Športne serije

Jürgen Klopp v Fuzbalu: Biti pohlepen je v športu nekaj naravnega

Liverpool, 01. 12. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Božidar Bulat
Komentarji
10

Jürgen Klopp je eden tistih trenerjev, ki ne blesti le na zelenici, ampak tudi ob njej. Premore prefinjen, nevsakdanji javni nastop. Zaveda se, kako pomemben je tudi ta del posla. To je dokazal tudi v intervjuju, ki nam ga je posredovala Evropska nogometna zveza.

Ne zamudite nocojšnjega obračuna Liverpoola z Ajaxom v predzadnjem krogu letošnjega skupinskega dela Lige prvakov. Prenos obračuna s kultnega Anfielda se na Kanalu A in VOYO začne ob 20.40.

"Perfekcija? Ogledal sem si kar nekaj nogometnih tekem, a je nikdar nisem videl," na vprašanje, če jo je njegovo moštvo že doseglo, odgovori karizmatični Nemec Jürgen Klopp"Videl pa sem perfektne gole, perfektne poteze. In ravno teženje k perfekciji te dela boljšega," nadaljuje 53-letnik. 

Ta je v intervjuju natančno opisal, kaj vse se je na stadionu Anfield spremenilo, odkar je 8. oktobra 2015 postal trener Liverpoola. 

"Vsi zaposleni v klubu smo kot družina," je bil iskren.

Nad Joto navdušen že pri Wolverhamptonu
Razgovoril se je, kako pomembna je smotrnost v prestopnih rokih. Da si ne smeš privoščiti napak in kar vse poprek kupovati igralcev, ki stanejo prek 50 milijonov evrov. Kot izjemno dober nakup je izpostavil Dioga Joto, kar Portugalec dokazuje tudi na zelenici. 

"Že ko sem ga videl, kako dobro je igral za Wolverhampton, sem pri sebi sklenil, da ga bom, če se ponudi priložnost, zvabil v naše vrste," je o z devetimi goli drugemu najboljšemu strelcu rdečih v tej sezoni razkril nekdanji strateg dortmundske Borussie in Mainza. 

V tej sezoni se njegov Liverpool ne obremenjuje s cilji, saj je, kot pravi, treba te težke čase predvsem preživeti. In to s kar se da malo modricami. 

Kritik (pre)natrpanega razporeda
"Menim, da ga ni moštva na svetu, ki trenutno misli, da bo postalo prvak v kateremkoli tekmovanju," pojasnjuje Klopp. Ta se hkrati huduje nad, po njegovem mnenju, prenatrpanim razporedom, ne glede na to, da razume, kako pomembno je igrati, saj da nogomet ljudem dviguje moralo.

Zaveda se, da so časi, ko se bomo spet pogovarjali predvsem o tem, kdo bo angleški prvak in kdo evropski, na obzorju. Pravi, da težav z motivacijo ne on ne njegovi varovanci nimajo. Ne glede na to, da so že pokorili tako domačo kot evropsko konkurenco. Pravi, da bodo to dokazali tudi na torkovem obračunu z Ajaxom.

'Nikogar ne zanima, da si zmagal minuli teden'
"To je kot pri tenisu. Premagaš Rogerja Federerja, kar se verjetno ne bo zgodilo, tudi ko bo star 56 let. In si ves vzhičen. Proslavljaš. In potem je tu že nov dvoboj. Tudi v tem moraš iti na zmago, ker ti ne preostane nič drugega. Nikogar ne zanima, da si zmagal minuli teden. V športu, ne v življenju, je povsem naravno, da si pohlepen." 

Več pa ... le en klik stran.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
01. 12. 2020 21.33
+2
A je pohvalu 24ur? Če ni je brez veze gledat
+1
...je naravno, nikoli pa bo normalno...
SmiselZivljenja
01. 12. 2020 12.07
-3
zato Federer zgubi proti Djokoviću in Liverpool poklekne na Marakani z 0-2. Ker Klopp nima pojma kdo so pravi mojstri.
hrvat_Ante
01. 12. 2020 13.58
+2
Govoris o sezoni, ko je liverpool zmagal ligo prvakov, srbi pa so izpadli v skupinskem delu?
MirkS
02. 12. 2020 11.49
-1
metallica-one
01. 12. 2020 11.09
-2
Izreden motivator in strateg. Iz neke povprečne ekipe je naredil zmagovalni stroj. Njegovi nakupi so v večini zadetek v polno za razliko od prejsnji let ko je Liverpool zapravljal dosegel pa nič.
Ciercq
01. 12. 2020 15.32
+3
Tudi slepa kura zrno najde! Liverpool je lahko prvi samo ko so ostali v Qurcu pa nkoli drugače..Zdaj bomo pa spet 30let gledali sušo :)
MirkS
02. 12. 2020 11.50
+1
Ciercq
01. 12. 2020 09.47
-4
Si bos lahko milijone s ebo odnesu tako kot Maradona
Scouser96
01. 12. 2020 09.34
+5
Jurgen majstor