Športne serije

Mijatović: Razpored kvalifikacij za Euro 2024 je za Slovenijo idealen

Ljubljana, 21. 03. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Božidar Bulat, Tomaž Lukač
Komentarji
6

V četrtek slovenska nogometna reprezentanca začenja pohod proti morebitni uvrstitvi na prvo veliko tekmovanje po letu 2010. Najprej se bo udarila s Kazahstanom v gosteh, nato v nedeljo s San Marinom doma. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatovič, tokratni gost spletne pogovorne oddaje Fuzbal!, priznava, da nam je razpored tekem pisan na kožo.

Radenko Mijatovič NZS vodi od leta 2016. "Delo predsednika nogometne zveze je vse drugo kot vpliv na rezultate A reprezentance, je pa res, da je uspeh članske moške reprezentance najbolj viden, najbolj prepoznaven," o svojem delovanju, ki da zajema veliko širši spekter, kot se morda zdi na prvi pogled, pove 59-letnik. Pod pritiskom je NZS, on in igralci. Skupina s Slovenci je namreč razmeroma ugodna, imajo kar nekaj igralcev, ki so nosilci v svojih klubih. Jedro izbrane vrste je že dlje časa nespremenjeno.

Zdaj ali nikoli

Izgovorov ni več. Če se Slovenija na veliko tekmovanje ne uvrsti sedaj, potem je vprašanje, kdaj se bo. Tudi zato, ker razpored tekem ne bi mogel biti boljši. "Imeli smo kar nekaj sreče. Če bi razpored pisali sami, bi si napisali natanko takšnega. Po težkem gostovanju v Kazahstanu igramo doma proti San Marinu, ki je roko na srce najmanj zahteven tekmec v naši skupini. /.../ Danska je v naši skupini najbolj kakovostna. S Finsko in morda Severno Irsko se bomo borili za drugo mesto," je iskren Ljubljančan.

 Prodaja vstopnic za obračun s San Marinom gre dobro, Mijatović je prepričan, da bodo tudi največji zvezdniki izbrane vrste z veseljem priskočili na pomoč pri promociji. "Ko ljudje začutijo, da se igralci res borijo za državni grb, se hitro odzovejo. Pričakujemo lepo zapolnjene Stožice."

Radenko Mijatović
Radenko Mijatović FOTO: 24ur.com

Vinčič enajstmetrovke ne bi dosodil, če ne bi posredoval VAR

Mijatović je nekdanji sodnik, kontrolor sojenja, še zdaj delegat UEFA. Zanimalo nas je, kako je on videl situacijo na obračunu med Manchester Cityjem in Leipzigom (povratna tekma osmine finala), ko je pri izidu 0:0 slovenski sodnik dosodil enajstmetrovko. "Slavko Vinčič te enajstmetrovke sicer ne bi dosodil. To je storil, ker se je vmešal VAR. Po mojem mnenju se sodnik za VAR v takšnem primeru ne bi smel vključiti. Žoga je samo oplazila roko, ki je bila v naravnem položaju glede na akcijo. Intervencija sodnika za VAR  je bila nepotrebna. /.../ Dejstvo je, da v zadnjem času večino primerov dotikov žoge z roko kaznujejo z enajstmetrovka," pojasniVeč pa le en klik stran.

Slavko Vinčić
Slavko Vinčić FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
21. 03. 2023 09.53
-4
za odlično 5 mesto v skupini
janimir
21. 03. 2023 09.01
+9
Idealen za našo reprezentanco je očitno ob vseh polomijah, edino Radenko.
RUBEŽ
21. 03. 2023 08.54
+6
Radenko, ti si najhujši sovraznik SLO nogometa. Čas bi že bil, da odideš in prepustiš mesto človeku, ki bo delal ZA NAPREDEK SLO NOGOMETA.
alenka.NN
21. 03. 2023 17.10
+1
ej...da slučajno ne misliš, da bi nas rešil slaviša, ki že precej časa lobira za to mesto....potem smo ga pa nasankali....
RUBEŽ
21. 03. 2023 18.11
Slabše kot zdaj, ne more biti. NZS je v razsulu. Glavno da nekateri služijo, porivajo naprej svoje sorodnike.....
wsharky
21. 03. 2023 08.08
+5
Mijatović kdaj boste odstopili?