Šport

Slovenski športniki pozivajo: 'Če zdravnik reče, da ni heca, potem ni heca'

Ljubljana, 17. 03. 2020 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Športno dogajanje v Evropi in po svetu je obstalo, na nitki visijo številna pomembna športna tekmovanja, športniki pa medtem ostajajo doma in opozarjajo navijače, da sledijo njihovemu zgledu. Prepričani so, da bomo le tako lahko zajezili virus in kmalu spet uživali ob njihovih mojstrovinah na igriščih.

Slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić močno pogreša košarkarsko dogajanje, po priporočilih ameriškega Centra za preprečevanje in nadzor bolezni (CDC) pa bodo vsi športni dogodki in večja zbiranja onkraj Atlantika za naslednjih osem tednov odpovedana, saj pripomorejo k lažjemu širjenju novega koronavirusa.

Luka Dončić opozarja navijače, naj ostanejo doma.
Luka Dončić opozarja navijače, naj ostanejo doma. FOTO: AP

K širjenju virusa prispeva vsak posameznik, zato so se iniciativi #Ostanidoma pridružili tudi številni športnimi, med drugim tudi Dončić. V videu Dallas Mavericksov je 'skupaj' s soigralcem Dwightom Powllom navijačem predal sporočilo. 

"Običajno bi se družila v areni ali pa se pripravljala na zajtrk," je dejal Dončić in skupaj s Powllom opozoril na pomen samoizolacije: "Vsi pogrešamo navijače, soigralce in košarko, če se ravnamo po pravilih, bomo kmalu spet nazaj na igrišču." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ne želi jemati prostora v bolnišnicah

Tudi slovenski smučarski skakalec Peter Prevc te dni preživlja doma. Sezona se je za smučarske skakalce že končala, orli pa so se po predčasnem zaključku že vrnili z Norveške. 

"Z Mino sva se odločila, da bova upoštevala navodila zdravnikov in znanstvenikov, ki nas prosijo, naj ostanemo doma, se gibamo samo v naravi, kjer smo sami, in čim manjkrat hodimo v trgovino. Tudi šport bo malo počakal, saj se mi zdi zelo neodgovorno, da si po neumnosti zlomim nogo in potem jemljem čas, energijo in prostor bolnišnicam," se glasi odlomek sporočila, ki ga Prevc polaga na srce svojim sledilcem in zaključi z besedami: "Če zdravnik reče, da ni heca, potem ni heca."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trenira kar doma

Tudi smučarka Ilka Štuhec zavoljo predčasno končane sezone ostaja doma, bere knjige in se že pripravlja na novo sezono. 

"Takšna je moja vadba te dni. Želim si, da bi lahko smučala, a zdravje je na prvem mestu. Ostanite na varnem," sporoča Štajerka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nogometaši opozarjajo na spoštovanje navodil in zadržanje doma

Neznana je tudi usoda Lige prvakov, kjer sta se v četrtfinale uvrstila tudi Josip Iličić z Atalanto in Jan Oblak z Atleticom. 

'Jojo' je svoje navijače z objavo na družbenih omrežjih pozival, naj ostanejo doma. "Z mano je vse v redu, ker želim ravnati odgovorno ostajam doma," je med drugim zapisal. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi Oblak poziva, da lahko neodgovorno ravnanje prispeva k nadaljnjemu širjenju virusa. "Bodimo odgovorni, ostani doma," je zapisal vratar madridskega Atletica, v slovenskem, španskem in angleškem jeziku. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenski reprezentant Andraž Šporar, ki se je v zimskem prestopnem roku preselil v Lizbono k Sportingu, se te dni zabava v družbi svojega štirinožnega prijatelja. Ob tem nekdanji član ljubljanske Olimpije ni pozabil opozoriti sledilcev na pravilno ravnanje v času koronavirusa, za konec pa izrazil veliko optimizma, da se nogomet čim prej vrne na zelenice. 

"Skupaj bomo zmagali tudi to tekmo in življenje se bo vrnilo na ustaljene tirnice. Da bi do tega res prišlo, ostanite informirani in sledite navodilom vlade ter zdravstvenih organizacij," se glasi njegov zapis. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V družbi otrok je vse lažje

Tudi zlata slovenska košarkarja Klemen Prepelič in Edo Murić se zadržujeta za štirimi stenami doma. 

Pri Cedeviti Olimpiji so že prejšnji teden končali proces treningov, prav tako so zaprli dvorano tudi za košarkarje ekip mlajših starostnih kategorij. 

