Šport

Si.mobil: Zmaga nogometašev Mure

Koper, 21. 08. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V sobotnih obračunih so slavili nogometaši Mure, dve tekmi pa sta se končali z neodločenimi izidi.

Koper - Ljubljana 2:2 (1:0)

Ohladitev, ki je zajela obalo nekaj minut pred srečanjem, ni prebudila igralcev obeh moštev, tako da so maloštevilni gledalci na Bonfiki v prvih 30 minutah kljub ugodnemu vremenu spremljali le igro na sredini igrišča. Za edino razburljivejšo akcijo je poskrbel Karapetrovič, ki je v 11. minuti s strelom z roba kazenskega prostora ogrozil domača vrata. V 32. minuti pa so Koprčani povedli z zadetkom Radujka po prostem strelu Vitagliana z leve strani. Do konca prvih 45 minut se na koprski zelenici ni zgodilo nič omembe vrednega, tako da je ostalo pri minimalnem vodstvu gostiteljev.

Drugi polčas so gostje začeli z dvema menjavama, Gunjač pa je z golom v tretji minuti nadaljevanja domačim navijačem vlil upanja za prvi uspeh v letošnji sezoni. Kasneje so pobudo prevzeli gostje, ki jo je v 63. minuti kronal Dmitrič z lepim strelom na prvo vratnico. Bolj ko se je tekma bližala koncu, bolj nevarni so bili gostje. Tako je moral Hasič zaporedoma ubraniti strele Tignja v 67., Karapetroviča v 71., Dmitriča v 75. in vnovič Karapetroviča v 80. minuti. Bolj uspešen pa je bil Zavrl v 89. minuti, ki je je Ljubljančanom prinesel še peto točko v sezoni 2004/05.

Bonifika gledalcev 300, sodniki: Huselja (Velenje), Drnovšek (Trbovlje) in Majcen (Šentjur)

Strelci: 1:0 Radujko (32.), 2:0 Gunjač (48.), 2:1 Dmitrič (63.), 2:2 Zavrl (89.)

Koper: Hasič, Gunjač, Ščulac, Poljšak, Radujko (od 86. Kuzmanovič), Gudič, Vitagliano, Rastovac, Šečič, Bašanovič (od 72. Škrbina), Valenčič (od 67. Vučkovič)

Ljubljana: Botonjič, Dema, Andjelkovič, Zore, Karapetrovič, Zavrl, Krajnc, Režonja (od 46. Dmitrič), Tiganj, Marič (od 46. Rastoka), Kreft

Rumena kartona: Bašanovič; Dmitrič

Rdeči karton: /

__________________________________________________

Zagorje - Maribor Pivovarna Laško 0:0

Močan dež s točo, ki je v 35. minuti kar za 19 minut prekinil tekmo, je vplival na nogometni praznik v Zagorju. Do prekinitve so bili podjetnejši domačini, ki se niso prav nič ustrašili večkratnih državnih prvakov, od katerih so številni gledalci upravičeno pričakovali več. Prvo resnejšo priložnost so imeli domačini v šesti minuti, ko je strel Čauševiča s kakšnih štirinajstih metrov uspešno zaustavil mariborski vratar. Šest minut kasneje se je domačinom ponudila še ena lepa priložnost, vendar je bil v končnici Kujovič neodločen, tako da so gosti pravočasno odstranili nevarnost. Mariborčani so prvič zapretili v 24. minuti, ko je po kotu z leve strani streljal Ošlaj, a je njegov strel le za las zgrešil okvir vrat.

Sledila je prekinitev, po vrnitvi na igrišče, ki je bilo dodobra prepojeno z vodo, sta nasprotnika igrala precej bolj uravnoteženo ter skrbela kdo bo manj grešil in tako ohranil mrežo nedotaknjeno. V nadaljevanju so bili Mariborčani nekoliko podjetnejši in bolj nadzorovali potek dvoboja, toda napad je bil jalov. Edino resno priložnost v tem času, ki bi lahko odločil zmagovalca tekme, so gledalci videli v 71. minuti, ko se je Čauševič, nad katerim je Ošlaj poprej napravil prekršek, ki pa ga sodnik očitno ni videl, dokopal do žoge in jo usmeril proti praznemu nasprotnemu golu, kjer pa se je kot iz zemlje dvignil Golob in rešil zanesljiv zadetek. Zadnje minute so minile v sicer nekoliko boljši igri gostiteljev, ki so zaslutili, da bi se ob neučinkovitem mariborskem napadu dalo doseči še kaj več kot le točko, a je ostalo pri rezultatu brez zadetkov, kar je bil realno gledano, tudi najbolj pravičen izid srečanja, ki pa ga je, žal, pokvarilo vreme.

