Šport

Selanne spet v Anaheimu

Anaheim, 29. 01. 2008 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Finski napadalec Teemu Selanne se je po treh mesecih premora odločil, da nadaljuje kariero v najmočnejši hokejski ligi na svetu.

Teemu Selanne je lani takole dvignil Stanleyev pokal za prvaka lige NHL.
Teemu Selanne je lani takole dvignil Stanleyev pokal za prvaka lige NHL. FOTO: Reuters

Novice so najbolj veseli v Anaheimu, kjer odlični finski napadalec igra zadnje sezone, moštvu pa je lani pomagal tudi do prestižnega pokala za prvaka lige NHL - Stanleyevega pokala.

Finski blisk, kot ga zaradi spretnosti in hitrosti kličejo navijači, se je v ponedeljek znova vrnil v vrste moštva Anaheim Ducks. Finec je že razmišljal o športni upokojitvi, a se je premislil in z moštvom podpisal enoletno pogodbo.

37-letni igralec je v lanski sezoni dosegel 48 golov in 46 podaj in v statistiki NHL zasedel tretje mesto na lestvici strelcev, bil pa je najboljši pri doseganju golov z igralcem več na ledu, saj je dosegel 25 zadetkov.

"Spet sem začutil strast pri igranju hokeja. Anaheim je edino mesto, kjer sem želel igrati in zelo vesel sem, da so me lastnika ekipe Henry in Susan Samuelis ter trener Brian Burke sprejeli nazaj," je ob tem dejal Selanne.

Anaheim je rezultatsko skromno začel sezono, trenutno pa je na četrtem mestu v Zahodni konferenci. Za Anaheim je to druga pomembna okrepitev med sezono, saj se je v moštvo, podobno kot Selanne, pred nekaj tedni vrnil tudi kapetan moštva, branilec Scott Niedermayer.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.