Športne serije

Euro ni želja, ampak cilj!

Videm, 08. 02. 2023 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Lukač
Komentarji
1

V novi epizodi spletne pogovorne oddaje Fuzbal! nas je tokrat v Vidmu na stadionu Friuli v krasni kulisi gostil slovenski reprezentančni branilec in član Udineseja Jaka Bijol, ki se je razgovoril o italijanski Serie A, ruski izkušnji pri CSKA, Ligi prvakov in prihodnosti v reprezentančnem dresu.

Privajanje ni bilo težko 

24-letni osrednji branilec je poleti zamenjal klubsko sredino. Iz multimilijonske Moskve se je preselil v Videm, ki šteje "le" nekaj manj kot 100 tisoč prebivalcev. Težav s privajanjem na novo okolje ni imel: "Privajanje ni bilo ravno težko. Po treh letih v Moskvi je to čisto nekaj domačega, blizu doma." Hitro se je navadil tudi na igranje v eni od petih najmočnejših lig na svetu. Udinese je odlično začel sezono, sedaj pa so rezultati slabši. Videmčani so trenutno na povsem solidnem osmem mestu, a pričakovanja so bila po dobrem štartu še nekoliko višja. Bijol je sicer na 17. odigranih prvenstvenih tekmah dosegel 2 gola: "Tu ima vsaka ekipa dobre igralce in vsak trenutek moraš biti fokusiran in si ne pustiti, da delaš napake niti v eni sekundi na tekmi," še doda steber obrambe Udineseja, ki je v bližino naše zahodne meje prišel za 4 milijone evrov, sedaj pa je na portalu Transfermarkt ocenjen že na 10 milijonov evrov. 

Jaka Bijol je steber obrambe Udineseje in slovenske reprezentance.
Jaka Bijol je steber obrambe Udineseje in slovenske reprezentance. FOTO: Damjan Žibert

Treba je dati veliko nazaj reprezentanci 

V pričakovanju kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Nemčiji se vse pogosteje sprašujemo, ali je po skoraj desetletju in pol napočil čas za vnovičen preboj Slovenije na veliko tekmovanje. Skupina je na papirju takšna, da imamo navijači in javnost pravico upati, da ne rečem pričakovati uvrstitev v Nemčijo. S tem se strinja tudi Korošec: "Mislim, da je zdaj prišel ta moment, ko je treba dati veliko nazaj reprezentanci, in mislim, da imamo dobro ekipo. – Je to cilj ali želja? – Zame je cilj in tudi mislim, da je realen cilj. Treba je dati vse, da se doseže." Slovenija kvalifikacije za Euro začenja čez mesec in pol proti Kazahstanu, v prvem ciklu pa sledi še tekma s San Marinom. 6 točk je bržčas bera točk, ki bo nujno potrebna na računu po uvodnih tekmah, če želijo varovanci Matjaža Keka realno upati na uspešen konec. 

Z Jako Bijolom smo se pogovarjali na Dacia Areni, kjer domuje njegov Udinese.
Z Jako Bijolom smo se pogovarjali na Dacia Areni, kjer domuje njegov Udinese. FOTO: Damjan Žibert

Guardiola si najbolj zasluži Ligo prvakov 

Ob samem koncu pogovora je beseda nanesla tudi na Ligo prvakov, ki se začne na Kanal A s tekmo Paris Saint-Germain : Bayern, Bijol pa bi končno slavje najbolj privoščil Manchester Cityju: "Guardiola se mi zdi, da si ga najbolj zasluži, skozi njegovo igro, koncept, zato bi mu morda privoščil, zdaj mu par let ni uspelo ... City res dominira tekme, morda zato." Zaključi nekdanji član velenjskega Rudarja, moskovskega CSKA-ja in Hannovra, ki bo tudi v prihodnje član Udineseja. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
09. 02. 2023 09.39
Ha ha ta je pa dobra toda najprej je treba skočiti potem pa reči hop