Mestni stadion gledalcev 1.300, sodniki: Čeferin, Jakara (oba Kranj) in Kokolj (Škofljica)

Zagorje: Pintol, Balagič, Najdenov, Krupinac, Kujovič, Cirar, Repovž (od 51. Turšič), Miškič, Gobec, Vodeb (od 68. Džjokič), Čauševič (od 80. Sivko)

Maribor Pivovarna Laško: Murko, Golob, Čeh, Teinovič, Franci, Kvas (od 68. Mujanovič), Ošlaj, Balaič, Božičič, Beršnjak (od 63. Brežič), Jelič (od 80. Kumenovič)

Rumeni kartoni: Krupinac, Gobec, Cirar; Franci

Rdeči karton: /

__________________________________________________

KD Olimpija - Mura 0:2 (0:0)

Privrženci ljubljanske Olimpije so po treh krogih le prišli na svoj račun, saj so varovanci Milivoja Bračuna po vseh težavah s turi le odigrali prvo prvenstveno tekmo. Kljub temu, da v moštvu še ni vseh nogometašev, so zeleno-beli nudili dober odpor Murašem, ki pa vseeno ni bil dovolj za ugoden rezultat.

Igra v prvem polčasu ni zadovoljila maloštevilnih gledalcev na bežigrajskem stadionu, saj so igralci ene in druge ekipe le malokrat sprožili kakšen strel proti goloma. V enakovredni igri velja omeniti le poskusa od daleč Pavloviča na eni in Tisnikarja na drugi strani, a Mujčinovič in Popivoda nista imela težkega dela. Šele v 33. minuti so gostje izpeljali lepo akcijo, na koncu pa je žoga prišla do Tisnikarja, ki je ustrelil z desetih metrov, toda Popivoda se je izkazal. Zeleno-beli so kmalu vrnili, a je bil Puc po podaji Kosiča nenatančen. V zadnjih trenutkih prvega dela je s prostega strela poskusil Pavlovič, a Mujčinovič ni imel nobenih težav.

Tudi začetek drugih 45 minut ni prinesel sprememb v igri obeh ekip, gledalci na tribunah pa so se ob takšni predstavi bolj kot ne dolgočasili. Za prekinitev te "apatije" je v 62. minuti le poskrbel Ipavec, ki je najbolje izkoristil zmedo pred vratarjem Popivodo in žogo poslal v ljubljansko mrežo. Po prejetem zadetku so domačini le zaigrali malce bolj angažirano, a pravih priložnosti ni bilo. Ta se je sicer v 72. minuti ponudila Kosiču, ki se je po prostem strelu Pavloviča znašel sam pred Murinim vratarjem, a je ta odlično reagiral. Že v nasprotnem napadu bi Rakovič lahko bolje izkoristil ugoden položaj za strel, vendar je žoga končala preko vrat. Zadnje minute razen izključitve trenerja Bračuna redkim nogometnim ljubiteljem niso ponudile ničesar več, tako da so tri točke odšle v Prekmurje. V zadnji sekundi tekme je zmago po napaki Popivode le še potrdil Šopov.

Centralni stadion gledalcev 400, sodniki: Šegula (Dornava), Žitnik (Ptuj) in Panikvar (Kidričevo)

Strelca: 0:1 Ipavec (62.), 0:2 Šopov (90.)

KD Olimpija: Popivoda, Erbida, Aljančič, Handanagič, Cesar, Matič, Jusufbegovič, Kosič, Puc, Pavlovič, Ilič (od 71. Popovič)

Mura: Mujčinovič, Žilavec, Berko, Kokol, Rakovič (od 82. Peršič), Tisnikar (od 41. Šopov), Ipavec, Erniša, Kapič, Božič, Bulajič

Rumeni kartoni: Handanagič; Ipavec, Žilavec, Rakovič, Mujčinovič.

Rdeči karton: /

__________________________________________________

Izidi 4. kroga lige Si.mobil Vodafone:

Koper - Ljubljana 2:2 (1:0)
Zagorje - Maribor Pivovarna Laško 0:0
KD Olimpija - Mura 0:2 (0:0)

- petek, 20. avgust:
HIT Gorica - Primorje 0:0
CMC Publikum - Domžale 2:3 (1:1)

- nedelja, 22. avgust:
17.00 Kumho Drava - Bela Krajina

Lestvica:

1. HIT Gorica 4 2 2 0 4:1 8 točk
2. Mura 4 2 1 1 6:3 7
3. Kumho Drava 3 2 1 0 3:0 7
4. CMC Publikum 4 2 0 2 5:6 6
5. Ljubljana 4 1 2 1 7:2 5
6. Primorje 3 1 2 0 4:0 5
7. Maribor Pivovarna Laško 3 1 2 0 3:2 5
8. Zagorje 4 1 2 1 3:4 5
9. Domžale 3 1 0 2 6:7 3
10. Koper 4 0 2 2 2:7 2
11. KD Olimpija 1 0 0 1 0:2 0
12. Bela Krajina 3 0 0 3 2:9 0

SORODNI ČLANKI

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0