Šport

Siena ponižala Olimpijo

Ljubljana/Siena, 24. 10. 2007 22.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Uniona Olimpije so izgubili uvodni dvoboj košarkarske Evrolige. Montepaschi iz Siene jih je ugnal z visokih 80:52.

Slovenski podprvak Union Olimpija je po silno uspešnih predstavah v jadranski ligi NLB na prvi pravi evropski preizkušnji doživela grenak poraz. Proti vodilnem moštvu italijanske lige Montepaschiju iz Siene je namreč klonila z relativno visokih 80:52.

Marko Milič je bil najboljši posameznik Union aOlimpije.
Marko Milič je bil najboljši posameznik Union aOlimpije. FOTO: Reuters


Varovanci Memija Bečirovića so sicer dobro odigrali prvo in tretjo četrtino, katastrofalna pa je bila druga. Italijani so z vsemi svojimi zvezdniki popolnoma povozili Ljubljančane, ki pa so se nato le stežka pobirali in lovili veliki zaostanek. Pri 'zmajčkih' je 15 točk dosegel Marko Milič, medtem ko je pri Italijanih blestel Kaukenas, ki je ob koncu v statistiko vpisal 22 točk.

Priložnost za popravni izpit bodo imeli košarkarji iz Tivolija že prihodnji teden, in sicer v sredo, ko bo v hramu slovenske košarke gostoval prenovljeni grški viceprvak Olyimpiakos.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
25. 10. 2007 20.19
Tole sponzorstvo v Olimpiji je pa inovacija prvega reda, saj sponzorirajo v globoki konspiraciji!!!
Harrison
25. 10. 2007 09.47
Je nekaj starih sponzorjev, nekaj pa novih. Starih z izjemo Uniona v glavnem ni več. Je pa nekaj novih tudi močnih, ki trenutno dajejo drobtinice in preverjajo, kako se obnaša vodstvo. Če bodo resni se jim obeta kar nekaj €. Nihče noče dajati denarja za poravnavo starih dolgov, kar je povsem normalno. Vamo kaj se smisel sponzoriranja in če se pri tem ne obnašaš gorodarno, kaj hitro pristaneš na kahli. Seveda je letošnja sezona že praktično "pod streho" kar se tiče financ. To se odraža v rezultatih. Načrti so v glavnem usmerjeni že v naslednjo sezono, kjer pa so ambicije kar velike. Za dosego tega cilja, pa je odvisna tudi zagnanost vseh pri UO v smislu poslovanja in tudi samih nastopov. Rajglova avtoriteta v glavnem deljuje, žal ali hvala bogu tudi ne na vse. Osebno mislim, da bi do kakšne zamenjave v vodstvu še moralo priti. Škoda pa je, da v Tivoli ne prihaja več ljudi, tudi ob ne tako atraktivnih nasprotnikih, kar bi s tem ne toliko finančno kakor pa "moralno" dali vedeti državi, da smo košarkaško narod. V segmentu recovery UO le ta igra pomembno vlogo. Spet, žal Janša in njegova garnitura raje igra golf. Če bi bil vsaj pol toliko na tekmah kot g. Kučan in še kateri, bi nedvomno bilo več posluha za ta šport. Edina svetla točka je trenutno Jankovič, če bo res z civilnim partnerstvom zgradil poleg stadiona še dvorano primerljivo evropi.
Tonček Balonček
25. 10. 2007 09.00
A niso lani spomladi govorili, da imajo denarja le še za dva meseca. Iz česa živi ta Olimpija?
Harrison
25. 10. 2007 07.12
Jap, to je žal realna slika naše Olimpije. Za Olimpijo pa je bolj pomembno, da so začeli izplačevati redne plače. Tako lahko pričakujemo, da se bo vrnila na stara pota šele čez dve ali tri leta. Glede igralcev je vodstvo seveda omejeno z proračunom. Bi pa sam predlagal, da pripeljejo kakšnega dobrega centra, palča pa naj ga nekdo, ki si je v preteklosti na račun ugleda Olimpije nagrebel lep kup denarja. Kar nekaj takih je. Žal.