Športne serije

'Iličić bi bil okrepitev za vsako moštvo, AC Milan ni izjema'

Ljubljana, 20. 04. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Božidar Bulat, J.K.
Komentarji
12

"Zares ne vidim niti ene ekipe na svetu, ki z Iličićem ne bi bila še močnejša. Sicer nisem več v AC Milanu, insajderskih informacij nimam, upam pa, da se res zanimajo zanj," tako Zvonimir Boban ekskluzivno za 24ur.com ‒ našo spletno oddajo Fuzbal! ‒ o zapisih v italijanskih medijih o morebitni selitvi Josipa Iličića iz Bergama v Milano.

Zvonimirja Bobana, legendo AC Milana in hrvaškega nogometa, ni treba posebej predstavljati. Izstopal je na zelenici, izstopal je v vlogi nogometnega funkcionarja. Zato gre zelo resno vzeti tudi njegove besede o Josipu Iličiću. Še lani je bil namreč v upravi AC Milana, pred tem je deloval pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa), zdaj ga čaka pomembna funkcija pri Evropski nogometni zvezi (Uefa), saj bo postal desna roka predsednika Aleksandra Čeferina.

"Aleksander je zelo resna oseba, ki zelo veliko dela, zelo veliko razmišlja, zelo je zrel in je v najboljših letih. Ne glede na to, da sva imela določene spore, ko sem še delal pri Fifi – ti dve organizaciji imata včasih nasprotujoče si interese, kar je zelo zapleteno, vendar tisti, ki delajo tam, to dobro vedo – sva vedno ohranila odličen odnos, zelo iskren. Povezuje naju lepo prijateljstvo, ki bo zagotovo dolgo trajalo. Druga stvar, ki je prav tako lepa in ki nama je skupna, je ta občutek, da želiva svojima narodoma nekaj dati, če sva že na vplivnih pozicijah. On je seveda na neki drugi, višji poziciji, kot sem bil sam. Ampak mene je to vedno gnalo in vidim, da tudi Aleksandra vodi ta ljubezen do Slovenije in Slovencev. To se mi zdi zelo lepo. Jaz to zelo spoštujem," se hitro razgovori Boban.

Zvonimir Boban se je "oglasil" v našem studiu Lige prvakov.
Zvonimir Boban se je "oglasil" v našem studiu Lige prvakov. FOTO: 24ur.com

'Hrvaška proti Sloveniji igrala nek čuden romb'
Spremljal je uvod v kvalifikacije za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Katarju, na katerem je Slovenija ugnala njegovo Hrvaško: "Hrvaška ni bila na primerni taktični ravni, igrala je nek čuden romb, ki je vedno obstal na slovenskem obrambnem zidu. Slovenija je na nek način ves čas nadzirala tekmo, vseh 90 minut, v katerih ni bilo veliko pretresov. To me je malo presenetilo, kajti objektivno gledano je Hrvaška kakovostnejša ekipa, vendar si je Slovenija povsem zaslužila tisto zmago."

Tako kot si je naša izbrana vrsta povsem zaslužila tudi zdaj že kultni remi proti "kockastim" v Splitu leta 1997, za katerega je bil s hat-trickom najbolj zaslužen Primož Gliha, česar se še kakor dobro spominja tudi takratni kapetan Hrvaške: "Jaz sem na tisti tekmi zabil dva gola, ampak Gliha je bil boljši od Bobana. Slovenija je bila zelo dobra, iztržila je rezultat 3 : 3. In kaj lahko zdaj? Vedno, ko vidim Primoža, rečem: 'Presneto, ti si zabil tri, jaz pa dva!' Ampak v redu, to je življenje ... To je bila ena čudna tekma, na kateri smo mi dominirali praktično eno uro, nato pa je Slovenija v drugem polčasu odigrala izvrstne protinapade, on je bil nezaustavljiv in zaslužili so si remi. Ta me še vedno boli. Boli me. Hecam se."

