Šport

Športnika leta postala Tadej Pogačar in Janja Garnbret

Ljubljana, 19. 12. 2023 22.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.M., M.F.
Komentarji
6

Tadej Pogačar je še drugič v svoji karieri prejel laskavi naziv športnika leta, v ženski kategoriji pa je prepričljivo slavila Janja Garnbret. Za najboljšo ekipo je bila izbrana slovenska nogometna reprezentanca.

Več videovsebin
  • Anže Lanišek na prireditvi Športnik leta 2023
    02:06
    Anže Lanišek na prireditvi Športnik leta 2023
  • Jaka Bijol je s slovensko nogometno reprezentanco osvojil nagrado za najboljšo ekipo
    03:10
    Jaka Bijol je s slovensko nogometno reprezentanco osvojil nagrado za najboljšo ekipo
  • Izjava Janje Garnbret na prireditvi Športnik leta 2023
    02:34
    Izjava Janje Garnbret na prireditvi Športnik leta 2023
Pogačarjevo nagrado sta na podelitvi prevzela njegova starša
Pogačarjevo nagrado sta na podelitvi prevzela njegova starša FOTO: Aljoša Kravanja

Tadej Pogačar, ki je v tem letu zmagal na Dirki po Flandriji in zasedel drugo mesto na Dirki po Franciji, je slavil v moški kategoriji za športnika leta. Drugo mesto je zasedel njegov kolesarski kolega Primož Roglič, najboljšo trojico pa je sklenil Luka Dončić. "Letošnje leto je bilo fantastično. Zmagal sem v Flandriji, Lombardiji, na dirki Pariz-Nica in postal državni prvak," je na posnetku povedal Pogačar, ki se podelitve v Cankarjevem domu zaradi priprav v Španiji ni udeležil.

Janja Garnbret z nagrado za športnico leta 2023
Janja Garnbret z nagrado za športnico leta 2023 FOTO: Aljoša Kravanja

Še bolj prepričljivo je prvo mesto osvojila Janja Garnbret, ki je zmagala pred Tino Šutej in Andrejo Leški. "Letos je bila drugačna sezona. Moja prva poškodba kariere in leto polno izzivov, iz katerih sem se veliko naučila. Prav zaradi vsega, čez kar sem morala iti, mi ta naziv še toliko več pomeni," je povedala slovenska plezalka in dodala, da je Slovenija mala država z velikim številom vrhunskih športnikov.

Matjaž Kek in Jaka Bijol sta prevzela nagrado za najboljšo ekipo
Matjaž Kek in Jaka Bijol sta prevzela nagrado za najboljšo ekipo FOTO: Aljoša Kravanja

Slovenska nogometna reprezentanca, ki se je uvrstila na evropsko prvenstvo 2024, je postala najboljša ekipa leta. Drugo mesto so, z zgolj tremi glasovi manj, zasedli odbojkarji. "Tudi kdo drug bi si lahko zaslužil to nagrado, ki je za nas še ena potrditev, da se splača vztrajati. Upam, da smo dodali kamenček v mozaik sijajnih uspehov slovenskih športnikov," je povedal selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kek. Njegovim besedam se je pridružil tudi Jaka Bijol, ki se je zaradi okrevanja po poškodbi selektorju pridružil v Cankarjevem domu. "Lep dogodek in lepi občutki. Uspelo nam je nekaj, za kar smo garali kar nekaj časa. Vesel sem, da sem lahko bil danes tukaj v imenu nogometne reprezentance," je dodal Bijol, ki upa, da se bo lahko po dobrem rezultatu na Euru 2024 drugo leto ponovno udeležil prireditve.

Benjamin Šeško
Benjamin Šeško FOTO: Luka Kotnik

Nagrado za najbolj obetavnega mladega športnika je prejel Benjamin Šeško, ki se prireditve zaradi tekme med Leipzigom in Werderjem iz Bremna ni udeležil. Priznanje za fair play je prejel Anže Lanišek, ki se je v Planici izjemno čustveno spomnil na tragedijo poljskega smučarskega skakalca Davida Kubackega. "Počaščen sem, da sem dobil to nagrado in prejel tako dolg aplavz. Šport in življenje niso samo prva mesta in nagrade, ampak to, da ostaneš človek in nekdo, na katerega se drugi lahko zanesejo," je dejal Lanišek.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
20. 12. 2023 09.23
-3
Tadej Pogačar? Zakaj že?
Anion6anion
20. 12. 2023 08.47
+7
Nogometaši????? Odbojkarji bi morali biti ekipa leta!
motorist_mb
20. 12. 2023 08.36
+3
Predator in Predatorka bravo!!!
David Rak
20. 12. 2023 08.31
-7
Kdo to izbira?Pogačar?Kje je Timi Zajc,dvakratni svetovni prvak?
Mihacito
20. 12. 2023 08.15
-5
Kaj pa je naredil pogacar za ta naziv razen svojo nadutost dvignil Na visji nivo. Janja zasluzeno, v moski konkurenci pa popolnoma zgreseno...
ANDREJ 1968
20. 12. 2023 08.23
+2
T si se rodil kre.en, ali je ti prišlo kasneje...samo vprašam