Športne serije

Nova epizoda Balance: kdo bo letošnji prvak in zakaj?

Ljubljana, 15. 09. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
8

V tokratni Balanci smo se zopet ustavili pri aktualnem dogajanju v razredu MotoGP. Za nami sta dve dodatni dirki sezone in po dveh dirkaških nedeljah v Veliki Britaniji in Aragoniji je seveda čas za analizo trenutnega stanja. Junak zadnje dirke Francesco Bagnaia je bil seveda tema našega pogovora, saj je končno dosegel tako dolgo pričakovano in želeno zmago v razredu motoGP. Zmaga Ducatijevega dirkača je prišla na najboljši možen način in v Balanci menimo, da je vredna dvakrat toliko kot običajna zmaga. Zakaj?

Francesco Bagnaia je namreč v boju mož na moža ugnal samega Marca Marqueza in to na njegovem domačem terenu in na stezi, kjer se je Marquez zdel absolutni vladar. Bagnaia ni samo zmagal, ampak je na koncu v spektakularnih zadnjih krogih dirke ohranil mirno kri in ni nasedel dirkaškim provokacijam in pritiskom, ki jih je nanj izvajal prekaljeni dirkaški as. 'Pecco' je mojstrsko obračunal z Marquezom v številnih prehitevanjih in na koncu ubranil vse napade, nekako tako, kot jih je bil v minulih sezonah morda sposoben odbiti le Andrea Dovizioso, no ali leta pred tem pač Valentino Rossi, ki se letos povsem brez motivacije in zagona vozi na zadnjih mestih sedaj že tako rekoč vsako dirko. Od zmagovalca do poražencev, torej od Bagnaie, prek Marqueza in vse do Rossija na koncu. Prav vse dirkače smo obdelali v tokratni Balanci, pohvalili in jasno tudi grajali tiste, ki si to zaslužijo. Pogovarjali smo se o prvenstvu in o tem, zakaj je vseeno najresnejši kandidat za naslov letošnjega prvaka prav Fabio Quartararo, pa čeprav mu na zadnji dirki ni šlo in je bil tudi sam del grenkega razočaranja. 

Vas zanima, komu gre na roko še za dodatno dirko v Argentini skrajšana sezona? Kaj bi na naslednjih dirkah lahko dosegel Maverick Vinales z Aprilio in kaj Andrea Dovizioso, ki že ta konec tedna prihaja v poltovarniško moštvo Yamahe? Potem si oglejte novo epizodo oddaje Balanca, v kateri smo razčlenili vse to in tudi napovedali, kaj nam lahko prinese nova dirka v Misanu, ki prihaja na dirkaški spored že ta konec tedna.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Caffe Racer
17. 09. 2021 15.02
+1
Ja, zelo dobra komentatorja in Balanco bi lahko malo časovno raztegnila. Meni sta zelo zanimiva, dober tim. Tudi Pogorelc kot sokomentator ni slab ampak Gaber in Skuba sta pa top.
Hc4life
17. 09. 2021 14.22
-2
Kekec je tak lepo okrogl,pa njegova počasnost in lagodnost,še gori bol počasi ko predin,vglaunem zaspiš zraun ko ga hgedaš ,kaj šele poslušaš,pa ki maš energijo ,daj migni malo,ti morš energijo prenest na igralce...pa kek ne more te reprezentance na študentsko univerzijsdo popeljat kaj šele na svetovno,sam da on vedno nekaj pozitiunega vidi,sam pozitiun je sam njegov tekoči račun
i141
15. 09. 2021 13.59
+3
Dobra komentatorja.
Ni nam vseeno
15. 09. 2021 12.24
-11
Prvo mesto je oddano...in zadnje tudi, če upoštevano kvoto minimalnega števila dirk
Rush rush
15. 09. 2021 11.56
+12
Meni bi pa bila všeč Balanca, če bi morda v eni od oddaj na primer govorili o anekdotah dirkačev, to česar mi ne poznamo. Bi sigurno bila odlična in zanimiva tema. Trenutno dogajanje nam je znano, je pa vedno zanimivo izvedeti še kaj izven tega, kakšne osebne dogodivščine dirkačev. Samo predlagam...
Ni nam vseeno
15. 09. 2021 12.23
-11
Zadnja anekdota je bila vredna odvzema 3 točk in starta iz ozadja pa niste bili navdušeni
martinov
15. 09. 2021 11.17
+5
Nekdo bo prvak, pa brez teh dveh, jim bo uspelo !
Rush rush
15. 09. 2021 09.40
+1
Zelo zanimivo bo gledati dirko, pride Dovi, pa Vinales se bo verjetno bolje odzeral, pa Rossi bo med prvih pet - to so želje, ha ha ha.