Šport

Samozavestno na SP

Ljubljana, 08. 08. 2006 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkarji so z velikimi upi poleteli na Daljni vzhod. ''Igralci zaupajo vase,'' je dejal selektor.

Selektor Pipan meni, da Slovenija ne more postati svetovni prvak, je pa lahko zelo visoko.
Selektor Pipan meni, da Slovenija ne more postati svetovni prvak, je pa lahko zelo visoko. FOTO: POP TV
Za Slovenijo bo to zgodovinski prvi nastop na svetovnem prvenstvu. V Azijo ne potujemo kot turisti, vendar se moramo zavedati, da smo prvič v tako elitni druščini in da se bomo na svetovnem prvenstvu srečali z mnogo novostmi. Igralci se morajo zavedati resnosti položaja in biti maksimalno pripravljeni. Selektor Aleš Pipan

Dobrih deset dni pred premierno tekmo na svetovnem prvenstvu je slovenska košarkarska reprezentanca odpotovala v Azijo. Ta teden, od petka do nedelje, se bo udeležila prijateljskega turnirja v Singapurju, od ponedeljka dalje pa bo dvanajsterica igralcev pod vodstvom selektorja Aleša Pipana že vadila na prizorišču tekem predtekmovanja v Saporu.

Slovenski igralci so bili ob odhodu z letališča Brnik dobro razpoloženi in so se z veseljem še zadnjič postavili pred mikrofone, objektive in kamere številnih slovenskih medijev, ki so jih pospremili na letalo za Singapur.

Najdlje se je pred novinarji zadržal selektor Aleš Pipan, ki je med drugim povedal, da je med igralci čutiti veliko pozitivne energije, želje po uspehu in dobre volje. "Vzdušje med igralci je precej drugačno kot lani pred evropskim prvenstvom v Beogradu. Igralci zaupajo vase, saj se zavedajo, da so homogena ekipa. Čutiti je veliko želje po dobrem rezultatu in nobenega strahu ni, da jim ne bi uspelo. Lani na evropskem prvenstvu je bil to eden najbolj perečih problemov, kajti vsi so se zavedali, da je vsem prejšnjim generacijam spodletel poskus uvrstitve v drugi krog. Tokrat so vsi igralci izjemno samozavestni in pripravljeni doseči dober rezultat."

Čeprav ima Slovenija po imenih eno močnejših reprezentanc med štiriindvajsetimi udeleženci svetovnega prvenstva - na svetovnih stavnicah je uvrščena na deseto mesto -, je Pipan precej previden pri napovedih. "Zame osebno bi bil uspeh uvrstitev med osem najboljših," je dejal, nato pa na vprašanje, ali je lahko Slovenija svetovni prvak, odgovoril: "Ne. Smo pa lahko zelo visoko."

Kapetan: Sodimo v širši krog favoritov

Sodimo v širši krog favoritov, je prepričan kapetan Rašo Nesterovič.
Sodimo v širši krog favoritov, je prepričan kapetan Rašo Nesterovič. FOTO: POP TV
Slovenija bo naslednjo prijateljsko tekmo odigrala v petek ob 14.30 proti Španiji, v soboto jo čaka Argentina (12.30), v nedeljo pa še Srbija in Črna gora (14.30). Svetovno prvenstvo se bo začelo 19. avgusta - Slovenija se bo v prvem krogu pomerila s Senegalom -, v predtekmovalni skupini D pa se bo srečala še z Italijo (20. 8.), ZDA (22. 8.), Portorikom (23. 8.) ter Kitajsko (24. 8.).

Kapetanski trak bo tako kot na EP v Beogradu nosil Radoslav Nesterovič. "Vsi igralci komaj čakamo, da se začnejo prave tekme. Turnir v Singapurju bo zagotovo lepa priložnost, da vidimo pravo vrednost te ekipe, saj Argentina, SČG in Španija sodijo v sam svetovni vrh. Če mene vprašate, ali je lahko Slovenija svetovni prvak, lahko povem, da sodimo v širši krog favoritov, a glede na to, da poleg ZDA ni drugih izrazitih favoritov in da vemo, kaj se je na prejšnjih velikih tekmovanjih dogajalo z ameriškimi zvezdniki, je vse mogoče. Zame osebno bi bil uspeh uvrstitev v drugi krog," je dejal Nesterovič.

SORODNI ČLANKI

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.