Boban (na fotografiji) je po delovanju pri Fifi zdaj pomemben člen Uefe.
Boban (na fotografiji) je po delovanju pri Fifi zdaj pomemben člen Uefe. FOTO: AP

Polfinalna favorita Lige prvakov sta Real Madrid in Manchester City
V polfinale Lige prvakov so se uvrstili klubi, ki so si to povsem zaslužili, meni nekdanji vezist zagrebškega Dinama in AC Milana. V spopadu med madridskim Realom in Chelseajem daje prednost belemu baletu: "Favorit je Real Madrid, vendar je Chelsea zelo nevarno moštvo. Vsi igralci Londončanov so hitri, imajo precej dobro zadnjo vrsto. Ko igrajo zbrano, je njihovo obrambo zelo težko prebiti. Vendar pa je raven Reala višja, gre za boljše in kakovostnejše moštvo."

V obračunu med Manchester Cityjem in PSG-jem pa pričakuje napredovanje Angležev: "Osebno mislim, da se bo naprej uvrstil City, ker igra bolj tekoč, boljši nogomet. Takšen nogomet igrajo vsa moštva, ki so pod okriljem Pepa Guardiole. So izjemno uravnotežena, tudi v obrambnem delu. PSG si bo težko ustvarjal priložnosti. Oni imajo igro stalno pod nadzorom in ko imajo ves čas žogo, se nasprotna ekipa utrudi."

Več pa ... le en klik stran. Tudi o tem, zakaj Boban velja za najbolj nenavadnega prebivalca rodnega Imotskega, mesta na meji med Dalmacijo ter Bosno in Hercegovino. Namig: tam praktično vsi navijajo za splitski Hajduk, pohvalijo pa se lahko tudi s tem, da imajo največje število mercedesov glede na število prebivalcev na svetu. 

Koronavirus pasica nova

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

revolucija_mb
22. 02. 2022 13.48
+1
Josip pridi v MB da še pridemo v LP, da si prvak s svojim najljubšim klubom!! 💪💪
martinov
21. 04. 2021 10.39
+9
Tudi NK Idrija bi ga sprejela !!
olimpijaolimpija
22. 09. 2022 13.06
+1
Tomvojo
20. 04. 2021 19.54
-4
To kar igra Jojo sploh ni nogomet.
motorist_mb
20. 04. 2021 11.29
+1
Dober je samo preveč drži žogo 😉
apodgra
20. 04. 2021 11.19
+0
Jojo me spominja na bosanskega nogometaša Osima . Bij je visok igralec , dobro je preigraval, bila pa zelo počasen. Danes je ena izmed glavnih vrlin hitrost in telesna moč. Teh dveh lastnosti pa Iličić preprosto nima , zato nikoli ne more biti nekaj posebnega , kaj šele, da bi bil med 10 najboljšimi na svetu. Tudi za slovensko reprezentanco ni neka dodana vrednost . Ne vem če se bodo za njega tako močno borile druge ekipe. Pri Atelanti več presedi na kopi , kot igra. Že v tej ekipi ni med 10 najboljšimi , kaj šele na svetu.
dajno
20. 04. 2021 10.06
-4
Če bi Jojo bil star 25....bi bil med top 10 na svetu...
rocky6
20. 04. 2021 10.30
+2
justed
20. 04. 2021 09.29
+7
Je dober ko ima dan, to pa se zgodi na vsake 5 tekem
Dany75
20. 04. 2021 08.40
+15
Dajte no...ima kvaliteto,to je nesporno...tehniko in pregled igre...to pa je tud vse...nima hitrosti,in ne neke surove moci ki je v mocnejsih ligah se kako potrebna,psihicno je tudi slab..ni vec mlad,njegova kariera oz vrhunec je pri koncu...Le kdo lahko z njim kaj pridobi??? takih je na tone pa ne igrajo v top klubih...je pac treba bit realen...ko je bil v top formi in redno igral je bil dokaj ucinkovit...trenutno pa ne blesti,razn z kakih prebliskom...atalanta je njegov klub,v kakem vecjem bi se pa izgubil...
pepe D bolcev
20. 04. 2021 08.31
+5
Ilicic ni Kasai
Boris Kavčič
05. 11. 2022 16.42

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.