Šport

Selektor Oblak redkobeseden

Sofija, 05. 09. 2006 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor izbrane vrste Brane Oblak pred sredino tekmo z Bolgarijo optimistično napoveduje boj za tri točke.

Precej redkobeseden slovenski strateg je priznal, da so Bolgari boljše moštvo
Precej redkobeseden slovenski strateg je priznal, da so Bolgari boljše moštvo FOTO: Jani Dolinšek

Slovensko nogometno reprezentanco v sredo čaka začetek novega kvalifikacijskega ciklusa. Varovance selektorja Braneta Oblaka v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2008 v Avstriji in Švici čaka gostovanje v Sofiji, kjer se bodo pomerili s vsaj papirnato favoriziranimi Bolgari. Tekma bo delno postregla z odgovorom na vprašanje, kaj od kvalifikacij Slovenci lahko pričakujejo in ali je boj za drugo mesto v skupini realnost ali zgolj pobožna želja. Tekmo bodo odigrali na stadionu Vasila Levskega, organizatorji pa pričakujejo, da se bo na njem zbralo približno 20.000 gledalcev, 23.000 mest pa naj bi ostalo praznih, za kar so krive za bolgarski življenjski standard drage vstopnice (od dva do šest evrov, povprečna plača pa je 150 evrov).

Slovenci so v glavno bolgarsko mesto odpotovali po šestdnevnih pripravah. Selektor Brane Oblak bi si reprezentante želel imeti skupaj dlje, toda to na njegovo žalost ni bilo možno. Kljub temu pa je na zadnji novinarski konferenci v hotelu Greenville, kjer v Sofiji biva reprezentanca, izrazil zadovoljstvo nad trudom varovancev v pripravljalnem obdobju in optimistično napoveduje boj za tri točke, čeprav je dajal vidne znake živčnosti in nezainteresiranosti za pogovor.

Slovensko nogometno reprezentanco v sredo čaka začetek novega kvalifikacijskega ciklusa
Slovensko nogometno reprezentanco v sredo čaka začetek novega kvalifikacijskega ciklusa FOTO: Jani Dolinšek


"Mi v Sofijo nismo prišli izgubit. Storili bomo vse, da zmagamo, ali vsaj iztržimo neodločen izid. Menim, da smo se dobro pripravili, zanašam pa se predvsem na naše izkušene igralce. Igrali bomo s tremi napadalci, zaigral pa bo tudi Milivoje Novakovič,"
je dejal Oblak, s tem pa tudi odgovoril na vprašanje bolgarskih novinarjev, ki jih je v zvezi s slovensko reprezentanco zanimalo predvsem vprašanje, ali bodo v zeleno-belem dresu videli nekdanjega napadalca Litexa, saj je Ljubljančan pred odhodom k nemškemu drugoligašu Kölnu v Bolgariji pustil zelo dober vtis.

Večini prisotnih slovenski selektor s svojimi besedami ni deloval prepričljivo. Očitno je bilo, da poskuša zavesti Bolgare in ni pokazal niti najmanjše volje, da izda, kako se bodo njegovi nogometaši poskušali zoperstaviti varovancem Hrista Stojčkova. "Nočem veliko govoriti. Zakaj bi, saj tudi mi ne dobivamo nikakršnih informacij iz njihovega tabora. Vemo, da naj ne bi igral Dimitar Berbatov. Za nas bi bilo celo bolje, da bi nastopil, saj smo se na njega pripravili. Vem tudi, da je Valeri Božinov konec tedna odigral dve tekmi, a me to ne zanima. To je njihova težava," o začetnih enajstericah ni hotel veliko govoriti Oblak, ki si je na video kaseti ogledal prvo tekmo bolgarskega moštva v kvalifikacijah proti Romuniji (2:2).

Predvidena postava Slovenije: B. Mavrič, Ilič, Knavs, Cesar, Jokič, Žlogar, Komac, Koren, Ačimovič, Birsa, Lavrič (Novakovič).

"Ni nobenega dvoma o njihovi kakovosti. Proti Romunom so odigrali enakovredno tekmo, vsakemu je pripadel po polčas. Kljub njihovi moči pa upam, da se bomo z njimi enakovredno kosali," je bil še naprej (tako kot ves teden priprav) redkobeseden slovenski strateg, ki pa je vseeno priznal, da so Bolgari boljše moštvo: "V naši skupini za malo izstopajo Nizozemci, nato pridejo Bolgari in Romuni, ti reprezentanci pa bomo v boju za drugo mesto poskušali presenetiti mi in Belorusi."

Podobno kot njegovemu učitelju se usta niso odlepila niti kapetanu Sandiju Knavsu. "Obračun z gostitelji bo vse prej kot lahek. Nam sicer ustreza, da nismo v vlogi favorita in da lahko le presenetimo. Vsekakor pa nismo brez možnosti. Vzhodna Evropa nam ustreza, čeprav je res, da je vsaka tekma zgodba zase. Posamezniki ne bodo odločali, odločal bo kolektiv," se ne predaja igralec Salzburga, ki v tem, da je trenutno v svojem moštvu na "hladnem", ne vidi posebne težave: "Moje neigranje za eno tekmo ne pomeni velike ovire. To bi se bolj izrazilo na kakšnem turnirju, na katerem bi igrali več dvobojev zapored."

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.