Šport

Dončić in Porzingis sta v gosteh odpravila nemočne Spurse

New York, 13. 11. 2021 03.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
4

V San Antoniu so se morda nadejali, da bodo po dveh porazih le vzeli mero sosedom iz Dallasa, toda ti so odigrali najboljšo tekmo sezone in prepričljivo zmagali (123:109). Kristaps Pozingis in Luka Dončić sta dosegla po 32 točk, Slovenec jih je s 15 podajami in 12 skoki zaokrožil v trojni dvojček.

Luka Dončić je s 37. trojnim dvojčkom kariere zapečatil večer San Antonia.
Luka Dončić je s 37. trojnim dvojčkom kariere zapečatil večer San Antonia. FOTO: AP

Dober skok Kristapsa Porzingisa in hitra prosta meta za Luko Dončića sta pomenila začetno vodstvo za Dallas. Za domače je srečanje odprla trojka Keldona Johnsona. Slovenec je s prvo podajo našel Tima Hardawayja mlajšega, ki je vtekel pod obroč in žogo položil vanj. Ko je obramba San Antonia pozabila tudi na Porzingisa, je domači trener Gregg Popovich vzel hitro minuto odmora. Johnson je z drugo trojko izenačil rezultat, tudi tretji zadetek Spursov je prišel od daleč, natančen je bil Doug McDermott. Ob zgrešenih metih Mavericksov je Dejounte Murray višal prednost, a ne za dolgo, Porzingis je unovčil drugo podajo Dončića, Hardaway zadel enega od dveh prostih metov. Derrick White je nadaljeval obstreljevanje od daleč, Dončić je neuspešno skušal odgovoriti, a je Latvijec s skokom v napadu žogo potisnil v obroč. Dobro igro domačih je nadaljevalo polaganje Murrayja, Dončić pa je žogo popeljal čez igrišče in jo na drugi strani zabil v koš. To je odprlo oblak, dvakrat zapored je zadel za tri točke, nato s podajo na slepo našel Doriana Finneyja-Smitha in gostje so po desetih zaporednih točkah vodili za pet.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Menjave niso ustavile ritma Dallasa, Reggie Bullock je začel s trojko, lovil jih je Thaddeus Young, ki je vtekel pod obroč in podajo spremenil v polaganje. Jalen Brunson je po dveh odličnih tekmah proti Spursom tretjo začel s prostima metoma. Bullock je sprva zgreši polaganje, a je to sam popravil v drugem poskusu. Prosta meta Devina Vassella sta za hip zaostanek domačih spustila pod dvomestno število, toda Frank Ntilikina je bil natančen od daleč. Center San Antonia Drew Eubanks je postavil končni rezultat prve četrtine (31:22), ki jo je Dallas dobil za prepričljivih devet točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vassell je drugo četrtino začel s preigravanjem, ki mu je odprlo prostor za neoviran met. Hitro je odgovoril Hardaway z dolgo dvojko, nato je Ntilikina našel Porzingisa za trojko Latvijca. Od daleč je zadel tudi Vassell, naslednji napad je Eubanks dobil žogo pod košem in dvorano razveselil z zabijanjem. A je Brunson na drugi strani ob uspešnem polaganju dobil še prosti met. S črte za proste mete je bil dvakrat natančen Johnson, po polaganju Finneyja-Smitha pa je dodal še svojo tretjo trojko. Domače občinstvo je razveselil Vassell, ko je blokiral poskus Dončića, Slovenec je v naslednjem napadu zgrešil oba prosta meta. Brezplodno minuto na obeh straneh je končal Murray, klop Dallasa pa je mini naskok domačih prekinila z minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Načenjanje prednosti Dallasa je nadaljeval Lonnie Walker z enim od dveh prostih metov. Dončić je Dwighta Powella zaposlil s podajo nad obroč, sledilo je odločno zabijanje. Walker je svoje moštvo razveselil s trojko, toda peta podaja Slovenca je prinesla met od daleč Finneyja-Smitha. Domači so sledili s skokom v napadu Younga, ki je v obroč pospravil zgrešen met. Vse bolj razigrani Slovenec pa je z dolgo dvojko domačo klop prisilil k premoru za posvet. Walker je bolje izrabil novo priložnost s črte za proste mete, zadel je oba, na drugi strani je Dončić z lepo podajo pripravil priložnost za zabijanje Porzingisa. Po prostih metih Eubanksa sta Mavericksa ponovila vajo, odzval se je Vassell s košem, toda slovensko-latvijska naveza je delovala kot podmazana, Porzingis je v tretje zadel z metom prek glave, klop San Antonia pa je vzela novo minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po njej je McDermott za domače žogo položil v kot, Dončić pa je z naveličanim izrazom na obrazu pospremil zgrešen prosti met, drugega je zadel. Brunson je izrabil oklevanje obrambe za drugi koš, Porzingis pa najprej blokiral met Younga, nato pa zadel dolgo trojko. Po samo enem zadetem prostem metu Younga je Latvijec dodal dva, drsenje Spursov pa je za hip zavrla trojka McDermotta. Za njim je zadel tudi Young, toda Dončić je poskus domačih, da zbližajo tekmo, ustavil s trojko. Murray je hitro dodal še en koš, deseta podaja Slovenca pa je prišla v roke Porzingisa, ki je zadel iz kroga na sredi igrišča za 11 točk naskoka (68:57).