14°C

'Strah v borbi? Zakaj? Tekmec je sam, nima noža, nima pištole ...'

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Tadej Vidrih /Mirko Vorkapić /
KOMENTARJI
1
Pot do dvoboja v ringu je za večino borcev posuta ne samo z naporom, ampak tudi s stresom in strahom pred porazom, poškodbo ali sramoto. Toda človek, ki je bil bitke z veliko hujšimi demoni, kot so vojna, nevarnost, negotovost, vsakodnevno nasilje, strahov večine ne pozna. Ring je bil za Mourata Derbala 'Muryja' zavetišče že v rani mladosti, ko je v domovini Alžiriji nanizal več kot 200 dvobojev. V Slovenijo je prispel pred 20 leti in se zaljubil v pokrajino, ljudi in njen mir.

VEČ VIDEOVSEBIN

1:16:08

24 RUND: 38. oddaja, gost Mourat Derbal Mury

01:58

24 RUND: Mury o potencialnem dvoboju med Michaelom Pageom in Urošem Jurišićem

Mourat Derbal Muryje svojo borilno pot začel že kot majhen otrok, saj je, kot pravi, vsak človek v milijonskem mestu Constantine moral poznati vsaj eno borilno veščino, če se je želel na ulici obraniti pred roparji. Na državnih tekmovanjih v kickboksingu in tajskem boksu je nabral neprecenljive izkušnje. "Turnirji so potekali ves dan in noč, v eni kategoriji je bilo prijavljenih tudi do 80 borcev, torej si lahko izračunate, koliko zmag potrebuje, če želi osvojiti turnir," (6 ali 7 op. a.) je povedal Mury.  

Zaradi državljanske vojne je v začetku devetdesetih let pobegnil iz Alžirije, leta 2000 pa prispel v Slovenijo, kjer je tudi ostal. V Ljubljani vodi Simba Fight Club, kjer svoje učence uči predvsem vztrajnosti, nepopustljivosti in zavezanosti k trdemu delu.