Športne serije

Nova Balanca in stara znanca: Dovizioso in Marquez sta nazaj!

Ljubljana, 14. 04. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
4

V tokratni Balanci smo imeli resno težavo z vsemi novicami in časom, ki ga imamo na razpolago. Če bi se lotili vseh tem, ki so v tem trenutku aktualne in jih je treba obdelati pred prihajajočo dirko, bi zagotovo potrebovali vsaj uro ali morda celo dve. No, na hitro smo najprej vseeno strnili vtise po drugi dirki letošnje sezone in pogledali, kdo bi letos po dveh odpeljanih dirkah lahko sodil med favorite za naslov prvaka.

Steza v Katarju je specifična, zato smo tudi izpostavili, zakaj vseeno ne velja soditi prekmalu, in zakaj bo za bolj resne napovedi treba počakati vsaj še dve ali tri dirke. Jasno nismo mogli mimo presenečenja, ki ga je pripravil odlični novinec Jorge Martin, ki s svojim moštvenim kolegom Johannom Zarcojem v letošnji sezoni napoveduje podobno zgodbo, ki smo jo spremljali lani, in sicer to, da bosta oba poltovarniška ducatija na marsikateri dirki lahko hitrejša od obeh dirkačev v tovarniškem moštvu. Jack Miller in Francesco Bagnaia sta namreč razočarala. Zakaj? Tudi o tem debatiramo v tokratni Balanci, kjer smo izpostavili dejstvo, da so bili Ducatijevi dirkalniki izraziti favoriti na tej stezi, pa se je na koncu športna ruleta zavrtela drugače in sta na obeh dirkah letošnje sezone slavila Yamahina dirkača.

Jasno v tokratni epizodi naše pogovorne motociklistične oddaje nismo mogli mimo testa Andree Doviziosa v Jerezu. Italijan, ki je po koncu lanske sezone morda nekoliko nepričakovano ostal brez letošnjega sedeža, je po spletu okoliščin morda vseeno našel pot nazaj v dirkaški svet. Dovizioso ravno te dni preizkuša dirkalnik Aprilie na španskem dirkališču, in če bodo vtisi pozitivni, bi lahko test ponovili še v Mugellu. Morda letos ne toliko za celoletno pogodbo, zagotovo pa se Dovizioso lahko poteguje za nekaj "wild card" nastopov na dirkah za italijansko moštvo iz Noaleja, kjer ne skrivajo, da še vedno iščejo konkurenčnega dirkača, ki bi bil sposoben osvajati najvišja mesta.

Na snemanju najnovejše epizode spletne oddaje Balanca.
Na snemanju najnovejše epizode spletne oddaje Balanca. FOTO: 24ur.com

Tudi to še ni vse: naša glavna tema je bila tokrat, jasno, povratek Marca Marqueza v dirkaški svet. Po devetih mesecih odsotnosti z dirkaških stez se nekdanji svetovni prvak končno vrača na motor. Kako dobro je pripravljen, bo jasno že ta dirkaški konec tedna na tretji dirki sezone na Portugalskem. Večina poznavalcev se strinja, da Marqueza ne zanima nič manj kot le zmaga oziroma vsaj stopničke že na prvi dirki po koncu sanacije poškodbe. Ali lahko Marquez v nedeljo res zmaga? Lahko že letos morda vnovič postane svetovni prvak? Vse to v Balanci, kjer smo se sprehodili tudi skozi zgodovino največjih motociklističnih dirkačev, ki so jim poškodbe in dolgotrajne odsotnosti z dirk zaznamovale ali celo zapečatile kariero.

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trta mrta
15. 04. 2021 13.21
Piaggio ne bo vlagal toliko v Aprilio Kot je pripravljen Red Bull v svojo KTM ekipo, tako da dvomim da je v race pace zmožna zmagat
oježeš
14. 04. 2021 19.07
+1
Markquez, verjetno lahko zmaga, samo pri prvem malce nerodnem padcu bo lahko zaključil dirkaško kariero.
Igi74
14. 04. 2021 10.01
+8
Ha..jim umankuje časa....imajo premalo časa na razpolago.....manj butastih reklam pa bo dost časa....
Frincko
14. 04. 2021 08.03
-1
Zakaj si ne moremo ogledati 41. Balance? Če pritisnem PLAY se nič ne zgodi.
resnicaosvobaja
14. 04. 2021 08.44
-11