"Vsak od nas si želi, da se bo naša ekipa v najkrajšem možnem času vrnila na parket in začela treninge in tekme,, a ne za vsako ceno. Na prvo mesto moramo v danih okoliščinah postaviti zdravje vseh, ne le košarkarjev in trenerjev, temveč tudi njihovih družinskih članov, vseh, ki delujemo ob parketu, in vseh, ki tekme spremljate s tribun. Igralci so prejeli načrt individualnega dela, vsem pa smo svetovali, da trenirajo v zavetju svojega doma ali na prostem, in vsak izmed njih se navodil drži," so zapisali pri ljubljanskem košarkarskem klubu. 

Edo Murić spodbuja ljudi, da ostanejo doma:

Edo Murić
Edo Murić FOTO: Instagram

Prepelić, član Joventuta Badalone, je v Instagramovih zgodbah delil utrinke vsakdanjega življenja v času širjenja virusa. Družinica je namreč ostala doma, zato je na voljo dovolj časa za počitek in gledanje otroških programov. 

Klemen Prepelič s sinčkom Teom: 

Klemen Prepelič
Klemen Prepelič FOTO: Instagram
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
17. 03. 2020 21.53
-1
Evo športniki boste lahko zdej v miru steli koliko imate denarja, ker skoz letate za to zogo pa ni casa. Tastari fergi je verjetno prvic po 30 letih videl sestro pa ostale druzinske clane, ker je vedno visel na old trefordu.
modelx
17. 03. 2020 12.55
+1
ko zdravnik reče sšportniku, da ni več heca, mora ta takoj skledo čokolinota pojest
BELAN
17. 03. 2020 11.38
+1
S polno ritjo je lepo srat....
pomlad14
17. 03. 2020 11.29
+4
"Skupaj bomo zmogli", po drugi strani pa se jim hlače tresejo, ker ni prihodkov, in jamrajo, da ni denarja.
Mererrek
17. 03. 2020 11.29
+8
Čakamo da jim Janša vzame 50 procentov kot delavcem in da bodo potem jokali po spletu
Jaz13
17. 03. 2020 11.20
+6
Cakam se izjavo cool fotra in mamacite ... ze par dni niste napisali nic o njima
mojcd
17. 03. 2020 11.26
+2
VAREN
17. 03. 2020 11.15
+2
Spet so se našli eni pametni, ki gonijo že zguljene stavke. Kdo je pa jutri na vrsti za ponavljanje kot papige?
Amasakul
17. 03. 2020 11.10
+16
... sosednje mi celo jutro nabijajo muziko, ovde nema sreče, ovde nema ljubavi ali ja sam te voleo ti si otišla njihovi froci se pa derejo kot, da so vsi že okuženi in samo oni na svetu, tako da zdaj je prišel moj čas, da sprobam dobre stare zvočnike z dobrim starim komadom od sepulture. Pa živela szlovenija.
kar_nekdo
17. 03. 2020 11.17
+3
Animal_Pump
17. 03. 2020 11.40
+4
Nžgi do konca...še jaz to svoje posodim...ampak tiste face gledat potem bi bilo pa tudi neprecenljivo;)
akmt
17. 03. 2020 11.10
Kar rece dr nikogar ne zanima.V naso ambulanto dnevno hodijo ljudje z 2 razredoma osnovne sole in pametujejo zdravniku....
pomlad14
17. 03. 2020 11.01
+3
Če reče zdravnik, ne pa nek, tak ni o tem nima pojma. Dajte zdravnike po tv in naj oni podajo mnenja, ne pa mazače.
SKRIPT
17. 03. 2020 10.51
-13
Doncic, kopitar to sta zmagovalca, neki prevc jim ne seze do kolem, zato bi nilo bolje, da bi utihnil
InterCurvaNord
18. 03. 2020 10.07
+1
prej bo Prevc zadel "stepback trojko" kokr se Dončić samo spustil po Planiški letalnici =) ne mores primerjat dveh oz. treh različnih športov, sploh pa ne ekipnega in individualnega.. Vsi, ki si jih naštel so več naredili za sebe, za svojo družino in za Slovenijo v enem mesecu kakor boš ti v celem življenju. Priporočam da si modro tiho in ne odgovarjaš na tole, ker si izgubil že na začetku #slosports
HUSO BOSS
17. 03. 2020 10.31
+8
