Šport

Romuni premočan nasprotnik

Nova Gorica, 25. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je izgubila svoj prvi dvoboj v letošnji evropski ligi. V Novi Gorici jo je brez težav premagala Romunija, izid je bil 0:3.

V Novi Gorici praznujejo 50 let namiznega tenisa, a žal jubileja niso dopolnili slovenski reprezentanti, ki jim v tekmi 1. divizije evropske lige ni uspelo premagati Romunov. Poraz varovancev Jožeta Urha je pričakovan, selektor je že pred začetkom trdil, da bi bila že vsaka posamična zmaga uspeh. A gostiteljem ni uspelo niti to. Romuni so bili mirnejši, zbranejši, predvsem pa kakovostnejši nasprotnik, tako da njihova zmaga niti za trenutek ni bila vprašljiva.

Nekaj upanja za presenečenje je bilo konec že v prvem posamičnem dvoboju, v katerem sta se pomerila prvi slovenski igralec Bojan Tokič in drugi romunski Andrei Filimon. Znanca iz francoske lige (Tokič igra za Montpellier, Filimon pa za Caen) sta bila sicer enakovredna nasprotnika, toda gost je imel nekoliko več živcev in je zasluženo razžalostil Tokičeve sokrajane, ki so v petem, odločilnem nizu videli popolno premoč Romuna, sicer na jakostni lestvici nižje uvrščenega nasprotnika.

Gregor Komac se je prvemu romunskemu igralcu, 68. na jakostni lestvici, Adrianu Crisanu, upiral le v prvih dveh nizih, po izidu 1:1 pa je član nemškega prvoligaša Ochenhausna prestavil v višjo prestavo in Komcu dopustil le še osem točk.

Tretji dvoboj je bil spet bolj izenačen. Saša Ignjatvič je imel proti Constantinu Ciotiju imel že v prvem nizu priložnost za vodstvo, povedel pa je šele z 2:1. A tudi to ni bilo dovolj vsaj za častno točko. Romun se je zbral, dvakrat zapored dobil napeto končnico in svoji reprezentanci priboril najvišjo možno zmago.

"Kdor je bil v dvorani, se je lahko prepričal o kakovosti romunske reprezentance. Mislim, da smo z močnejšim nasprotnikom zasluženo izgubili. Izid 3:0 pa vendarle ne kaže dejanskega stanja. Vsi dvoboji so bili izenačeni, tako da bi po treh obračunih lahko tudi mi vodili vsaj z 2:1. Svoje fante moram kljub porazu pohvaliti. Tokič je naletel na razpoloženega Filimona, ki je igralec navdiha in je pred časom premagal tudi Šveda Karlssona. Bojan ni igral slabo, kar velja tudi za Ignjatoviča in Komca, ki sta pokazala celo boljšo formo kot v svojih zadnjih igrah," je po tekmi dejal slovenski selektor Urh.

Naslednjo tekmo evropske lige bo slovenska reprezentanca odigrala 8. oktobra na Madžarskem.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni