Šport

Serena Williams sporoča: Naomi Osaka bi najraje objela

Paris, 02. 06. 2021 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Serena Willliams je s svojim odzivom na sodniške odločitve med finalnim obračunom US Open leta 2018 takratno zmagovalko Naomi Osaka spravila do solz. Po odstopu z letošnjega Roland Garossa je japonska tenisačica prav ta dogodek označila kot trenutek, ki je močno vplival na njeno trenutno slabo psihično stanje. Zdaj se je Serena odzvala na potezo Japonke.

Štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, Japonka Naomi Osaka, je napovedala slovo od odprtega prvenstva Francije v Parizu. Za drastično potezo se je odločila po tem, ko je dobila 15.000 dolarjev (približno 12.300 evrov) kazni, ker je v nedeljo bojkotirala medijske obveznosti po zmagi v prvem krogu. Trenutno druga teniška igralka sveta je že pred začetkom turnirja dejala, da si ne želi govoriti z mediji zaradi "psihičnih težav".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Že od leta 2018 se borim z depresijo'

Japonska tenisačica je v objavi na Twitterju zapisala, da "je resnica to, da se že od US open leta 2018 borim z napadi depresije." V finalu omenjenega turnirja je Osaka premagala Sereno Williams. Američanko so odločitve sodnikov na tem obračunu tako razjezile, da je sodniku zelo glasno in po mnenju mnogih nespoštljivo povedala svoje mnenje. Med podelitvijo pokala so navijači na stadionu Arthur Ashe stopili na Serenino stran in z glasnimi žvižgi izrazili svoje mnenje o odločitvah sodnikov. To je takrat 20-letno Naomi pripeljalo do joka, čeprav je osvojila svoj prvi naslov na turnirjih za grand slam.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V  zapisu na Twitterju je Naomi poudarila, da se za odstop odločila zato, ker "je to najboljše za turnir in druge igralke. Predvsem pa za moje dobro počutje." Zaveda se, da čas njene odločitve ni najboljši in bi lahko svoje sporočilo povedala bolj jasno. Po njenem mnenju ni sproščena govorka v javnosti: "Napadejo me ogromni valovi anksioznosti pred pogovori  s svetovnimi mediji." Zahvalila se je tudi številnim novinarjem, ki so po njenih besedah vedno bili prijazni do nje. 

'Želim si jo objeti, ker vem, kako ji je'

Serena, ki na letošnjem Rolad Garrosu lovi že 24. naslov na turnirjih za grand slam, se je zdaj na novico odzvala. "Po njenem mnenju imamo vsi različne osebnosti in vsi smo drugačni. Jaz imam bolj trdo kožo, drugi bolj tanko." Američanka je o Japonki nadaljevala: "Moramo ji pustiti, da se s tem sooči tako, kot se njej zdi najboljše." Nato se je ozrla na odnos športnikov z mediji. "Moraš se potruditi in reči, da potrebuješ pomoč z  A, B, C ali D in se z nekom pogovoriti. Jaz sem tudi bila v tem položaju. Zagotovo sem imela priložnosti, da se pogovorim z ljudmi in povem, kako se počutim. Ni nujno, da so to člani moje družine, ali ljudje, ki jih poznam." Na zapis Osake, da so se njene težave začele po incidentu leta 2018, se Američanka ni odzvala.

Naomi Osaka in Serena Williams
Naomi Osaka in Serena Williams FOTO: AP

Japonko podpirata legendi ženskega tenisa Billie Jean King in Martina Navratilova

Po odstopu Naomi sta se oglasili tudi legendarni Martina Navratilova in Billie Jean King. Ameriška zmagovalka 39 naslovov na turnirjih za grand slam je na Twiterju zapisala, da je "Naomi izjemno pogumna, ker je razkrila svojo borbo z depresijo".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Navratilova je v svojem zapisu dodala, da "športnike učijo, kako skrbeti za svoje telo. Mogoče je mentalen in čustven vidik prevečkrat zanemarjen. Naomi, srečno. Vsi navijamo zate!"    

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

55bojan
02. 06. 2021 19.58
+3
Filat police v Mercator pa ne bo nobene psihične težave(velja za obe)
nebel
02. 06. 2021 11.21
+6
Pa ravno Serena se baše tu zraven, ko ji je že ob prvi veliki zmagi hotela prevzeti pozornost nazaj nase. To je ena večjih pijavk.
Robertinhox
02. 06. 2021 10.30
+1
debela nehaj že spilat z temi moskimi hormoni
MiskoPol
02. 06. 2021 09.37
+3
Bravo, Naomi!
Pepe Bolcev
02. 06. 2021 09.08
-4
A je to sport al nastopa je pred televizijo?
JOSEPH HAYDN
02. 06. 2021 09.01
+7
Rafael Nadal je podal zelo lepo mnenje glede tega in se strinjam s tem, kar je povedal
Nace Štremljasti
02. 06. 2021 08.55
+7
da se zbudim ob sereni ne ne ustavijo nobena vrata ali pa okno
tekač
02. 06. 2021 08.51
+12
Idiotsko , kapitalistično in brezvestno dejanje teniške zveze, da so Osako kaznovali. Depresija je huda bolezen pa naj bo Osaka ali kakšen nevidni človek. Podpiram Osako in naj si najde dobre zdravnike in dobre prijatelje in poišče naj pomoč tudi v družini. Pot ne bo lahka ampak mora najti smisel življenja če to ni tenis. Je še veliko stvari na svetu samo videti moraš, kar pa v depresiji ne vidiš. Moj nasvet. Vsak dan tuš, tek 45 minut, primerna prehrana(vegetarjanska), brez alkohola, psihiterapija, masaža, branje in delo kar te veseli. Delo na vrtu, pomoč otrokom. Zlasti veliko pomeni če pomagaš ljudem. Fizična dobra dela.....
ivcekivcek
02. 06. 2021 09.04
+3
Tekač se strinjam, tudi tečem ko čas dopušča. Ampak pri vseh teh tvojih nasvetih pozabljaš da večina nas ima zraven vsega tega kar si naštel tudi službo. Od 8 do 12 ur na dan.
SK81
02. 06. 2021 09.48
-6
Haha super nasvet...res hvala ti...morem se kopirat enkra res...Vsak dan tuš, tek 45 minut, primerna prehrana(vegetarjanska), brez alkohola, psihiterapija, masaža, branje LOL