Šport

Sani Bečirovič v Olympiakos ali Barcelono?

Ljubljana, 06. 11. 2007 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkar Sani Bečirovič je v Panathinaikosu zelo nezadovoljen, tako da razmišlja celo o predčasni prekinitvi pogodbe.

Košarkar atenskega Panathinaikosa Sani Bečirovič, ki je s slavnim grškim klubom letos osvojil tudi naslov evropskega klubskega prvaka, je na začetku letošnje tekmovalne sezone zelo nezadovoljen. Trener Željko Obradović, ki je v prvih dveh atenskih sezonah igralcu iz Slovenske Bistrice namenil veliko pozornosti in še večjo minutažo, pa se je naenkrat znašel v zelo neprijetnem položaju.

Branilec Sani Bečirovič letos ni nastopil za Slovenjo na EP 2007 v Španiji.
Branilec Sani Bečirovič letos ni nastopil za Slovenjo na EP 2007 v Španiji. FOTO: Reuters

Bogata lastnika Panathinaikosa sta namreč na igralni položaj branilca, na katerem igra tudi Bečirovič, letos pripeljala še nekaj novih, izjemno dragih igralcev, tako da ima trener Obradović velike težave pri sestavi moštva in individualni minutaži preplačanih zvezdnikov. Na Panathinaikosovem igralskem seznamu je tako sedemnajst košarkarjev, od tega kar sedem branilcev, s svojim nepredvidljivim statusom v zelenem moštvu pa sta najbolj nezadovoljna Sani Bečirovič in srbski košarkar Miloš Vujanić.

Prav ta dva igralca imata v atenskem klubu tudi najskromnejši pogodbi, čeprav še vedno zelo visoki, najdražji pa je Litovec Šarunas Jasikevičijus, ki naj bi na sezono prejel rekordnih  pet milijonov evrov. Trener Željko Obradović je poleg Ettoreja Messine, ki vodi CSKA iz Moskve, že dolgo tudi najdražji evropski trener, njuna letna plača pa znaša približno dva milijona evrov. Nezadovoljni Sani Bečirovič, ki mu je trener na zadnjih tekmah v grškem prvenstvu in Evroligi namenil zgolj nekaj igralnih minut, bo tako počakal do jutrišnje evroligaške tekme v Beogradu, ko se bo Panathinaikos pomeril s Partizanom. Po četrtkovi vrnitvi pa naj bi, ne glede na razplet dogodkov, od trenerja Obradovića in vodstva kluba predvidoma zahteval sestanek in prekinitev pogodbe, ki sicer velja tri leta.

Trener Panathinaikosa Žlejko Obradović ima letos v moštvu kar sedem branilcev.
Trener Panathinaikosa Žlejko Obradović ima letos v moštvu kar sedem branilcev. FOTO: Reuters

Za Bečiroviča pa se medtem napol uradno že zanimajo tudi drugi evropski košarkarski velikani, moskovski Dinamo, Barcelona in celo Olympiakos iz Pireja, javili pa so se tudi šefi NBA moštva Denver Nuggets, ki so slovenskega branilca na naboru izbrali leta 2003.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ezekiel 25:17
06. 11. 2007 10.29
pridi v olimpijo...