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Koš Whita je odprl tretjo četrtino, a nato domača obramba ni zmogla zadržati Dončića. Slovenec je večer podaj nad obroč nadaljeval s Powellom, ki je zabil. Trojka McDermotta je nekoliko olajšala težave domačih, razpoloženi Porzingis je prvi točki v drugem polčasu dosegel s prostima metoma. Nov koš Dončića, nato pa polaganja Powella sta prinesla 16 točk naskoka in premor za San Antonio. Popovich je po njem zamenjal celotno peterko na igrišču, a to sprva ni prineslo zasuka v igri. Finney-Smith je zadel za tri točke, Vassell pa je končal skoraj štiriminutno sušo San Antonia. Po prestreženi podaji in zabijanju Finneyja-Smitha je domača klop vzela nov premor. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Popovich je opravil še eno skoraj celotno menjavo zasedbe na igrišču, a so vseeno zapravili žogo, Dončić je prestreženo podajo poslal do Finneyja-Smitha, ki je zadel za tri točke. Trinajsta podaja Slovenca je prinesla zabijanje Bullocka in 24 točk naskoka za goste. Domači so s košem Eubanksa in polaganjem Murrayja načeli zaostanek, a je tokrat klop gostov s premorom prekinila morebitni nalet domačih. Prvi koš Sterlinga Browna je bila trojka iz desnega kota, priložnost za tri točke je imel tudi Eubanks, a je zgrešil dodatnih prosti met po zadetku. Vajeti Dallasa je prevzel Brunson, najprej je zadel za tri točke, na polaganje Johnsona odgovoril s svojim polaganjem, ko je za tri zadel McDermott, je priletela tudi trojka Brunsona. Mavericksi so imeli vroč večer, od daleč je bil natančen tudi Ntilikina in San Antonio se je utapljal. Murray je s košem končal četrtino, ki so jo Spursi izgubljali za 25 točk (102:77).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Porzingis je s prvim košem zadnje četrtine nadaljeval s svojo odlično igro, zadetka Murrayja in Eubanks sta iz blata vlekla voz San Antonia. Dončić je vrnitev na parket oznanil s poletom med gledalce, nato pa se nekoliko zmrdoval nad vonjem pijače, ki je zalila njegov dres. Zadel je le en prosti met, na drugi strani je bil enako (ne)natančen Murray. Nato je znova zaigrala evropska naveza, Slovenec je podal, Latvijec z eno roko zabil ob vzdihu dvorane. Trojka Vassella in koš Johnsona sta znova nekoliko načela prednost gostov in trener Jason Kidd je vzel minuto odmora. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Porzingis je s skokom v napadu prišel do zabijanja, Walker je znižal na dvajset točk naskoka. Polaganje Dončića in nato še njegova dolga trojka sta zastirala upanje domačih, Walker ga je oživljal s trojko. Slovenec je nemudoma odgovoril s korakom nazaj in metom za tri, a je bil od daleč natančen tudi Jones. Prosta meta Vasssella, nato pa prestrežena žoga in protinapad Forbesa sta bila znak za Kidda, da mora s posvetom poživiti zagon gostujoče peterke. Dončićev poskus od daleč je zgrešil obroč, Young je žogo položil v obroč in razlika se je še naprej nižala. Po le enem od dveh prostih metov Vassella je slabe tri minute pred koncem znašala 15 točk. Polovično natančen pri kazenskih metih je bil tudi Porzingis, nekoliko razrahljana obramba Dallasa pa je prinesla prvi koš Treja Jonesa. Brunson je po podaji Slovenca žogo položil v obroč, trojka Forbsa je razliko znižala na trinajst točk. Toda met od daleč Dončića je preprečil vsakršno razmišljanje o velikem preobratu. Jones je za konec še enkrat zadel za San Antonio, a le ublažil precejšen poraz (123:109).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inside1
14. 11. 2021 13.48
Se strinjam, ne more vedno LD vse sam premagat, Svoje morajo dodati še drug, res pa da mora žoga it okoli kakor dosedaj, da ni vse solo. Verjetno skuša trener doseči prav to, da so vsi enako obremenjeni...ker poškodbe bodo tudi prišle, ekipa pa mora igrat dalje..
rcarlos
13. 11. 2021 09.24
+3
Luka tak vemo kaj zna, da pa Porzingis nadaljuje s takšnimi predstavami in upajmo da brez poškodb, in da še ostali nekaj dodajo, je Dallas letos nevarn :)
acromega
13. 11. 2021 09.09
+2
AVTOHTONsLOVEnc
13. 11. 2021 08.09
+1
No temu se pa reče malo bolj všečna igra... tako kot je treba! Bravo Dallas, le tako naprej! :)