden se bo odpravil na špansko Vuelto, kjer bo branil lanskoletno zmago. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Na drugi strani se zmagovalec Toura, Rogličev rojak Tadej Pogačar, Vuelte ne bo udeležil. Iz njegove ekipe UAE Emirates so namreč sporočili, da je sezona zaradi preutrujenosti za mladega slovenskega kolesarja že končana. Vsekakor se zdi, da bo Jumbo-Visma tudi za Vuelto podobno kot za sloviti Tour de France pripravila izjemno močno ekipo, kar pomeni, da ima Roglič zelo lepe možnosti, da ubrani lanskoletno zmago. 

PREBERI ŠE
Po ekipi Mitchelton-Scott konec Gira tudi za Jumbo-Vismo