ZDRAVNIK ŽE LAHKO REČE DA NI HECA SAMO ZDAJ JE OD POSAMEZNIKA ODVISNO KOLIKO GA BO Z RESNOSTJO JEMAL ČE PA ŠE ZDRAVNIKI NISO RESNI.. VERJETNO SMO DRŽAVO Z NAJVEČ OKUŽENIMI ZDRAVNIKI!
Definbahija
17. 03. 2020 10.28
+1
Buh nej ti da vsaj srečno, če že pameti nisi dobil!!! Ostani doma dijodibuh!!
undisputed
17. 03. 2020 10.25
+16
ZAHTEVATI je potrebno od DRZAVE, da vse SPORTNIKE, ki so zaposleni v policiji, ministrstvih takšnih in drugačnih, ki prejemajo enako placo, kot policisti, gasilci, zdravstveni delavci itd, da se jih poslje na ULICE, tako kot VOJSKO!. Zaposleni so, prejemajo mesecno vsaj 1000€ plače, za to, da se 2x na leto pojavijo na tv-ju, ko pospremijo prvosolcke cez zebro, ter posnamejo kakšen reklamni spot. Popolnoma NEPOŠTENO do policistov, gasilcev itd, da ti tvegajo svoja življenja za enako placo, kot ti športniki. Vse, Prevce, Kozmusa, Štuhec, in raznorazne športnike prisesane na proračun, sedaj nimajo treningov, tekem, pokalov itd, vse poslati na ulice, da zasluzijo to svojo "PLAČO".... Ilka Štuhec je zaposlena na policiji, Kozmus v vojski, in še mnogi drugi, NI POŠTENO da prejemate plačo za svoje NE DELO!!!! lepo na ulice, ceste nadzirati stanje, pomagati ljudem.
Mererrek
17. 03. 2020 10.38
+4
za otroke zbirajo prek tw ker Dončič nebi preživel od nagrade od države ..Humanitarni slovenci v letu 2020
pomlad14
17. 03. 2020 11.02
+2
Venom.
17. 03. 2020 10.16
+15
Folk resno vam recem. Bit priden v šoli ipd. Je laž. Punčke učite, da morajo biti lepe in brez moralnih vrednot, fantke pa šport in glasba. Samo tako jim zagotovite dobro prihodnost. Laž je, da je intelekt tisto, kar šteje. Inteligentni ljudje so pogosto brezposelni, ker svet upravlja večinoma neumnost. Povsem resno vam govorim. Kdaj ste zadnjič v mainstream medijih videli intervju z resno, vrhunsko osebo?
Wahl
17. 03. 2020 10.18
+7
Včeraj sem videl na nacionalki Mišo, zategnjeno od kirurgije. To kaj šteje?
Davidoff297
17. 03. 2020 10.13
+8
Ste videli sinoči na poročilih kako se je ena "gospa" jezila? Jaz mislim, da neodgovorni ljudje bodo vedno neodgovorni... Sem zjutraj poslušal g. Štera po radiu glede vrnitve naših državljanov domom... Kje so vse po svetu, noro... Očitno si nekateri lahko še veliko privoščijo, sedaj pa jih malo stiska kako bodo domov prišli... Pa je bilo že kar nekaj časa odsvetovano vsako potovanje; očitno radi rineno z glavo skozi zid...
devlon
17. 03. 2020 10.00
-3
Že mamica je rekla, da je zdravnike treba ubogati
lepadezela
17. 03. 2020 09.58
ne pripravljata se na breakfast ampak practice 😄
Wahl
17. 03. 2020 09.54
+9
Ne rabimo takih pozivov. Kdor ni ozaveščen ob vseh opozorilih, ki jih dajo pristojne službe preko sredstev obveščanja, tudi vaši promotorju ne pomagajo. Preveč posiljuje z njimi, vsak dan nov arzenal. Preprosto, pretiravanje. Mal se ohladite, ni vse v prekletih klikih in €.
pomlad14
17. 03. 2020 11.16
+2
Ti razvajeneži ne bodo nikoli razumeli, kako je če ni denarja, ker imajo polne riti. Upam, da jih virus vdari po žepu. ZDaj samo že manjkata Rebekca in Murkec, da dasta "zdravniške nasvete".
Venom.
17. 03. 2020 09.53
+13
Jebote, kam smo prišli. Ljudje z najnižjimi ocenami, butasti in polpismeni so najbolj prisotni v medijih.
tmj
17. 03. 2020 10.02
+5
Ker vodijo nas pa taki z visokimi ocenami in glej kje smo
glavni Baja
17. 03. 2020 10.27
+2
Prepeliča razumem, ampak Dončić pa že ni butast, nooo :D