Športne serije

Nova epizoda Balance: bo padel nov rekord?

Ljubljana, 26. 05. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
11

14 dni je naokrog in zopet je čas za novo Balanco. Naša spletna oddaja na temo motociklizma in motociklističnih dirk tokrat prinaša kratko analizo in pogovor o prvem letošnjem dirkaškem vikendu tekmovalnega razreda Superbike, ki ga premierno letos prenaša tudi naša TV-hiša na spletnem portalu VOYO. Za nami je prva letošnja dirka v Aragoniji, ki pa v razredu Superbike ponuja kar tri preizkušnje v enem dirkaškem vikendu. Po sobotnih kvalifikacijah sledi prva dirka, za njo pa sta na sporedu še dve. Ena v nedeljo dopoldne in druga (oziroma tretja) v nedeljo popoldne.


Zakaj radi spremljamo dirke v razredu Superbike in zakaj je včasih adrenalina še več kot na dirkah razreda motoGP, smo razčlenili v Balanci, kjer smo se pogovarjali tudi o tem, zakaj imamo do dirk v razredu Superbike komentatorji še posebej nostalgičen odnos.

Pa ne samo to. V Balanci smo tokrat odkrito izpostavili in pojasnili temo, ki se se zdi kot večna zgodba brez konca. Zakaj je dirke treba prekinjati z oglasi in zakaj so nekatere motociklistične dirke in treningi gledalcem vidni samo na plačljivih spletnih portalih, ne pa tudi na TV-programu naše medijske hiše? Potrudili smo se poiskati odgovore na številna vprašanja in razjasniti nekaj osnovnih dejstev, ki jih marsikdo pogosto spregleda.

No, seveda pa nismo govorili samo o tem. Smo namreč sredi zanimive sezone dirk razreda motoGP in jasno nismo pozabili niti na to. V prihajajočem vikendu je pred nami dirka v Mugellu, ki bo letos žal minila brez gledalcev. Kako bo dogajanje v Mugellu videti brez horde Rossijevih navijačev in brez glasnega celonočnega razgrajanja ob dirkališču, si pravzaprav ne predstavlja nihče. Dirka v Mugellu je lani odpadla zaradi situacije s covidom-19, letos pa smo pravzaprav veseli, da je to dirkališče zopet našlo prostor na koledarju. Ali lahko Ducati na tako rekoč 'svoji' stezi zmaga še tretjič zapored, kdo so njihovi največji konkurenti in ali se lahko nadejamo novega hitrostnega rekorda na dolgi ravnini dirkališča v Mugellu? Vse to v novi epizodi Balance. Oglejte si jo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

radar
27. 05. 2021 16.41
+1
Ko gre Rossi v penzion, bo verjetno tudi g. Gaber od žalosti zapustil komentatorsko mesto. Drugače pa on in bostjan nista kriva za politiko reklamiranja. Raje se vprašajmo, zakaj plačujemo 5 eur na mesec za pop tv in a kanal. Kje je bila takrat zps? Zakaj oni ne dvignejo glasu?
iga_biba
26. 05. 2021 20.03
-3
Kdo gleda balanco in ta dva?
mr_cat
26. 05. 2021 16.41
+2
45 minut dirka......od tega 25-30 minut reklam...kje je tuki logika....
alesnicar
26. 05. 2021 11.18
+3
zakaj niso reklame v nogometu kjer se ponavafi niv ne dogaja in je dolgocasno.. cw je ze gol ga naj dajo v ponovljen posnwtek.. koga briga za solato pa nevem kaj med dirko...
9474
26. 05. 2021 12.30
+3
Reklame pri nogometu so samo med polcasom...pa se to majo vmes par minut komentiranja prvega polcasa, tako da ostane za reklame samo par minut... Med moto gp pa vsakih 3-4 kroge
alesnicar
26. 05. 2021 11.16
+0
jezen na reklame.
optimist70
26. 05. 2021 10.36
-2
Veliko nas ne gleda kanala A zaradi Kržišnika ki toliko govori,kot bi bil prenos po radiju in če kateri dirkač prehiti drugega se začne dret kot bi ga nekdo tepel in govori tako dolgo kot lahko zadržuje sapo.Na splošno pa je tudi komentiranje pri F1 in tenisu in smučanju katastrofalno.Pri tenisu si komentator iz spleta izpiše vse podatke in nato neprekinjeno govorijo tudi za podatke za veliko let nazaj,ki z dvobojem nimajo nobene zveze.Če gledam slučajno prenos na naši TV enostavno izklopim ton saj takšnih komentarjev ne potrebujem,ker imam vse podatke na ekranu.
9474
26. 05. 2021 08.57
+2
Proplus, vse lepo in prav... Res je, prenosi in potovanja itd stanejo... Ampak npr liga prvakov nic ne stane, glede na to, da imate 7minut reklam v 110minutah prenosa? Pa je reklamiranje med ligo prvakov definitivno bolj zanimivo za firme, ker je gledanost neprimerno visja kot pri motogp, posledicnost je doseg reklame ful vecja... Ampak tam verjetno nocete dat reklam, ker bi folk znoru iin gledal drugje... A pri motogp nas je pa premalo, da bi to isto finto uporabili? Uglavnem, dokler so reklame med motogp, narocnike reklam bojkotiram (za tiste, ki jih ponesreci vidim), seveda pa bojkotiram tudi a kanal v tistem casu in enostavno preklopim na servus tv...
Mamba4Life
26. 05. 2021 08.37
+11
U povprečno 40min dolgi dirki definitivno NI normalno da so 5x reklame umes, pa vi nakladejte s sponzorji gor pa dol kolkr hočte...me zanima kolk ljudi bi gledalo film kjer bi ble na polovici filma že petič reklame...kokrkol obrneš ni normalnu...
Walter Pravicek
26. 05. 2021 08.25
-2
PUBECA NIMATA BOLJŠIH IDEJ.MOTORISTOV JE MALO,A DIVJAJO ZA VSE DRUGE VOZNIKE SKUPAJ PO CESTAH!DVE KOLESI STA LE SAMO DVE!
Trta mrta
26. 05. 2021 08.06
+7
Pozablata,da plačamo za pro plus saj so nam pred leti zaračunali paket a kanal in pop TV.. prej ste imeli reklame pa prenos dalje v malem okvirju dalje... reklame pa vrtite na vsakih 3min