Športne serije

Mišo Brečko: Še vedno boli izpad iz skupinskega dela SP 2010

Ljubljana, 06. 12. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tomaž Lukač, Nataša Gavranić
Komentarji
5

V novi epizodi spletne oddaje Fuzbal! smo gostili nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki je nastopal na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010. Kako se spominja tistega mundiala in kaj ga je najbolj presenetilo na letošnjem mundialu v Katarju, kdo je njegov favorit za zmago, kako bi on kot nekdanji branilec zaustavil hitrega Kyliana Mbappeja in kakšno prihodnost napoveduje slovenskemu reprezentančnemu nogometu. Vse to v novem Fuzbalu!

Mišo Brečko je trenutno selektor reprezentance U17. "Večino časa preživljam tako, da spremljam te fante, slovensko kadetsko in mladinsko ligo, tudi tuje lige," pojasni, kako je videti njegov vsakdan 12 let po zadnji uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na veliko tekmovanje. "Vsi pozitivni dogodki okoli naše članske reprezentance vplivajo na pozitivno vzdušje na nogometni zvezi. Čuti se, da je mogoč preboj na veliko tekmovanje," napove svetlo prihodnost zdajšnji generaciji izbrancev Matjaža Keka in obudi spomine na leto 2010, ko je bila slovenska izbrana vrsta le milimetre oddaljena od velikega podviga – uvrstitve v izločilne boje svetovnega prvenstva.

Ko gre za dogajanje na mundialu v Katarju, okoli katerega se trenutno vse vrti, Brečko kot največje presenečenje izpostavlja izpad Nemčije, kjer je igral večji del svoje kariere: "Če gledamo nastope njihove reprezentance na zadnjih dveh prvenstvih, niso bili ravno uspešni. S tega vidika to ni neka svetovna senzacija. A glede na sloves, ki ga ima nemška reprezentanca, je ta izpad velika stvar." Izpostavi tudi kolektivno mentaliteto in samozavest Nemcev ter pove, kdo bo po njegovem mnenju osvojil naslov svetovnega prvaka: "Francozi so zame favoriti. Če jih primerjamo z Nemci, so veliko boljši nogometaši. Težko je ponoviti uspeh izpred štirih let, a zaenkrat jim to uspeva. Mogoče jim je poškodba Karima Benzemaja celo pomagala, saj vsaka nova malenkost ekipi da neko drugo dimenzijo in trenutno jim uspeva brez njega." Pove tudi, kako težko je tudi najboljšim branilcem na svetu zaustaviti Kylana Mbappeja in Ousmana Dembeleja: "Če te igralci takšnega kova predriblajo, ni nič nenavadnega ali šokantnega." 

Mišo Brečko
Mišo Brečko FOTO: 24ur.com

V Fuzbalu! z Brečkom govorimo še o marsičem zanimivem, denimo o dosežkih 23-letnega Mbappeja, o Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu, njunem zadnjem mundialu, o razočaranju Poljske in pomenu osebne statistike za Roberta Lewandowskega, ki se je svoje uspešno izvedene enajstmetrovke ob porazu proti Franciji in izpadu z mundiala razveselil nad pričakovanji.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

StAnalitik
09. 12. 2022 14.53
+1
Važno da ga vožnja po tirnicah ne boli.Kaj pa misli,da bodo še kdaj prilezli v SP.Dream on sucker
Intihar
08. 12. 2022 18.43
+2
Kr naj te do smrti boli
JAZsemTI
07. 12. 2022 16.04
+1
V Afriki s(m)o zeznili, ker smo se tudi po vodstvu 2:0 šli preganjat z Američani.
JOSEPH HAYDN
06. 12. 2022 15.48
+3
Važno, da vožnja po tirnicah ne
Blue Dream
06. 12. 2022 08.34
+5
Brečko locomotiva in Novagol to je bil combo